Ako zvládnuť odchod dieťaťa na strednú školu?

hhhana
3. sep 2024

Ahoj, chcela by som sa opýtať či mi viete dať radu, ako zvládať odchod dieťaťa na strednú školu. Uvedomujem si, že je to normálne, len by som potrebovala nejakú podporu. Ďakujem

0silvia0
3. sep 2024

@hhhana máš dieťa na internáte?

hhhana
autor
3. sep 2024

@0silvia0 to je to že nie len 20km od domu, ale neviem sa s tým nejak vysporiadať. Viem, že je to len začiatok no nejak mám toho plnú hlavu

0silvia0
3. sep 2024

@hhhana tvoje dieťa dochádza denne 20 km na strednú školu? A čoho máš plnú hlavu? V čom vidíš nejaký problém?

rozkvet1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ina2405
3. sep 2024

@hhhana mne išlo uz druhé dieťa na strednú a ja sa teším, že je to ďalšia asi oveľa zaujímavejšia fáza v jeho živote. Že ide na školu, ktorú si sám vybral podľa toho čo ho zaujíma.
Je to požehnanie, že dieťa rastie a napreduje. Tak sa na to pozri takto 🙂
Veď ho aj tak každý deň uvidíš, oproti základnej škole bude ale samostatnejší.

hhhana
autor
3. sep 2024

@0silvia0 veď to že je to len o strachu, ktorý má každý normálny rodič, len si potrebujem asi zvyknúť

januska12323
3. sep 2024

Doteraz si ho do školy vozila a už ťa nepotrebuje alebo aký máš problém? 20 km je nič ráno len skôr odíde a trocha neskôr príde.

0silvia0
3. sep 2024

@hhhana tak ja asi normálny rodič nie som, ja som strach nemala. Ja som sa tešila, že sa naučia fungovať samostatne, cestovať sami. Mne dcéra odlieta zajtra do Holandska do druhého ročníka na VŠ, obe deti mi dochádzali na stredných školách denne 50 km z Trnavy do Bratislavy. Budeš mať samostatnejšie dieťa, rozcestované, teš sa z toho a dopraj mu/jej to.
Je to prirodzený vývoj, ja by som nechcela aby mi decko sedelo pri sukni do tridsiatky, takto je to lepšie, len nech idú a spoznávajú svet.

fairyy
3. sep 2024

@hhhana uf 20km...moja je na zakladnej a je 25km od domu... no rada je asi, ze sa sustred na to, ze si dieta naucila vsetko potrebne a vie sa zachovat spravne v kazdej situacii, a teda sa nemas coho bat

guudy
3. sep 2024

@hhhana Mne islo prvorodene v 16. na 2 roky do UK. ;)
Nasledne do Amsterdamu, kde uz dostudovalo ;)
20km je nic a mas dieta doma…

luccija
3. sep 2024

@januska12323 píše, že to nie je len 20 km od domu.
@hhhana je to normálne, že si zvyknutá, že 15 r si s ním denne atď zvykneš si budete si volať prejde pár dní a bude chodiť na víkend.Ako je ďaleko?
Iné ako zvyknúť si neostane.Tes sa, že si vybralo skolu, že je šikovne.

luliu
3. sep 2024

@luccija píše, že je to 20 km od domu 😉

minenkak
3. sep 2024

@hhhana aký strach a z čoho,doteraz to dieťa bolo len doma?

luliu
3. sep 2024

@hhhana ja fakt nechápem s čím máš problém, ešte by som pochopila keby internát, ale takto fakt nie. Treba prestrihnut pupočnú šnúru ....

luccija
3. sep 2024

@luliu aha...ja som si myslela, že je na internáte a nie 20 km od domu😉

viera27
3. sep 2024

Mala som niekolko 1000km od domu na strednej v Azii. Zvyknes si. Ked uz potom na VS isiel do UK, prislo mi to ako nic,tuto za humnami 😂. Neboj nic,dobre bude.

mandarinka555
3. sep 2024

@hhhana A čo chceš vlastne zvládnuť? Nerozumiem tvojej otázke🙈

liliana363
4. sep 2024

@hhhana moja dcéra šla v nedeľu prvý krát na intrak, strednú školu má takmer 200km. A som úplne v pohode, lebo viem že jej to prospeje.

mondolina
4. sep 2024

tiež mám syna na intraku, síce len 30 km, ale nedeľa, pondelok boli také, že... divné.
Dnes si to už užívam, ten kľud 🙈
a teším sa na piatok.

r.zuzzi
4. sep 2024

Súcitím s tebou, tiež to tak mám.
A radu neviem😔. No je prirodzené, že deti musia vyrásť a osamostatniť sa.

zazka666
4. sep 2024

Ja mám zas nervy, lebo syn už mal byť v škole, tiež bude dochádzať asi 20 km do školy, no šikovnik si zlomil nohu na tábore, tak ho mám doma. Už mám varenia plne zuby. A že nemá už školský pravidelný režim.

dskjhfdlkdjhl
5. sep 2024

@luccija tam jej chyba ciarka, ale asi to myslela, ze nie na internate, len 20 km od domu.