Dobrý deň, som druhák na päť-ročnom bilingválnom gymnáziu a chcel by som sa poradiť ohľadom toho ako napísať žiadosť o stretnutie sa s riaditeľkou. Viem, že najprv sa musím so školou dohodnúť o stretnutí a potom k ním dôjsť. A mam problém, že neviem čo im mam napísať v maily (žiadam o prestup a chcem sa s nimi stretnúť alebo sa mam len spýtať či máju voľne miesta a potom sa spýtať kedy mam dôjsť?), alebo im mam rovno zavolať?
Budem rad za každú odpoveď,
vopred ďakujem a prajem pekný deň.
@andrelius ja by som sa po telefóne nepýtala hneď na voľné miesta ale najprv len stretnutie, vysvetliť dôvody prečo chcem prestúpiť k nim a tak až pri osobnom stretnutí zisťovať či sú voľne miesta..po telefóne ťa môžu hneď odbiť pokiaľ nebudú mať náladu, prípadne nebudeš hovoriť s kompetentným a niekomu bude ľahšie ťa odbiť....
@leila343 som sa rozhodol, že im napíšem mail. Vedeli by ste mi prosím poslať ako vyzeral Vás mail, lebo absolútne neviem ako ho mam správne napísať:
Dobrý deň volám sa tak tak, (mam napísať že chcem sa stretnúť ohľadom prestupu alebo sa mam spýtať na voľne miesta a ak sú tak či by som mohol dôjsť a dohodnúť sa?)
SSíce tam majú úradne hodiny, ale neviem či by ma pustila vrátnička kebyže nebudem mať dohodnuté. A teraz mi príde zbytočne písať alebo volať keď tam majú úradne hodiny
@andrelius Kristepane, Ty nemáš rodičov? V 2.ročníku asi ešte nie si plnoletý, tak sa obráť na nich. Toto je vec pre zákonného zástupcu.
@heleninamama tiež si myslím, že to je praca rodičov, ale je pekné, že mladý muž si to chce riešiť sám.
@andrelius buď zavolaj cez deň, alebo napíš teda mail, že chces termín ohľadne prestupu...a určite nepíš volám sa tak a tak...veď mail na konci podpises.A na stretnutie so zákonným zastupcom
Nepočula som ešte o Tom žeby kvôli stretnutiu bolo nutné písať žiadosť o stretnutie, normálne by som kontaktovala školu telefonicky a informovala sa kedy by bolo možné stretnutie s riaditeľom školy, prípadne zašla by som osobne.