Ako spoznať nových kamarátov?

nvm454
14. aug 2024

Zdravím.
Som 15-ročný chalan a nemám žiadnych kamarátov. V septembri nastupujem na strednú školu, no som, žiaľ, introvert a neviem sa sám od seba s niekým skamarátiť. Ako to mám zmeniť? Ako a kde sa mám spoznat s viacerými ľuďmi?

Ďakujem za rady. 😄

viestta
14. aug 2024

@nvm454 sport, alebo povedzme modelarsky kruzok, turisticky kruzok. Tam kde sa stretavaju ludia s rovnakymi zaujmami ako su tvoje stretnes ludi, s ktorymi najdes aj spolocnu rec a budes s nimi travit cas.

xsimonas
14. aug 2024

Prišla som na strednú a adoptoval si ma extrovert. Potom zas ďalší extrovert so skupinou kamošov a išlo to už samo. Niekedy stačí nesnažiť sa :D Ale prvý krok asi bude, že zrušíš účet na MK, nájdi si brigádu, kde budeš v kontakte s ľuďmi (najlepšie, keď to budú hlavne kolegovia podobného veku ako ty) a nepremýšľaj moc nad tým, prečo nemáš kamošov a ako ich hľadať. Niektorí ľudia v tvojom živote skrátka budú alebo majú ostať 🙂

januska12323
14. aug 2024

Na strednej bude takých viac. Mňa si tiež adoptoval extrovert.

zuzikak
14. aug 2024

presne ako pisu dievcata vyssie. Pockaj si do septembra a na strednej skole uvidis. Mozno vas tych introvertov bude viac. Uvidis s kym budes sediet v lavici - kto bude okolo teba. Zistis ci mate spolocne zaujmy alebo na prve kratke rozhovory mozno postaci aj zistenie ci ma niekto s tebou spolocnu cestu domov. Pocas cesty pokecate, kto ma ake zaujmy a ci niekam chodieva. Neviem, ci to mavaju stredne skoly ale mozno aj tie organizuju nejake zaujmove kruzky. Pozri v tvojom okoli (ak ta bavi sport) rozne sportove kluby alebo zaujmove centra a skus sa prihlasit. Moze ta prestat bavit kruzok ale aspon skusis. (ak nie sport tak napr. modelarstvo, varenie, fotografia ci filmovanie, turistika. Si vo veku kedy by si teoreticky mohol robit aj dozor v skautingu, skus brigadu napr. v knihkupectve, kde predavaju aj spolocenske hry napr. Moznosti je vela - len sa skus poobzerat. Ale poobzerat nie po kamaratoch ale po tom, co by si zacal robit aby ta to bavilo.