Akú strednú školu vybrať, ak chcem študovať psychológiu?

xxmabcy
5. aug 2024

dobrý deň rada by som sa opýtala aká je najlepšia stredná škola ak chcem študovať psychológiu teraz idem do deviatej triedy a rozmýšlam nad gymplom pretože veľa ludí hovorí že to je najlepšia voľba ale zas veľa ludí hovorí že by som mala ísť na pedagogickú že tam sa študuje psychologia od prvého ročníka ale neni som si istá či tam chcem ísť kedže by som musela dochádzať a celkovo by to bolo zložitejšie ale samozrejme si vyberem školu ktorá bude pre mňa lepšia
ďakujem za každú radu

sintra
5. aug 2024

Urcite gymnazium. Na prijimackach na psychologiu je cast aj venovana logickym uloham, zide sa ti matematika kvoli statistike.

simsalabim
5. aug 2024

@xxmabcy ak zvládneš štúdium na gymnáziu (matika, fyzika...), tak gympel ti otvára veľa možností, nielen psychológiu. Ak by bolo toto štúdium pre teba náročné a / alebo vieš, že psychológia a nič iné, tak pedagogická je fajn voľba, lebo ti odpadá trápenie sa nad predmetmi, ktoré môžeš považovať za zbytočné a náročné. Áno, psychológia sa tam študuje od 1. ročníka., take sa môžeš venovať štúdiu toho, čo ťa už teraz baví.

tana85
5. aug 2024

nemyslim si, ze ma gympel nejak specialne pripravil na psychologiu. na prijimacky sa vies pripravit aj sama, aj predpripravne kurzy, doucovania. podla mna by aj pedagogicka mohla byt dobra, treba pozriet anotacie, mozes pozriet aj ao vyzera rozvrh v takej skole, cize ake predmety, mozno kontaktovat priamo skolu

vanilkovazmrzka
5. aug 2024

Gympel

kessinka
5. aug 2024

Gymnázium. Neviem o nikom v celom našom ročníku (vyše 60 ľudí), kto by prišiel z pedagogickej. Jedna bola z obchodnej akadémie, ale nedostala sa na prvý pokus. Na gymnáziu máš psychológiu minimálne v rámci NOS-ky, my sme ju napríklad mali aj ako samostatný výberový predmet. Okrem toho prijímačky sú vo veľkej miere aj z biológie a matematiky (plus teda tieto predmety využiješ aj počas štúdia - neuroanatómia, neurofyziológia, štatistika), a predpokladám že na pedagogickej ich máš v menšej miere ako na gymnáziu.

simsalabim
5. aug 2024

@kessinka v bližšej rodine poznám 2, ktoré išli na psychológiu z pedagogickej a to na 1. pokus a aj ju dokončili. Ale súhlasím, v závislosti od zamerania je na psychológii prínosné mať znalosti z matematiky aj biológie. Obe sa na pedagogickej študujú (mám tam momentálne dcéru), ale určite menej do hĺbky ako na gympli.

oli18
5. aug 2024

Na pedagogickej je psychoogia predskolskeho veku maturitny predmet. Poznam pripady, ze vystudovali PS z gymka, z pedagogickej, aj OA. Len stredna skola ta na prijimacky nepripravi. Urcite treba investovat 1 rok do doucovania.