Aktivity na hodinách cudzieho jazyka pre teenagerov

karotka12
9. dec 2014

V dnesnej dobe je tazke zaujat studentov na vyucovani, aby nieco robili. Ake aktivity ste robievali na strednej na hodinach cudzieho jazyka? Dik ya tipy.

sunnyfunny
9. dec 2014

Byt pre nich partakom a este so zmyslom pre humor, uprimnym, to je to naj. Debatovat aj o temach, kt. su pre nich zaujimave-ich zaujmy,nazory..ist s nimi niekam von. .

17alexis
9. dec 2014

@karotka12 pre mňa boli hodiny nemčiny extra nudné, lebo kým trieda poriešila jedno cvičenie z učebnice, ja som urobila dve strany. 😀 Baviť ma to začalo, keď sme mali písať rôzne slohy, učka nám púšťala reklamy a mali sme hovoriť, o čom boli, aká bola pointa a tak. To bolo super. A najviac ma bavila maturita. Témy som si nerobila, veď načo, vytiahla som si nejakú o životnom prostredí, potom sme sa ešte aj pobavili dobre, samozrejme, v nemčine a odišla som s jednotkou. No proste nuda. 😀 Na nemčinu však nedám dopustiť, mám ju stále veľmi rada.

meluela
9. dec 2014

@karotka12 pre mna jednoznacne vtedy to bolo super, ked ucitel aj hovoril jazykom ktory vyucoval. Co bol teda fakt problem, najlepsie to bolo pri native speakroch (v jazykovke) ... ti vedeli aj urobit super hodiny. Na rozdiel od niektorych zakomplexovanych individui, ktori si svoju vlastnu neznalost jazyka kompenzovali deptanim ziakov 😖 Niekedy nam dali ucitelku, ktora nebola ani tu lekciu pred nami ...
Z aktivit bolo fajn cokolkvek co rozvijalo nase schopnosti ... rozpravanie sa o roznych temach, citanie clankov, rozne role-playing games .. na jednej bol ucitel akoze otcom, a my sme boli dieta ktore posielal s odkazom pre mamu s ktorou sa akoze hadal.. isli sme sa pocikat od smiechu 😀 to sme uz boli ale starsi, tak 12r
Inak fakt super ucitel, ktovie kde je, to bolo v casoch ked SK bolo este pritazlive pre roznych dobrodruhov ktori sem prisli ucit.

Najhorsie je brat gramatiku po slovensky, nuda a pedagogicky nula bodov. V case ked som este nevedela jazyk takmer vobec mi native vysvetlil gramatiku tak ze som bola hned o milu dalej a ostalo mi to v hlave dodnes napevno. Tie nekonecne poucky v ucebniciach som si pamätala mozno do dalsej pisomky. Aj mnohe cvicenia v ucebnici mozno boli dobre spracovane, ale ked s nimi ucitel nepracuje spravne a poda ich nespravne, tak je to tekuta nuda.

luciarobi
9. dec 2014

My sme na strednej chytili mladnaka učiteľa, dovtedy som angličtinu neznasala, nakoniec som vďaka týmto hodinám skončila na výške tlmocnictve :D tento učiteľ s nami hádam na každej hodine spieval jednu pesničku kde sme doplnali chybajuce slova v texte podľa nahravky, potom sme to prekladalu, spievali, potom sme hrali všelijaké hry typu- opis dané slovo bez toho aby si ho použil a ostatni hadaju, alebo pri každej teme bolo niečo pre a proti, napr.zivotne prostredie, pre a proti chodenie na bicykli, alebo media- pre a proti pozeranie telky, tak to sme radi vymyslali, alebo mali sme si nacvičiť citanue daného textu a keď urobime mali chyb, dostali sme jednotku..vselico v dvojiciach vymyslieť.. Alebo hra že dvaja kamarati povedia nejaký príbeh, najpr jeden, potom druhy, ostatni pomocou otazok hadaju, či je pravdivý, napr. No zboznovali sme tie hodiny ;)

tova
10. dec 2014

prvemu ziakovu ucitel posepka vetu (podla toho aky level ovladaju zopakovat) oni si postupne sepkaju tu vetu za sebou a posledny ziak povie tu vetu nahlas co obycajne vyslo uplne nieco ine ako ucitel povedal a vacsinou srandovne. Nemozu si ale vymyslat slova ale povedat to co naozaj poculi. Da sa napr. rozdelit do skupin po 8 ludi napr. a jeden napise slovo dog napriklad. druhy dopise dalsie slovo small , dalsi musi pouzit tie slova vo vete napr. small dog house, dalsi dopise The small dog house, dalsi The small dog house was.... the small dog house was in the middle of backyard. potom mozno ich zaujimaju modern pesnicky prekladat, tvorit, alebo napr pisat si listy alebo SMS navzajom v anj? porozdavaj im jednoduche detske knihy a nech ich prelozia. zadaj temu napr. o Britney Spears, Argentina, Himalayas, kazdy doma musi vygooglovat nejaky clanok o tom , doniest ukazat a v strucnosti opisat v anj nejake fakty co sa o nej pise.

tova
12. dec 2014

@karotka12 a nieco do zivota.. stiahni ziadost do zamestnania z Mc.Donald napr. v anglictine a nech ju vyplnia (v anj) Nech jeden je lekar napr. a dalsi pacient, nieco ho boli, nech to vysvetli dr., pyta sa otazky na krvne testy, ct. Dalsi napr. akoze telefonicky vola do cestovnej agentury a chce si objednat vylet do turecka, z odletom z BA na 5 noci, spyta sa co vsetko cena zahrna, kedy je odlet, poistka atd....

karotka12
autor
13. dec 2014

@tova super napad vyskusam. Dakujem velmi za typy

silvik27
22. nov 2020

@luciarobi ahoj,ako sa volal ucitel?

miriam_s
22. nov 2020

Super su rôzne testy cez Kahoot dá sa to využiť aj na slovnú zásobu aj gramatické tvary... Decká sú sutiazive, prirodzene ich to baví ... Ako bolo vyššie spomínané posluchy cez rôzne moderné piesne /krátke videá ...

luciarobi
24. nov 2020

@silvik27 Daniel Karpinský, on aj vyhral potom niekedy cenu Učiteľ roka (ale neviem ktorého).. potom sa začal venovať zabávaniu deti- na YouTube ho nájdeš “Sranda Banda” 😉

simca06022011
24. nov 2020

No pre nas bol najlepsi skolsky vylet v anglictine :D proste cely cas sme tam mali zaplateny pár co rozpraval iba anglicky s nami, o vsetkom... varili s nami, doobeda sme mali vzdy ako keby klasicke hodiny po skupinach, poobede sa hralo vsetko mozne od baseballu az po karty. Ale tak ked sa vratim na zem, realne na hodiny AJ.. preklady piesni su super-napr daju sa tam aj niektore gramaticke veci ucit, rozne projekty projekty, powerpointove prezentacie, role plays, temy... celkovo tie ucebnice su niekedy dost nuda, to sa opakuje stale dokola to iste. Cize temy mimo toho. Stredoskolaci...to uz mozu podla urovne debatovat o hocicom. Pamatam sa ze nam sa najviac pacili maturitne otazky - to vypracovat bola spica :D lebo temy ako historia, politika, literatura a co ja viem co... to fakt sme nikdy nikde neriesili a ani nejake prace sme nezvykli pisat. Dcera pozerava teraz na ZS aj serial po anglicky, ale to skor v klube im to doplnokovo dali, lebo v ramci tej vyucovacej hodiny treba aj ine veci riesit. Kratke videa sa daju zaujimave najst z roznych oblasti, naposledy som s nou pozerala exkurziu z Greenwichu, potom o vesmíre.. po anglicky, kedze teraz to deti beru aj v skole. A fakt su zaujimave. Cize verim tomu, ze ku vsetkemu sa da najst nieco na spestrenie :D Aj taketo dialkove exkurzie 🙂
Otazne je co by sa im chcelo, ci by ich bavilo nieco take... lebo ja sa dozadu na to, co nas bavilo pozeram inak, moje dieta je uplne ine... a ako to berie taky terajsi stredoskolak nemam ani tusenie 🙂

silvik27
24. nov 2020

@luciarobi ahoj,potom iny to bol🙂

andula77
24. nov 2020

Keď som bola UK, lektor nám dal za úlohu pripraviť si scénku na pieseň, bolo to myslím Susane Vega, My name is Luka.... Normálne sme hrali divadielko, sranda veľká, doteraz na to s úsmevom spomínam a to je tomu cca. 20 rokov.