Ako vnímate strednú školu technickú?

22. jún 2022

Dobrý deň som baba, mám 16 a chodím sa strednú školu a môj odbor je programátor zváracích a obrábacích strojov a zariadení čiže som na škole plnej chalanov. A chcela by som vedieť že ak ste chodili na takúto školu tak ako vás brali na škole. Pretože jasné že mám kamarátov a medzi chalanmi je mi oveľa lepšie ako medzi babami to je jasné. A je mi jasné že ma nebudú mať všetci radi. Takže ako vás brali na takejto škole?

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pbra40
22. jún 2022

Klobuk dole, nad skolou a odborom. Myslim, ze si vybrala velmi dobre a ze budes mat uplatnenie a buducnost.
Kolektiv myslim, ze ocenis, az ked by si bola medzi dievcatami. Ako sa niektore vedia spravat, ci dievcata ale i zeny, uvidis casom v zivote.
Uzivaj si pansku spolocnost, myslim, ze si tam ako ruza medzi trnim 😍

viestta
22. jún 2022

Ja som chodila na strojarinu. Za mňa paráda, mne babinec nikdy nesedel. Keby môžem idem robiť medzi chlapov zas.

liloastitch
22. jún 2022

Ahoj, ja som bola na takejto škole tiež. Po prvom ročníku som prešla na iný odbor, pretože mi nevyhoval kolektív ( nesadla som si so spolužiakom, ktorý "viedol triedu") po prestúpení to bolo super, skvelý kolektív, spolužiaci mi dokonca na svadbe boli, kúpili krásny dar, ešte si aj moje dieťa obľúbili 😂... Jediné čo mi vadilo, tak niektoré narážky od iných žiakov ( nikdy nie od spolužiakov). Na to si len treba zvyknúť. Sem tam som aj po zadku dostala, to som netolerovala našťastie to triedny vždy vyriešil.

lalala94
22. jún 2022

Ja som chodila na elektrotechnickú priemyslovku, odbor elektrotechnika. V triede som bola sama, na škole sme boli 2, potom 3 dievčatá. Neviem ako ma brali, vychádzala som s každým v pohode, často na mňa hádzali organizačné veci, keďže oni boli lenivci. 😀 V 1. ročníku sa učiteľky zvykli spýtať, prečo som zvolila daný odbor, ale to bolo všetko. Nemala som pocit, že by som to mala ľahšie alebo by som bola braná nejako špeciálne v kolektíve. Ono každé prostredie má niečo do seba, či už čisto ženské, čisto mužské alebo zmiešané. Aj tak je to vždy o ľuďoch a ich povahe a nie o pohlaví.

laurikagab
22. jún 2022

@lalala94 len má zaujíma kde si s takou školou skončila 😊 a či ta to bavilo? Ja som mala niečo podobne ale bola som tam len z toho dôvodu, že má nezobrali na gymnázium ..cize ako chvíľkova prestupnú stanica, ktorá skončila maturitou😬úprimne, Noe som technicky typ a teda som sa tam celkom trápila..predmety ako SJ, AJ, ..mi isli na 111 ale ostatne technické predmety🙈 a mala som sa super medzi chalanmi..dosť dievčat z iných odborov zavidelo😜 ale tak tato škola mi pomohla v budúcom zamestnaní, keďže sa vyžadovala technická škola a jazyk😊 aj keď si z tej školy nič nepamätám 🙈Moju vyssie štúdium po SS nebrali do úvahy??

autor
23. jún 2022

@cocolino234 áno baví a naozaj veľmi. Síce som sa toho bála ale od mala som bola radšej vonku s otcom a pomáhala mu ako by som bola doma zavretá s mamou a upratovala. A nakoniec som aj z praxe aj z predmetov lepšia vo všetkom ako veľa chalanov a bez pomáhania a uľahčovania keďže som baba.

autor
23. jún 2022

@liloastitch ja som si práve naopak s každým chalanom sadla veľmi dobre s každym sa mám o čom rozprávať a dokonca aj s tým hlavným. A s tým chalanom co je v triede vodca a ktorého pozná každý tak s nim som si rozumela trochu viac ak viete čo tým myslím. A teraz to určitým osobám vadí tak som sa s ním prestala rozprávať ale zisťujem ze som sa mu páčila kedysi a vtedy sa páčil aj on mne l ale dobre to je už iný príbeh...... A ano narážky od iných žiakov počúvam každý deň a samozrejme som aj ohováraná trochu ale čo už zvykla som ti na to ze niektorý potrebujú byť aj taký.

autor
23. jún 2022

@pbra40 o uplatnenie sa nebojím lebo už teraz mi chodia ponuky že keď skončím školu a pôjde mi to tak dobre ako doteraz co dúfam ze pôjde tak mám miesto majsterky už teraz vybavené. Ale to je daleká budúcnosť co bude.... Kolektív s dievčatami som nemala dobrý a aj tie 4 dievčatá co sme v škole tak s dvoma som si nesadla lebo sa im nepáči to že mi to ide lepšie ako im aj keď som mladšia. A chalani ma má neberú ako dievča ale ako chalana aj sa tak ju mne správajú a za to som veľmi rada.

autor
23. jún 2022

@viestta tak v tomto sa zhodneme a medzi chalanmi sa pokúsim aj zostať aby som sa mala dobre v živote.

autor
23. jún 2022

Ďakujem vám za také pekné odpovede.

lalala94
24. jún 2022

@laurikagab áno, mňa to bavilo. 🙂 Mala som potom špecializáciu na počítačové systémy a pokračovala som ďalej v štúdiu IT. V tomto odbore mám aj kariéru, ja som spokojná. Už od 14tich som vedela, že pôjdem technickým smerom, pre mňa bola tá škola voľbou č. 1, mňa bavia technické veci. 🙂 Ono aj v práci som bola vždy v menšine - v poslednej práci som bola dokonca jediná a prvá žena vôbec na oddelení. 😀 No po svojich niekoľkoročných skúsenostiach s mužskými kolektívmi môžem bez problémov vyhlásiť, že chlapi sú "ukvákanejší" a mnohí aj klebetnejší ako ženy. Na druhej strane, vždy som si užívala to, že sa ku mne správali ako gentlemani, keďže som tam bola poväčšine sama, max. dve-tri. 🙂