Ahojte, rada by som sa poradila, na akú strednú školu mám ísť keď chcem ísť na vysokú psychiatria
Gymnázium.
Gymnázium
gymnázium
@veronik1001101 najprv ideálne gympel alebo stredná zdravotnícka a potom medicína,niejaky čas musíš odpracovať po absolvovaní medicíny na psychiatrickom odd ako sekundárny lekár a potom spraviť atestáciu s psychiatrie
Ak psychológiu stredná ako pred medicínou čiže gympel alebo zdravotnícka a potom Bc.psychologia a ak chceš vlastnú psychologickú ambulanciu musíš mať Mgr. so psychológie
@veronik1001101
@veronik1001101este by som sa chcela opýtať, ako dlho budem musieť študovať, keď dokončím základnú školu
@veronik1001101 minimálne 10 rokov
No ak chces byt psychiater, tak studovat budes v podstate musiet cely zivot.
@veronik1001101 skús si spočítať ako dlho. 4 SS + 6 rokov medicína + x rokov atestácia na psychiatra
Urcite gymnazium a potom medicina
@veronik1001101 študovať musíš 4 roky stredná 6rokov medicína a po štúdiu zbierať tzv kredity na kongresoch a samozdelavat sa v odbore plus atestačne štúdium potom ktoré vrcholí skúškami a zase kongresy...v zdravotníctve musíš študovať celý život aby si mala prehľad
@esmeronka takže po koľkých rokoch by som mohla začať pracovať ako psychiatrička?
@veronik1001101 ako psychiatrička môžeš začať pracovať hned po skončení vysokej školy... to znamená 4 roky SŠ (gymnázium !, nič iné ťa na tú vysokú školu nepripraví) a dalších 6 rokov VŠ medicína - čiže minimálne 10 rokov od skončenia ZŠ. Skončíš s titulom MUDr. a zamestnáš sa na psychiatrickom oddelení/klinike, kde oficiálne pracuješ pod dozorom. Samostatne prácu psychiatra napríklad vo vlastnej ambulancii môžeš až po atestácii a dopracovanie k nej trvá dalších minimálne 5 rokov.
gymnazium, psychiater je MUDr musis vystudovat medicinu najprv