Ako si zarobiť peniaze, keď mám 16 rokov?

16. mar 2024

Ahojte, mám 16 rokov. Ešte nemám dokončenú 10 ročnú dochádzku tak nemôžem mat brigádu teda aspoň som žiadnu nenasla kde by to nepotrebovali. Už som úplne bezradná, tak by bola rada za rady. Ďakujem

maranco
16. mar 2024

nejakú výpomoc? nákupy, venčenie, doučovanie, roznos letákov (to musíš mať zapísané na niekoho iného), tvorba webu, grafiky, postráženie detí v rodine?

autor
16. mar 2024

@maranco v rodine malé deti už nemáme som tá jedna z najmladších a tie výpomoci som rozmýšľala ale neviem ako na to.

maranco
16. mar 2024

skús inzeráty do miestnych skupín na sociálnych sieťach, ak vieš niečo robiť online tak skús aj tu https://www.jaspravim.sk/ alebo si vytlač letáčiky a roznos do schránok

vsadeviem
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marci77
16. mar 2024

strazenie deti, vyzdvihnutie deti zo skoly, skolky, doucovanie, pomoc s nakupom, vencenie psikov, pripadne pomoc v zahrade (kosenie travy a pod.), roznos letakov
drzim palce🍀

skus si dat napr. na facebook skupiny vasho mesta, dediny inzerat
ludia sa ti potom sami pripadne ozvu

autor
16. mar 2024

@maranco ďakujem za radu pozriem sa na to😉

autor
16. mar 2024

@vsadeviem pozriem sa na tie služby ako je pomáhanie ludom v okoli. Tie veci na internete neviem ako sa robia a obavám sa, že niektoré sú Fake. Snažila som sa predať nejaké oblečenie cez internet ale nikto ich nekúpil. A tie zručne prace som už robila v minulosti keď som mala asi 12 rokov cca. Zarobila som sa tak za rok max 10€ a minula vyše 50€ za materiál takze to asi nieje dobrý napad😅

estellas
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dadka1997
16. mar 2024

Praca cez vikend ? Ja som rozdavala letaky, chodila som brigadovat do tesca

autor
16. mar 2024

@dadka1997 ani jedno ešte nemôžem robiť musím mat dokončenú 10 ročnú dochádzku.

leni72
16. mar 2024

firma LR?

dadka1997
17. mar 2024

@marci77 ty by si zverila 16rocnej dieťa? Ja teda urcite nie .

dadka1997
17. mar 2024

Ja som rozdávala letaky ako prváčka na strednej a ešte som nemala 10 ročnú ukončenu.. chodila som v sobotu rano a za 2 hodiny som mala roznesene letaky

marci77
17. mar 2024

@dadka1997
Závisí ako staré dieťa, bábätko samozrejme nie
Ale také 5rocne a viac v pohode
Aj v škôlke to majú nastavené tak, že dieťa môže vyzdvihnúť aj súrodenec starší ako 10 rokov

U nás sa s 5 ročnou krásne zahrali aj 12rocne deti
Pokým som ja doma, ale musím napr.pracovat a pod.

alusha
17. mar 2024

O tri mesiace uz budes mat ukoncenu povinnu dochadzku, tak sa zatial povenuj hladaniu brigady na leto, popytaj sa v obchodoch, restauraciach, znamych... Moj syn tak aktualne robi, v juni ti da skola potvrdenie a mozes robit oficialne... Tie tri mesiace sa uz daju vydrzat nie?

dadka1997
17. mar 2024

@marci77 ano, tske z rodiny mozno aj hej .. ale cudzie dieta, ktori rodic svoje vlastne dieta by zveril 16 rocnej studentke? Keby dostalo zachvat alergicku reakciu cokolvek kto by za to zodpovedal ? Takže, toto jej neraď, je to obrovska zodpovednosť..

gabika99
17. mar 2024

@alusha no neviem, či je to ozaj tak ako píšeš. Školský rok konci 31.8., až potom bude mať ukončenú povinnú skolsku dochádzku.

alusha
17. mar 2024

@gabika99 ked si vyziada v skole potvrdenie o ukonceni povinnej skolskej dochadzky, moze uz v lete... Kolegov syn takto brigadoval u nas vo firme cele minule leto, mal ukonceny prvy rocnik SŠ a 16 rokov. Ked si nevyziada potvrdenie, tak az po prazdninach jasne.

victoriab
17. mar 2024

@alusha dobra pripomienka poviem synovi

roxanka1
18. mar 2024

Čauko, pozri študentské stránky na brigády, napríklad myslím brigada.sk , nie je tam toho veľa v možnostiach, ale raz za čas niečo nájdeš🙂
Držím palce 🤞

ariannazara
18. mar 2024

Onlyfans😂

darinaslay
1. apr 2024

@alusha bude moct az v septembri.. cez leto stale nebude ukoncena 10 rocna dochazka.