Ako to funguje s prestupom na iné gymnázium?

andrelius
13. máj 2022

Dobrý deň, som druhák na päť-ročnom bilingválnom gymnáziu a chcel by som sa poradiť ohľadom toho ako napísať žiadosť o stretnutie sa s riaditeľkou. Viem, že najprv sa musím so školou dohodnúť o stretnutí a potom k ním dôjsť. A mam problém, že neviem čo im mam napísať v maily (žiadam o prestup a chcem sa s nimi stretnúť alebo sa mam len spýtať či máju voľne miesta a potom sa spýtať kedy mam dôjsť?), alebo im mam rovno zavolať?

Budem rad za každú odpoveď,
vopred ďakujem a prajem pekný deň.

xena0
13. máj 2022

Nepočula som ešte o Tom žeby kvôli stretnutiu bolo nutné písať žiadosť o stretnutie, normálne by som kontaktovala školu telefonicky a informovala sa kedy by bolo možné stretnutie s riaditeľom školy, prípadne zašla by som osobne.

andrelius
autor
13. máj 2022

@xena0 Som sa nesprávne vyjadril. Žiadosťou som myslel mail/telefonát. A neviem či by nebolo logickejši sa najprv spýtať či maju vôbec miesta

xena0
13. máj 2022

@andrelius aha..😁 no určite najlepšie zájdi osobné povedz že by si mal záujem prestúpiť a či by to teda bolo možné a hneď ti povedia či majú miesto a či by sa dalo, držím palce

xena0
13. máj 2022

@andrelius ja by som sa po telefóne nepýtala hneď na voľné miesta ale najprv len stretnutie, vysvetliť dôvody prečo chcem prestúpiť k nim a tak až pri osobnom stretnutí zisťovať či sú voľne miesta..po telefóne ťa môžu hneď odbiť pokiaľ nebudú mať náladu, prípadne nebudeš hovoriť s kompetentným a niekomu bude ľahšie ťa odbiť....

andrelius
autor
13. máj 2022

@xena0 To ma tiež napadlo, že ma môžu ľahko odbiť, ale nebol som si istý. Ďakujem veľmi pekne, teraz mam v tom jasnejšie

xena0
13. máj 2022

@andrelius nie je začo 🙂 určite choď ale osobne riešiť to, je to vždy lepšie

leila343
14. máj 2022

@andrelius ja keď som chcela prestúpiť ja som najprv napísala mail, či majú voľné miesta a normálne mi odpísali, že áno majú voľné a ďalší postup...

andrelius
autor
14. máj 2022

@leila343 tak sa bojím aj toho čo povedala @xena0, že cez mail ťa môžu ľahko odbiť, síce nemali by

andrelius
autor
14. máj 2022

@leila343 som sa rozhodol, že im napíšem mail. Vedeli by ste mi prosím poslať ako vyzeral Vás mail, lebo absolútne neviem ako ho mam správne napísať:
Dobrý deň volám sa tak tak, (mam napísať že chcem sa stretnúť ohľadom prestupu alebo sa mam spýtať na voľne miesta a ak sú tak či by som mohol dôjsť a dohodnúť sa?)

xena0
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
xena0
15. máj 2022

@andrelius ja by som to mailom neriešila, niet nad osobný kontakt ale rozhodni sa ty 🙂

leila343
15. máj 2022

@andrelius pošlem ti do správy

andrelius
autor
15. máj 2022

@leila343 ďakujuem

andrelius
autor
15. máj 2022

@xena0 Na stránke školy majú napísane, že sa treba dohodnúť dopredu, čiže musím im najprv napísať

luccija
15. máj 2022

@andrelius normálne zavolaj na sekretariát a spýtaj sa na postup zatiaľ nepíš mail.Do mailu aj tak nenapíšeš všetko môžu mať otázke ...toto sa robí osobne

andrelius
autor
15. máj 2022

SSíce tam majú úradne hodiny, ale neviem či by ma pustila vrátnička kebyže nebudem mať dohodnuté. A teraz mi príde zbytočne písať alebo volať keď tam majú úradne hodiny

heleninamama
15. máj 2022

@andrelius Kristepane, Ty nemáš rodičov? V 2.ročníku asi ešte nie si plnoletý, tak sa obráť na nich. Toto je vec pre zákonného zástupcu.

luccija
15. máj 2022

@heleninamama tiež si myslím, že to je praca rodičov, ale je pekné, že mladý muž si to chce riešiť sám.
@andrelius buď zavolaj cez deň, alebo napíš teda mail, že chces termín ohľadne prestupu...a určite nepíš volám sa tak a tak...veď mail na konci podpises.A na stretnutie so zákonným zastupcom