rodicia mi davaju aj vreckove aj vsetko lenze sportujem a je to drahy sport takze to platia rodicia a s dalsimi vecami co chcem napr. novy telefon a taketo veci ich nechcem zatazovat pretoze naozaj na moj sport minaju vela penazi
rozumiem dakujem
a tvorba nejakých plagátov?
@sofiapetrikova to sa vacsinou robi tiez na zmluvy a potrebujes aj skusenosti.. ak naozaj velmi chces tak jedine cez nejakeho znameho🤷🏻♀️ale este si mladucka na brigady, ved rodicom to raz oplatis a vratit im to mozes aj inak - napriklad pomahat viac v domacnosti, napriklad s varenim, upratovanim alebo sprav nejaky jednoduchy kolacik ako podakovanie
Dostavas vreckove. Aky je problem setrit si z neho? Novy telefon urcite nepotrebujes hned. Na drahsie veci sa caka dlho,kym si clovek nasetri. To tak v zivote chodi,ze ludia nemaju vsetko hned.
Opytaj sa po rodine, znamych, my sa starame o velikansky zeleny areal, cize kazda ruka dobra, sme radi ked pomoze kto moze, takto si aj nase deti mozu privyrobit, aj ich kamosi, prace nenarocne, ale zodpovednost, aby bolo vsetko v poriadku a aj deti zive je na nas
Legalne nijak
@iwesska setrit si setrim lenze vzdy ked treba prispiet tak to robim dobrovolne pretoze som v slovenskej narodnej reprezentacii a kedze tento rok ideme do Norska tak sa platia treningy letenky a vsetko toto taakze moja pokladnicka sa vyprazdni rychlo 😂
Ja ta chválim, páči sa mi tvoj prístup, že chceš vašich odbremeniť od nejakých výdavkov keďže máš finančne náročný šport 👍
Ale žiaľ tvojom veku toho asi veľa neporiešiš, možno by som skúsila strazit/venčiť zvieratá za nejakú sumu alebo robiť niekomu nákupy, ale aj tak to bude vždy také, že ak to niekto nahlási.... 🤷♀️ skús sa aj s rodičmi venčiť
@svetlonos naozaj teda nepotrebujem 700 eurovy mobil to ja viem a ani taky nechcem a samozrejme mam pojem o tom preto si chcem predsa privyrobit a skusit to
financne narocne na tom naozaj vobec niesme ale len predsa by som aj niecim chcela pomoct uz len kvoli dobremu pocitu
@sofiapetrikova brigádovať legálne môžeš až po skonceni povinnej 10-rocnej školskej dochádzky, t.j. od septembra, keď začneš byt druhacka na SŠ (ak teda ziak nechodí na 8-rocne gymnazium).
@sofiapetrikova nijak, si mlada. myslim ze az od 16 rokov mozes legalne.
alebo na ciernotu.
@sofiapetrikova
ok, myslela som, ze patris k tym ktore chcu tie drahe ifony. I ked "lacne" telefony za 200€ ti vydrzia max 2 roky a su v haji. Dnes sa uz vyrabaju ozaj sroty.
@sofiapetrikova ked rodicom peniaze nechybaju tak si myslim ze by sa im ani nepacilo keby chodis na brigadu🤷🏻♀️sama si napisala ze mas drahy sport, tak sa mu venuj naplno a pomoct mozes aj inak
@svetlonos ano ano asi patrim k tym ibaze mam nejake odporucania na ten dany telefon ktory neni az taky drahy na to ake drahe su ostatne
ale dakujem za pomoc od vsetkych 😇
Autorka skutocne sa nezamyslaj nad tym, kolko penazi "ty" stojis tvojich rodicov...robia to radi a dobrovolne... spravanie, udrziavanie poriadku doma, znamky, to je jedine, co od teba v slusnej miere ocakavaju ako protihodnotu... nie pracu...napracujes sa v zivote este dost.
No napr minule sme boli na terase cely kancel na obede a priblizil sa taky 10-12rocny chlapec, predaval take klucenky, lopticky, farebne - pytal 3jurase za jeden, ale prichytil nas v happy nalade a mne prislo velmi sympaticke, ze taky chalanisko si namiesto toho aby vysedavalo nad tabletom alebo mobilom si chcel privyrobit - nemam ani tusenia na co, ocakavam, ze nie na chlast v jeho veku ale musela som mu uznat, ze podnikavy bol😅
@sofiapetrikova doučovať? Venčiť psíka, strážiť deti?
ponúknuť tréningy v športe ktorému sa venuješ mladším deťom, ponúknuť susedom urobiť a odniesť nákup, napiecť koláče a predať po známych,vytriediť veci čo už doma nepoužívate a nechcete a predať na bazoši, niečo vyrobiť a predávať.
Spytaj sa ludi okolo,susedov a znamych.. Ci by sa im nezisla vypomoc za peniaze. Upratat. Vyvencit psa. Rozvesit plagaty alebo co...
Záleží od športu a od úrovne na ktorej chcem aby sa moje dieťa športu venovalo. Ak napríklad ide o bežkovanie a moje dieťa sa tomu nevenuje súťažne, len si 3-4 krát za rok výjdeme do hôr tak nemám problém s 13 ročnou trénerkou.
Pokosiť trávu niekomu kto nemá čas, spraviť nákup starším ľuďom za menšiu odmenu, ak vieš riadne upratovať tak ľudia potrebujú pomoc
@sofiapetrikova skús sa opýtať susedov, ktorý majú psa, ci im ho nemôžeš venčiť. Popripade keď stretneš niekde pri dome niekoho so psom tak ponúkni ze venčis psíky ze ci by si mohla aj im vyvencit. My sme so spolužiačkou takto chodievali keď sme boli na základnej škole. Sme bývali isty čas v jednej bytovke a mali sme vo vchode takých dvoch seniorov , čo mali psa. Tak sme ho chodili venčiť a vždy nám dali 10 korun 😀
Ako 13 rocna nijako...dockaj casu, teraz by siel tvoj "zamestnavatel" akurat tak do basy... dokonca aj babysittting pod 14 rokov nie je ok, kedze nie si pravne zodpovedna, mozno tak psa vencit - a aj to nie, keby niekoho napadne, kto je zodpovedny? Ty nie atp...