Akú strednú školu si mám vybrať, keď chcem v budúcnosti študovať psychológiu?

leuskq
4. nov 2022

Dobrý deň , akú strednú školu je najlepšie si vybrať ak chcem ísť na vysokú školu psychológie?Viem ,že gympel by bolo asi najlepší,ale ja osobne by som tam šla iba ak by to bola posledná možnosť.Ďakujem ❤️

mariet24
4. nov 2022

@leuskq keď som študovala ja, mali sme jednu jedinú spolužiačku zo strednej školy. Všetky sme mali gympel, viem že už len za to sme mali vyšší počet bodov na prijímačkách. Takže zo strednej ani nemali veľmi šancu dostať sa ..

janewithane
4. nov 2022

Este mozno pedagogicka by sla len potom biologiu bude treba doučiť. A zaroven si vies okrem prihlasky na psychologiu potom napr dat aj liecebnu pedagogiku

zitaje
4. nov 2022

Ešte možno zdravotka. ALe gympel je určite najlepšia voľba.

54tinka54
4. nov 2022

@leuskq pre psychológiu je jednoznačne gympel správna voľba.
Ak by si napr chcela ísť na sociálnu a pracovnú psychológiu do BA, tam by si mohla ísť aj z obchodnej akadémie.

benit
4. nov 2022

Dceea ma pedagogicku strednu, teraz je druhacka na vš. Spoluziakov ma z roznych sš. Jej kamoska obchodnu a je prvacka na psychologii. Gympel ti je uplne zbytocny. Radsej studuj co ta bavi.

leuskq
autor
4. nov 2022

@benit dakujem môžem sa opýtať na ktorú vs chodí?

pinaofina
4. nov 2022

@leuskq ja som studovala psychologiu, 90% spoluziakov, vratane mna, bolo z gymnazia

benit
4. nov 2022

@leuskq dcera na trnavsku a kamoska na UCM v trnave.

mimka1402
5. nov 2022

@leuskq Viem, že sa to zdá ako zbytočna škola, ale určite gymnázium. Bez debaty. Dostať sa na psychológiu z inej školy býva brutálne ťažšie a zatiaľ /kamoši študujú psychológiu/ tak väčšina fakt 90% sú z gymnázia. Chceš alebo nie, je to nejaká tá príprava na VŠ. A ak sa zameras na tie dôležité predmety a ostatné "prejdeš" aspoň na 3ky, tak to dáš bez problémov. Rozumej nemusíš sa venovať do hĺbky fyzike ak chceš ísť na takýto odbor, ale budeš sa venovať humanitným vedam na gymku, namiesto toho čo úplne nepotrebuješ ku štúdiu na VŠ.

aliaray1
5. nov 2022

@leuskq Ahoj, nevzdaj sa svojich snov a vytuzeneho povolania.
Ja som mala SOŠ, po nej ma na 1.raz neprijali na pravo UK v Ba, ale nadrvila som sa a na 2.raz to vyslo. Mnohi s gymplami neuspeli alebo ani nevysli skoku. Vystudovala som pravo a s vybornymi vysledkami, venujem sa tomu a mam krasne, zaujimave a zmysluplne povolanie (nie som advokatka a nechodim na sudy).

Nikdy sa nevzdaj svojich snov a nenechaj sa odradit, vela stastia a usoechov prajem 😁

janka1011
5. nov 2022

@leuskq keď tak veľmi nechceš isť na gympel, nemusíš, ale rátaj s tým, že sa na prijímačky budeš musieť drviť ešte zvlášť popri škole. Ako keď už teraz vieš, že chceš študovať psychológiu nerozumiem, prečo sa brániš gymnáziu, veď to máš najlepšiu prípravu.

benit
5. nov 2022

@janka1011
@mimka1402
Dievcata, dnes uz studuju vs aj ludia z inych skol ako gympla. Volakedy to bolo o tom, ze treba gympel. samozrejme, ze na medicinu a tazke specificke odbory je gympel najvhodnejdi. Dcera mala 2 spoluziacky co isli na gympel a skoncili v kaufe. Gympel im tak znechutil akekolvek ucenie.

mimka1402
5. nov 2022

@benit Ja ale vravím o tomto období, neviem ako to bolo kedysi.😄Mam známych po svk na psychológii. A okrem toho, že je tam silný pretlak sa vôbec dostať, tak naozaj stále presahuju ľudia z gymka, neznamená to, že nik iný tam neštuduje, len je to v menšine. A súhlasím s tým znechutenim, tiež som to tak mala.😀

janka1011
5. nov 2022

@benit nehovorím, že sa nedá isť aj z inej školy, ja len mám názor, že keď už vie,že chce študovať, je gympel lepšia volba. Z inej školy je tá príprava na príjimačky zložitejšia a tiež viem, že štúdium lepšie zvládajú študenti z gympla ako napr.zo zdravotky. Predsa len tá priprava za 4 roky je o inom.

54tinka54
5. nov 2022

@benit tvoja dcéra je na trnavskej univerzite na psychológii a ma strednú pedagogickú? Tak to klobúk dole, musí byť dosť šikovná.
Ale ozaj ako tu tvrdia aj iné baby, gympel bol a stále je najlepšia voľba ak chce študent pokračovať na psychológiu. Štýl výučby je tam najbližší čo sa týka štýlu na VŠ. Takže tak. A tiež som mala 90% spolužiakov z gympla, keď aj boli niektorí z nejakej SŠ, väčšinou sa viac ako 2 roky neudržali.
Čiže radiť autorke kašlať na gympel a ísť na hocijakú SŠ, nie je najlepšia rada.

benit
5. nov 2022

@54tinka54 dcera ma fakt spoluziakov z roznych sš, ani zdaleka pribuznych psychologii. Brali ich 100, ostalo cez 80. Netvrdim, ze sa neuci, ale nevenuje skole cele dni a normalne funguje. Maju tam vela prac pisat, studii a textov rozoberat, vsetko vacsinou chcu zahranicnu literaruru, takze v anj. Ale normalne prechadzaju a nema pocit, ze by jej gympel chybal. Dokonca spoluziacka zo zdravotky ide na same A.
Netreba zasa plasit, xe len gympel je cesta.
Ja mam tiez odbornu skolu a 2 vš. A teda zdaleka nesuvisi moja praca ani vs so strednou.

54tinka54
5. nov 2022

@benit čítam podmienky prijatia na psychológiu na trnavskú univerzitu.
“Prijímanie uchádzačov sa uskutoční na základe výsledkov písomného testu, typu absolvovanej strednej školy, celkového priemeru z koncoročných vysvedčení..”
Ver tomu, že pri type absolvovanej strednej školy budú mať absolventi gymnázií viac bodov ako absolventi iných SŠ.
A takisto som mala kamošku z pedagogickej SŠ, mali oveľa slabšiu angličtinu ako my na gympli. Nižšie nároky a celkovo nižšiu úroveň (my sme mali B2, oni B1). A áno angličtina je dosť dôležitá pre štúdium psychológie, práve kvôli tej zahraničnej literatúre.
Takže už len kvôli týmto dvom veciam by mala autorka väčšiu šancu sa dostať na psychológiu práve z gympla. Netvrdím, že z inej SŠ sa to nedá, ale je to ťažšia cesta.

diablikovci
5. nov 2022

Ak máš možnosť tak chod na dajake 2-3 sedia z psychologie .. Či Ta to bude ozaj baviť ..

zuzinabila
6. nov 2022

@leuskq ja som psychologicka,robim aj v tomto odbore.mam gympel,ale ja som studovala este v case,ked bolo narocnejsie sa dostat na psychol.,pomer bol tak 1:20.potom otvorili aj na viacerych dalsich univerzitach tento odbor..no,co ti chcem povedat je,ze pri hladani zamestnania bude aj dolezite ,kde psychológiu vystudujes.nie je jedno ci to bude UK v Bratislave alebo psychológia v Ružomberku...ja mam UK a aj tak bolo niekedy tazke sa uplatnit.teraz ked prijimame novych kolegov do organizacie a triedime zivotopisy,tak prihliadame aj na toto...

kofa77
8. nov 2022

tak kedze vacsina slovenskych VS /pisem vacsina, nie vsetky/ su dnes na urovni narocnejsich strednych skol, je naozaj jedno, na aku skolu pojdes.

leuskq
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
xxmabcy
5. aug 2024

@leuskq ahoj síce píšem o dva roky neskôr ale chcela som sa spýtať aku školu si si nakoniec vybrala a či by si ešte chcela študovať psychologiu ja teraz idem do deviny a doteraz som bola rozhodnutá že pôjdem na pedagogickú ale viacerý mi hovorili že keď nechcem byť učitelka nech idem radšej na gympel a kedže podávanie prihlášok je už za rohom by ma zaujímalo ako si sa rozhodla a ako sa ti darí zatiaˇ