Ahojte, chcela by som sa spýtať či by ste dovolili svojmu dieťaťu brigádu na leto, keď už mal/a 15. rokov. Lebo moja dcéra hľadá už dosť dlho všade až od 18. Skúste mi poradiť asi aký druh brigády by bol vhodný pre 15-ročného. Ďakujem.
15 som mala už veeeľmi dávno,bola som v práčovni v detskej nemocnici,žehlila som detské kojenecké košielky...ako 16r. v tovarni,kde sa zavárali uhorky,ale to hromadne cez školu
@monicka20 zo zakona nesmie mat teraz brigadu a az ked bude mat 16 a to az po skonceni 10 rocnej skolskej dochadzky , cize az ked skonci 1 rocnik strednej skoly , mam doma 15 a viem ze sa to neda
no keby chcel tak moc tak čo viem od 15tich rozdávanie letákov ja som si tam privyrábala nejaký kauflend,hypernova alebo elektro hocjaké alebo pomáhala som v kuchyni v reštike len som umývala riad atd.... 🙂
Ja ako 15 ročná som si chodila každý rok zarábať do tábora ako výpomoc do kuchyne a upratovala som izby. Namakala som sa ako kôň, ale stálo to zato. Hlavne vtedy keď decká vypadli na celodenný výlet a my sme sa mohli opaľovať. 😀 Možno sa to dá aj dnes.
Mila monicka musim ta sklamat ale deti mozu robit na brigade az kedvdovrsia oficialne 17 rokov a skonceny prvy rocnik co vsaknebyva aj syn malaz v dtuhjom rocniku po 17 tke takze od 15 nesmie zo zakona dieta vobec robit,co bolo pred 20timi rokmiuz terz vibec neplati
na moje meno som nahlásila roznos letákov a behá syn 🙂
Ahojte, tiež som sa dala na vypĺňanie dotazníkov cez počítač. Nie je to práca v pravom zmylse slova, ale zarobila som už pár desiatok eur a tiež si objednala z ponuky odmien tyčový mixér s príslušenstvom, tlakomer, tablet či deťom nejaké legá a hračky. Tak ak máte záujem napíšte mi do internej pošty, lebo takých stránok je viac, nielen tie, čo uvádzam nižšie. Odporúčam napr.:
http://www.iprieskum.sk/users/register/?key=20e...
https://www.narodnypanel.sk/pozvanie166/90359
@andrejka1974 Zákon hovorí 15 rokov a ukončená 10 ročná povinná dochádyka
@monicka20 ja som bola ako 15 rocna v potravinach..dokladali sme tovar a pomahali zakaznikom a davali aj na nich pozor