Akú IT strednú školu odporúčate?

martinka123a
26. nov 2020

Ahojte mamičky, neviete poradiť nejakú dobrú školu v bratislavskom alebo trnavskom kraji? Syna baví programovanie a neviem na akú školu ho dať.

vanda_10
26. nov 2020

@martinka123a Ak strednu tak jednoznacne v Senici na SSOŠP. 🤗 ak by ste chceli blizsie info tak kludne napiste spravu 😊

martinka123a
autor
26. nov 2020

Dakujem za tip. Ma tento obor Informačné systémy a služby aj prax alebo dualne vzdelavanie ?

martinka123a
autor
26. nov 2020

Zvazujem tuto skolu https://spsehalova.sk/ priemyslovka obor 2561 M informačné a sieťové technológie – vývoj IKT riešení. Nemate niekto skusenost s touto skolou?

vanda_10
26. nov 2020

@martinka123a ano ma aj prax 😊 aj internu ktora je pod vedenim ucitelov v skole aj externu ktora je vo firme 😊. Teraz ked je covid19 tak neviem ako to maju s DOD ale odporucam sa ist niekedy presvedcit na vlastne oci ako to tak funguje. Teraz je skola vynovena.

jumama
26. nov 2020

Synovec chodil na elekrtotechnicku priemyslovku v Piestanoch, velmi vela sa naucil a mali aj dorych ucitelov, chodili na vela sutazi vsakovakych programatorskych, mali tam roboticky kruzok, programovali roboticke auticka, to aj na medzinarodne sutaze sa dostali. Vsetci mali toho ucitela ako tapetu na telefone, co tak ho radi mali, tak ich vedel podporit 🙂 U neho to bola jasna volba, lebo tam gympel nema tak kvalitnu informatiku. Ak si pozries vysledky programatorskych sutazi napriklad Zenit, dobre sa umiestnuju z BA kraja prave z tej SPSE Halova, co sa pytas, ale najviac z Gymnazia Juraja Hronca. Ak by si nasla niekde info o tom mozno, aku maju informatiku tam... keby niekto poradil, co je v BA lepsie. Lebo nielen ucitelia, niekedy aj spoluziaci vedia hodne potiahnut...

elenka74
26. nov 2020

Ak chce ísť ďalej na VŠ, radšej ísť na gymnázium, lebo s priemyslovkou bude mať na výške veľké problémy s matikou.

emilius03
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
martinka123a
autor
29. nov 2020

@elenka74 Ak by si vybral SPSE, bude mat doucovatela z matematiky, ktory by ho pripravil na vysoku skolu.

elenka74
29. nov 2020

@martinka123a Tak to je super, lebo syn chodil na gymnázium, a keď nastúpil na VŠ informatiku, videl, aké problémy mali chalani z priemysloviek a veľa z nich vypadlo hneď na začiatku kvôli matike.

nika1971
1. dec 2020

Elektrotechnicka priemyslovka....po jej skonceni aj popri si uz moze zarabat, ak bude sikovny...a matiku dobehne aj douckom....gympel nie je dobre riesenie...nikdy nevies, co sa stane...ak nepojde na vysku, gympel nie je nic

deer123
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
deer123
7. dec 2020

@martinka123a Študujem na tejto škole(Halova) 4. Ročník. Presnejšie informačné a sieťové technológie. Podla mna je to asi najlepšia škola ohľadom IT na západnom Slovensku. Veľa hodín programovania, základy ekonomiky, elektroniky, matematika na dobrej úrovni, veľa krúžkov, aktivít... Mame aj prax u firiem. Dokonca ako jediná škola v Bratislave je zapojená do unikátneho programu openlab.sk. Ak máš otázky, kľudne sa pýtaj ;)