Ahoj, manžel nastúpil do novej práce - diagnosticke centrum v ktorom sú deti vo veku 14-15 rokov. TV nemajú, mobily nemajú. PC ich nebaví. Chlapci sú občas na xboxe a dievčatá počúvajú pesničky. Inak chcú byť stále vonku. Cez víkend chodia na dlhšie výlety. Potrebovala by som od vás radu, ako viac zabaviť takéto deti - niečo kreatívne (ja aj mm sme málo kreatívni na vymýšľanie), niečo aby ten čas v práci rýchlejšie ubehol a aby aj tie deti boli naplnené. Ďakujem za rady 🙂
V prvom rade - veľmi dobre sa číta, že existujú ešte 14-15rocne deti, ktorých nebaví PC.
Inak hocijaká športová aktivita, ping-pong, vymyslieť nejakú choreografiu na pesničku, ktorá sa im páči, Aktivity resp iné spoločenské hry (nás v tomto veku bavilo Carrassone), dievčatám možno by sa páčilo aj také, že maľovanie na plátno, pletenie košíkov (napr z peg-u). Divadelné predstavenie je tiež dobrý nápad.
neviem aky mate rozpocet, co tak ked je skaredo hrat spolocenske hry?
krycie mena v tom veku sa im budu pacit, dve skupiny proti sebe,
kreativne - kreslenie na tricka? pletenie naramkov z nitiek, v tom veku zvladnu krasne vzory
Neviem aké má možnosti naučiť ich praktické veci...štrikovať,upiecť koláč,zašiť dieru na oblečení,vyšiť si iniciálny na odev,prišrubovať niečo,posadiť bylinky.....
Je kopec hier, kde nepotrebujete žiaden materiál, pozrite na nete nejaké taborové hry. Pre decká to môže byť sranda. A tiež by som šla do tvorenia náramky, vyšívanie, pre chalanov yrábanie z dreva, záhradka a rastliny, čokoľvek kreatívne.. má to aj terapeutické účinky. A držím palce..
nieco spolu vytvorte - citatelsky kutik, zahradku, ihrisko pre mensie deti, upracte, skraslite okolie budovy..
Divadelne predstavenie, naucit sa hrat na nejaky hudobny nastroj - gitara