Akú strednú školu, keď chcem byť architektka?

nikoll970
4. mar 2022

Ahojte baby, som v deviatom ročníku a neviem na akú strednú ísť keď chcem byť architektka 🤷🏻‍♀️ neviete mi prosím niekto poradiť.. a poprípade z čoho by sa robili prijímačky. Ďakujem.

sisa_s
4. mar 2022

Poznam architektku, ktora chodila na strednu stavebnu 🙂 aspon by si sa stretla skor s vykresami a podobnymi technickymi zalezitostami nez na vš 🙂

riskoh
4. mar 2022

Stredna stavebna

katulienocka999
4. mar 2022

@nikoll970 bud gympel a potom stavebna fakulta alebo chod rovno na stavebnú priemyslovku, odtiaľ budeš mat podla mna super základy co sa tyka vykresov a technických predmetov 😊

evica17
4. mar 2022

@nikoll970 naj gympel, stavebna potom...ale sestra je na architekture z umeleckej napr.a dava to v pohode, len musela makat na matike a inom

7rebeka11
4. mar 2022

Gymnázium alebo soš stavebná

banalu
4. mar 2022

Urcite stavebna priemyslovka a potom vysoka skola. Uplne zbytocne gymnazium.. budes sa ucit veci co potom na VS (biologia napr.) ti nijako nepomozu..
Videla som ten rozdiel medzi mnou - stredna priemyslovka a spoluziakmi z gympla. Ja som sa na niektore skusky nemusela ani ucit, lebo som vsetko vedela uz zo strednej vdaka odbornym predmetom 👌

barbora237
4. mar 2022

@nikoll970 Ahoj, spokojne gymnazium, tam ta pripravia komplexne a take,ze stavitelstvo, deskriptivna geometria a podobne predmety sa naucis na vyske pripadne predpripravne kurzy funguju pred nastupom. 👍👌 Ja som isla z gympla a a nemala som problem s nicim, statika a stavitelstvo boli dokonca moje naj predmety na vyske a kdr je vola tam je cesta. 🍀 Drzim palce.

kofa77
4. mar 2022

isla by som na gympel, tvoje plany sa este mozu zmenit a z gympla mozes ides na hocijaku VS

mpg
4. mar 2022

Poznala som známu, čo chodila na stavebnú priemyslovku, potom išla do zamestnania a tam sa zdokonalila v projektovaní. Teraz robí ako stavebná projektantka súkromne a má celkom dobrý príjem aj čas sa venovať deťom.

deti95060810
4. mar 2022

gymn. - lepšia matika ako na stavebnej...

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nikoll970
autor
4. mar 2022

@barbora237 ďakujem pekne

barbora237
4. mar 2022

@nikoll970 Niet zaco, rada pomozem.😊 Zalezi od toho co chces robit, na Fakulte architektury STU v Ba (je len jedina skola architektury na Svk,mylne si vysvetluju ludia,ze je ich viac,titul ing.arch.dostanes len tam a tam mas najviac moznosti, ostatne su skor inzinierske) je viac katedier a po dosiahnuti Bc. sa vies profilovat comu sa chces viac venovat, ci obcianskym stavbam, ci obytnym ci inzinierskym stavbam, ci pamiatkam, ci interieru,ci urbanizmu. Nuz v tomto svete uz titul neznamena nic, takze ak si pre cokolvek zanietena a bavi ta to, jednoducho rob co vies v zivote najlepsie,co ta robi stastnou a uspechy sa dostavia. Inak prijimacky su teraz taketo https://www.fa.stuba.sk/sk/uchadzaci/ukazky-pra... tam najdes vsetky potrebne informacie.

liz_lemon
4. mar 2022

@viestta na VSMU urcite nie, asi si myslela VSVU

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
basska_b
4. mar 2022

V BA je fakulta architektury a potom klasicka stavarina, na fakulte architektury bolo menej matiky a vraj su zamerani viac kreativne a umelecky, na stavebnej fakulte viac technicky, statika, atd. Oboje je pod STU. Kamoska isla z gymnazia a dobre to zvladla. Prvy rok skoro vobec nespala, ale potom uz to bolo lepsie. Myslim, ze druhy rocnik si rozdelila na dva roky, lebo by sa scvokla. Lebo bolo najma casovo narocne vyhotovovat tie nakresy a modely

ndrag
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
97tomi
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
u2jana
7. jún 2022

@nikoll970 a urcite chod na zus na vytvarnu, pomoze ti to na prijimackach

sofia_15
2. júl 2024

@deti95060810 pravda, ale čo som pozerala príjmacie konania na STU architektúra, tam je veľa bodov za kreslenie, vedomosti o architektúre,… takže matika bude viacej problém až počas štúdia