Akú strednú školu má mať fitness tréner?

tamaee
1. okt 2020

Ešte by som sa chcela opýtať že či tu je niekto taký kto je fitness tréner alebo nejaký osobný tréner že ako sa tam vypracoval na akú strednú išiel a ake kurzy a tak ďalej nejaký taký príbeh
Dakujem

deti95060810
1. okt 2020

príbeh? načo ti je príbeh - ideš napísať knihu?
sused išiel z gymn. na vysokú do Ba - odbor trénerstvo
popr. ešte skús športové gymn. - informuj sa aké sú potom možnosti uplatnenia....

sissy27
1. okt 2020

@tamaee stredná škola je v podstate jedno, potom na FTVŠ odbor trénerstvo. Ideálne aby mal uchádzač kladný vzťah k športu a nejakému sa aktívne venoval.

caroline_
1. okt 2020

@sissy27 ja som si myslela ze staci len nejaky kurz

deniska2706
1. okt 2020

Ja mám kamarátku, ktorá má bežnú strednú školu. Nič spoločné s telesnou a pod . Aktívne sa venuje športom a fitness .Porobila si nejaké špeciálne kurzy a teraz robí trénerku.

sissy27
1. okt 2020

@caroline_ naozaj by si si nechala radiť od niekoho, kto nevie nič o stavbe tela, pohybovom aparáte, príjme a výdaji energie, ako funguje ľudské telo? Myslíš, že na to, aby niekto doviedol iného človeka k majstrovskému titulu, olympijskej medaile, stačí nejaký kurz? 🙂 to sú roky štúdia a samozrejme aj praxe. Tréner má zodpovednosť za svojho klienta aby cvičil správne, neublížil si nevhodnými cvikmi a na to naozaj kurz nestačí. Je to normálne vš študijný odbor.

anjetta
1. okt 2020

Jeden známy sa od detstva venoval aktívne futbalu, lyžovaniu, volejbalu.. vyštudoval gympel a teraz studuje na Preš.univerzite trenerstvo... presne ako uviedla sissi27 - určite žiaden rychlokurz ... v dnesnej dobe chce kazdy vsetko hr hr ale bez práce nie su koláče a takýto "tréneri" možu vazne ublizit svojim klientom... :(

cacianka
5. okt 2020

V Ba UK fakulta telesnej výchovy a športu(neviem ci neupravili názov) - pozri si podmienky prijatia a z akých SŠ.
Su aj Sš so sportovym zameranim ale to si pozri odbory (sport.menezment, atletika, ....)
Napr. v Nitre je spojena škola

simca06022011
5. okt 2020

No tak podla toho aky trener... ten moj je napr. fyzioterapeut. SS je myslim jedno aka... ak velmi chce ist silou mocou touto cestou, napr. stredna zdravotna... ale sportu atd sa venuju aj ine skoly urcite. VS.. telesna vychova (ma ju napr. aj UMBcka), alebo vysoka zdravotnicka - ta ma odbor fyzioterapeut (mam aj kamosa co ma aj-aj)

littlebubble
18. feb 2021

@sissy27 Existuje kurz tzv. (Osvedčenie) a robí sa priamo na univerzite na fakulte športu.Človek si prejde teoretickou časťou z ktorej potom robí skúšku.A práve z tejto teoretickej časti veľa ľudí skúšku opakuje.

Teoretická všeobecná časť obsahuje predmety: biomechanika, biologicko-lekárske základy, teória a didaktika športu, základy pedagogiky, psychológia športu.

Túto časť musia absolvovať všetci.

Ďalšia časť kurzu obsahuje špecializáciu ktorej sa človek venuje a tá sa skladá z teoretickej časti (skúška) ,
praktická časť (skúška) + záverečná práca (niečo ako bakalárka)

Ľudia ktorí sa hlásia na trénerstvo sú ľudia ktorí sa danému športu dlhodobo venujú a majú za sebou niekoľko súťaží.Takže do budúcna si prosím ťa over informácie 🙂.

Kurz priamo na univerzite nie je kurz niekde za pár šupov za jeden deň.A preto by bolo dobré sa trénerov pýtať na vzdelanie pretože existujú organizácie ktoré doklad o vzdelaní vytlačia niekde z internetu a kurz neobsahuje nič z toho čo by obsahovať mal.

Po absolvovaní je človek zapísaný do federácie pod ktorú jeho špecializácia spadá.

Každý šport je individuálny a delí sa na kvalifikačné stupne.Pokiaľ chce byť človek trénerom ktorý pripravuje ľudí napr. na majstrovstvá tak sa mi zdá, že na 3 a 4 kvalifikačný stupeň je už potrebné mať vyštudovaný odbor trénerstvo alebo iný podobný odbor na VŠ.