Ahoj, chcela by som sa opýtať či mi viete dať radu, ako zvládať odchod dieťaťa na strednú školu. Uvedomujem si, že je to normálne, len by som potrebovala nejakú podporu. Ďakujem
@hhhana mne išlo uz druhé dieťa na strednú a ja sa teším, že je to ďalšia asi oveľa zaujímavejšia fáza v jeho živote. Že ide na školu, ktorú si sám vybral podľa toho čo ho zaujíma.
Je to požehnanie, že dieťa rastie a napreduje. Tak sa na to pozri takto 🙂
Veď ho aj tak každý deň uvidíš, oproti základnej škole bude ale samostatnejší.
Doteraz si ho do školy vozila a už ťa nepotrebuje alebo aký máš problém? 20 km je nič ráno len skôr odíde a trocha neskôr príde.
@hhhana tak ja asi normálny rodič nie som, ja som strach nemala. Ja som sa tešila, že sa naučia fungovať samostatne, cestovať sami. Mne dcéra odlieta zajtra do Holandska do druhého ročníka na VŠ, obe deti mi dochádzali na stredných školách denne 50 km z Trnavy do Bratislavy. Budeš mať samostatnejšie dieťa, rozcestované, teš sa z toho a dopraj mu/jej to.
Je to prirodzený vývoj, ja by som nechcela aby mi decko sedelo pri sukni do tridsiatky, takto je to lepšie, len nech idú a spoznávajú svet.
@januska12323 píše, že to nie je len 20 km od domu.
@hhhana je to normálne, že si zvyknutá, že 15 r si s ním denne atď zvykneš si budete si volať prejde pár dní a bude chodiť na víkend.Ako je ďaleko?
Iné ako zvyknúť si neostane.Tes sa, že si vybralo skolu, že je šikovne.
Mala som niekolko 1000km od domu na strednej v Azii. Zvyknes si. Ked uz potom na VS isiel do UK, prislo mi to ako nic,tuto za humnami 😂. Neboj nic,dobre bude.
@hhhana A čo chceš vlastne zvládnuť? Nerozumiem tvojej otázke🙈
@hhhana moja dcéra šla v nedeľu prvý krát na intrak, strednú školu má takmer 200km. A som úplne v pohode, lebo viem že jej to prospeje.
tiež mám syna na intraku, síce len 30 km, ale nedeľa, pondelok boli také, že... divné.
Dnes si to už užívam, ten kľud 🙈
a teším sa na piatok.
Súcitím s tebou, tiež to tak mám.
A radu neviem😔. No je prirodzené, že deti musia vyrásť a osamostatniť sa.
Ja mám zas nervy, lebo syn už mal byť v škole, tiež bude dochádzať asi 20 km do školy, no šikovnik si zlomil nohu na tábore, tak ho mám doma. Už mám varenia plne zuby. A že nemá už školský pravidelný režim.
@luccija tam jej chyba ciarka, ale asi to myslela, ze nie na internate, len 20 km od domu.
@hhhana máš dieťa na internáte?