Ako sa dá privyrobiť v 15. rokoch?

tdovjak
7. dec 2020

Dobrý chcem sa opýtať či neviete ako si privyrobiť v 15...kedze nemam skončenú základnú školu ešte....ak by sa našiel niekto kto potrebuje pomôcť na víkend napríklad strážiť deti alebo niečo kludne sa ozvite s deťmi robím od mala...alebo popratat cena je uplne jedno hlavne že si niečo privyrobiť...okres kežmarok najlepšie

ella_price
7. dec 2020

Zo zákona nesmieš mať teraz brigádu, až keď budeš mať 16 a to až po skončení 10 ročnej školskej dochádzky.

ella_price
7. dec 2020

Btw.
Dohodu o brigádnickej práci študentov môže zamestnávateľ uzatvoriť s fyzickou osobou, ktorá má štatút žiaka strednej školy alebo štatút študenta dennej formy vysokoškolského

zuzanka.zuzu
7. dec 2020

@ella_price 🙄 slečna jasne píše, že postrážiť deti, poupratovať, predpokladám, že k tomu môžeme zahrnúť aj venčenie psíkov a podobné.... toto som robila keď som mala 8 a netreba žiadnu zmluvu 😀 keby chcela "na zmluvu" asi pôjde rovno do tesca a nebude písať na MK

hettinka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anita1978
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
danica2711
7. dec 2020

@hettinka to bolo zbytočne drsné. Ja si vážim každého, kto si chce privyrobiť, či už je to reálne alebo nie. Možno je zo sociálne slabšej rodiny (čo neznamená, že sa rodičia nestarajú), možno chce mať peniaze na darčeky, možno si chce len kúpiť pre seba niečo, na čo rodičia nemajú...poradiť je z hľadiska veku ťažké, ale každopádne mne je to sympatické

renab
7. dec 2020

@hettinka zeby preto, ze uz im to ide doma na mozog?
Ja by som v tom svoje dieta podporila. To, ze chce brigadovat neznamena, ze sa rodic nestara.

bafka
7. dec 2020

Keby je to v BA, tak mám hneď pre teba prácu- umyť mi okná na byte 😀 (a nie že som lenivá, ale kvôli bolestiam krížov to nedávam). Ja som tiež chcela brigádu v 15, nie preto, že rodičia sa nestarali, ale bolo mi blbé pýtať si peniaze od mami aby som kúpila drobnosť ocinovi na Vianoce a naopak. Tiež som túžila po jednom svetri a chcela som si ho kúpiť za vlastné. Takže kvitujem to, že chce si niečo privyrobiť. Taký človek si aj inak váži peniaze a skôr pozná hodnotu každého zarobeného eura. Držím palce, snáď sa ti niečo pritrafí 🙂

hettinka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bafka
7. dec 2020

@hettinka ok, ale tak ísť niekomu umyť okná a tá pani jej dá peniaze za tú robotu...čo je na tom zle? Ona pomôže a dačo z toho má. Áno, možno sa to berie ako práca na čierno, ale nie je to žiadna 8hodinovka ani opakovaná práca 🤔 ale chápem, zákony sú zákony

hettinka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lesanka845
7. dec 2020

@tdovjak môžeš roznášat letáky,ale zmluvu by mamina musela mat na seba

11iva11
8. dec 2020

Myslím, že v dnešnej dobe mama hotelov je super vidieť, že puberťák má záujem pracovať. Ja sama som si zarábala od sedemnástich.
No vzhľadom na to, že oficiálne nemôžeš robiť nič, by som sa popýtala medzi rodinou, známymi, kamarátmi, a nie tu na koníkovi, kde ťa môže ešte niekto nabonzovať.

11iva11
8. dec 2020

@hettinka Ty si nejaká taká príliš legálna a poctivá ...nie si ty právnička?

zuzicka256
8. dec 2020

@11iva11 alebo len zbytocne premotivovana 😁

hettinka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tdovjak
autor
23. máj 2021

@hettinka myslím si že v pomaly 16 rokoch umyť okno viem a po 4 deťoch (rodinných príslušníkoch) staršie ako 3 roky sa postarať viem 😁