Akú strednú na architektku?

zubrienkazubrienka
15. nov 2022

Chcela by som byť architektka na akú strednú by som mohla ísť

kabinka11
15. nov 2022

@zubrienkazubrienka stavebná, dcéra to študuje.

petronellla87
15. nov 2022

@zubrienkazubrienka stavebnu priemyslovku

didush27
15. nov 2022

@zubrienkazubrienka aj môj je na stavebnej priemyslovke

marca12
15. nov 2022

Bud stavebnu alebo gymnazium

aniele
15. nov 2022

@marca12 Presne tak. Stavebná má dobré materiály. Zase architektúra potrebuje aj výtvarné vízie a deskriptívu, dejiny architektúry... to je skôr na gymnáziu.

viestta
15. nov 2022

Keď chceš ísť na architektúru na stavebnú fakultu, tak gympel. Gymnázialna matika sa ti zíde. Ak na architektúru na výtvarné umenie, je to jedno ale body ziskas ak budeš mat niečo odkrutene v ZUŠ na výtvarných odboroch.

kabinka11
15. nov 2022

@viestta Z gymnázia sa zíde ozaj len ta matika. Len kde sú ďalšie predmety. Vysokoškolská matika sa bežne doucuje, ale s odbornými predmetmi je problém.

marca12
15. nov 2022

@aniele Ja som isla zo stavebnej strednej na stavebnu fakultu a nemala som problem s matikou ani s odbornymi predmetmi. Spoluziaci z gympla mali problemy s odbornymi predmetmi,chybali im zaklady a castokrat nechapali,o com sa ucia. Na strednej sme mali na velmi dobrej urovni deskriptivnu geometriu s tym tiez nebol problem. Ja osobne by som isla radsej z odbornej skoly ako z gympla,keby som si mala este raz vybrat.

kabinka11
15. nov 2022

@marca12 presne tento postreh mam za sebou. A ešte taka otazka:deskriptivnu geometriu si mala aj na vysokej?

viestta
15. nov 2022

@kabinka11 na každej technike sú dva tábory študentov. Gymnazisti, ktorým ide matika, majú medzery v odborných predmetoch. A potom priemyslovkari, ktorí odborné predmety v prvom ročníku dajú s prstom v nose a trápia sa s matikou.

zuzudrnda
15. nov 2022

Muz je architekt,vo vyšších ročníkoch fakulty ocenil odbornú školu,kde mali veľa praxe a praktických,nie len všeobecných predmetov. Odborná škola mu pomáha aj v praxi. A ja detto. Občas z nej čerpám viac ako z VS. Remeslo má zlaté dno.

kabinka11
15. nov 2022

@viestta jasné, ale za mňa, tá matika je menšie zlo. Dokonca dcéra co chodí na stavebnú, tak matikarka v štvrtom ročníku ponúkla krúžok, kde doucuje študentov matematiku z gymnázií, aby sa im ľahšie študovalo na vysokej.

aniele
15. nov 2022

@marca12 Ale áno, aj môj muž je stavbár, z priemyslovky na stavebnú fakultu. Z matiky mal doučovanie, v materiáloch bol popredu. Tu sa bavíme o architektúre. Tá má tiež svoje odlišnosti. Takže je to individuálne.

h2
15. nov 2022

@kabinka11 Ja síce nie som architektka, ale na stavebnej fakulte je, samozrejme, deskriptívna geometria. Ak si dobre spomínam, v prvých dvoch ročníkoch to bol jeden z kľúčových predmetov.

terry2003
16. nov 2022

Stavebnú

marca12
16. nov 2022

@kabinka11 ano aj na vysokej

elam1234
21. nov 2022

@zubrienkazubrienka tiež som na stavebnej fakulte, gymnazisti majú problémy s odbornými predmetmi, matika je na výške ľahká , odporúčam stavebnú priemyslovku pred gymnáziom

elam1234
21. nov 2022

@viestta matika na stavebnej fakulte nie je taká ťažká, všetko čo sme mali posledný rok na strednej, tak sme mali aj na výške, celý prvý ročník som sa matiku neucila