Ako zvládnuť maturitu na škole, ktorá ma absolútne nebaví?

7. jan 2024

Ahojte, ako zvládnuť maturitu na škole ktorá má absolútne nebaví?
Zo začiatku ma to aj bavilo to bolo iba prvý ročník. Ale potom to ide dolu vodou so mnou. Proste prestala som sa učiť na tie predmety. Ani sa do toho nepozriem, lebo ma to nebaví.

vulka
7. jan 2024

Prečo neprestúpiš na inú školu?

autor
7. jan 2024

@vulka ja som aj chcela ale rodičia mi to nedovolili...

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pribinak
7. jan 2024

No nič, začni sa aspoň trochu učiť, nech sama sebe hanbu neurobíš
Nie rodičom, ale sebe…..
Si vo finále, tak zatni zuby a zaber

Ver tomu, že v živote budeš musieť rovit kopec veci ktoré tá nebudú baviť, tak toto ber ako prípravu

jamimo
7. jan 2024

ber to tak, že maturitu nejak zvládneš, nezhnusuj si to ešte viac. Ďalej v živote sa môžeš vyprofilovať a vzdelávať, profesne venovať úplne niečomu inému.
Poznám chlapa, kt. vo veku 36 rokov šiel študovať medicínu, je najšikovnejší v ročníku, právničku, ktorá sa venuje šitiu odevov, inžinierov, kt. sú cukrári 😉...

tanyan
7. jan 2024

Slovenčinu a Angličtinu by si mala ako maturitný predmet na každej škole, takže tie by nemali byť problém... A ten zvyšok (či už sú to odborné alebo humanitné) zvládneš hoci aj so zaťatými zubami, nemusí to byť s láskou a nadšením. Skús sa učiť so spolužiakmi, ale hlavne sa aktívne zúčastňuj vyučovania, aby sa na teba čo najviac "nalepilo" v škole. Vo voľnom čase sa môžeš doplnkovo venovať predmetom, ktoré ťa zaujímajú. A ak tvoj záujem o iný odbor pretrvá, tak môžeš pokračovať v štúdiu na vysokej alebo si môžeš popri práci po maturite urobiť aj druhú strednú školu podľa svojho výberu.
Ja mám napríklad obchodnú akadémiu a neskôr som si urobila popri práci strojársky odbor (denné štúdium s individuálnym študijným plánom).

ivangeline
7. jan 2024

A zivot ta bavi? Nie vzdy robime,co nas bavi a co tesi. A vela x mame nieco radi ale nie sme v nalade,sme unaveni alebo chori a robia sa nam tie veci i tak tazko..

patus_2
7. jan 2024

Si už v štvrtom ročníku? Je ešte iba január, písomné maturity sa píšu až v marci. To sú takmer 2 mesiace na prípravu. Ak budeš robiť 1 test denne, tak prídeš na princíp tých úloh, že je to založené na čítaní s porozumením, aké chytáky sa vyskytujú atď. A na ústne maturity dostanete zoznam okruhov, uč sa tak, aby si ku všetkému vedela samostatne povedať aspoň 10 viet. Znova popozeraj si aj zadanie z minulých rokov, nebudú sa veľmi líšiť. Máte aj praktické skúšania? Dá sa to vpohode zvládnuť, ale treba tomu obetovať trochu času.

simsalabim
7. jan 2024

Tak v zivote clovek musi robit vela veci, ktore ho nebavia. Treba zatat zuby a sustredit sa vysledok. Aj mna by viac bavilo cestovat po svete, pomedzi to oddychovat na Seychellach… a namiesto toho vstavam o 5 rano do prace, ktora ma niekedy nebavi, niekedy nudi, niekedy rozculuje a niekedy je super zaujimava a podnetna. Ved sa skus zamysliet nad tym, aka buducnost ta bez maturity caka.

kofa77
7. jan 2024

Chod na portaly, kde sa ponuka praca a popozeraj, ake ponuky tam maju pre absolventiv zakladnej skoly. Lebo to ty budes. A ked aj nahodou niekde nieco najdes, pozri na mzdy, ake ponukaju. A potom sa zobud, otvor knihy a uc sa. Nemas za co.

rebrambora
7. jan 2024

Viem ako sa citis. Ber to ako ponaucenie do zivota a buducnost si naplanuj tak, aby si robila to, co ta bavi. A toho sa drz.
To das!

marca12
7. jan 2024

Nezufaj,kolko mladych ludi vystudovalo strednu a nikdy nerobili vo vystudovanom odbore. Malokoho bavi studovany odbor,clovek sa vyvija a to,co chces v 14stich,uz napr. o rok,dva nemusi byt aktualne. Jednoducho sa uc,neflakaj to,nejako zmaturujes ved slovencinu a jazyk mas na kazdej skole,plus odborny predmet. Pozeraj sa na to tak,ze maturitu potrebujes a tak to zvladnes. A je jedno z coho mas maturitu. Kludne mozes v zivote robit cokolvek ine,co ta bavi. Mozes ist na pomaturitne studium toho,co ta bavi,mozes ist na vysku alebo rovni pracovat.