Ako prehovoriť maminu, aby ma pustila s babkou a sesternicou na Balaton?

clavak
13. jún 2022

Strašne by som chcela ísť na Balaton lenže mamina mi to nechce dovoliť chcela by som tam ísť s mojou babkou a sesternicou lenže poľa mamini idem na veľa dovoleniek lebo idem do tábora na chatu a na ďalšiu chatu ako ju mám prehovoriť?

nikdenikto
13. jún 2022

Tak vieš, asi to finančne už mamina nedá, aj keď ideš s babkou, platiť alebo dať vreckové ti dať musí. A možno chce ona tráviť čas s tebou.

matullienka
13. jún 2022

@clavak možno by to chcelo trošku vďačnosti za to kam všade ideš a nie ešte silou mocou ísť ešte aj inde. Veď všetko niečo stojí a mamina tie peniaze na ceste len tak nenajde. Alebo sa vzdaj tábora alebo chaty

clavak
autor
13. jún 2022

@matullienka no mne bude všetko platiť babka ale možno to vypadá tak jak keby som chcela ísť všade ale cez školský rok nikam nechodíme a cez prázdniny sa inak budem nudiť

viestta
13. jún 2022

Uka, at mame, že si Balaton zaslúžiš. Umy okná, daj do poriadku linku, kúpeľňu od podlahy po strop, vytried staré oblečenie. Proste od remeň mamu od jej povinnosti. Možno ti dovolí oddych keď aj ona bude môcť oddychovať od domácich prác.

matullienka
13. jún 2022

@clavak to vy sa nudite všade a stále pokiaľ vám pomaly človek neurčuje program. A naozaj skús byť vďačná za to čo máš a nie chcieť za každú cenu ešte viac. Vieš čo ja som na takéto veci prísna keby mi dcéra s týmto dokola pilila uší tak ma akurát nahnevá a môže sa stať, že bude celé prázdniny sedieť doma na riti maximálne pôjde k babke na chatu čo ma kúsok od nás alebo robiť na dom niečo

vso10
13. jún 2022

@clavak buď vďačnejšia. na nudu existujú knihy, brigáda, kamaráti a rôzne cenovo dostupné koníčky a kurzy, nie dovolenky... Správaš sa nevďačne. Koľko máš rokov?
Pomáhaš v domácnosti, alebo len mame pridáš robotu, že Ťa bude musieť pobaliť, kúpiť ďalšie plavky a potom vyprať haldu smradľavého oblečenia? A pri bežných domácich prácach ani prstom nepohneš? Koľko krát si už tento týždeň napr umyla riad?
Za takýto nevďačný prístup by som bola schopná zrušiť obe chaty a nuď sa koľko chceš.

beata_k
13. jún 2022

@clavak Plati to sice babka, ale mamine je to mozno neprijemne. Nechce babke nic "dlhovat". Peniaze su dost citliva tema.

janiikkk
13. jún 2022

@clavak ahoj,neviem koľko máš rokov. Ale čo tak skúsiť aspoň na ten týždeň/dva ísť na brigádu. Brigády ti dajú naozaj veľa skúseností a aj zážitkov,takže neskôr budeš za to rada. A budeš si viac vážiť hodnotu peňazí a vecí, ktoré si za ne kúpiš 😊 ja som začala pomáhať za pár centov,keď som mala 12 rokov a to som nebola na to odkázaná,akurát som to chcela vyskúšať

clavak
autor
13. jún 2022

@janiikkk ako si si začala privirabat ked si mala 12? Lebo ja som sa snažila hľadať nejakú brigádu tiež mám 12 ale všetky také sú od 14

matullienka
13. jún 2022

@clavak neviem kde bývaš ale nikto ti samozrejme v 12 rokoch oficiálnu brigádu nedá, ale skúsiť to s pomocou rodine susedom za malé prilepšenie tak sa začína, vieš umyť okná? Pokosiť trávnik? Pomôcť odniesť nákup?

dagmarovita
13. jún 2022

nech ide s Tebou skus ju prehovorit, oddychne si, v Madarsku je lacnejsie a je to kusok, su tam lacne vlaky, ak nie, tak co uz, prijmi to, vie co robí, ak ides na dve chaty, tak no je to dost..ak tam je voda..

martina1985ba
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
martina1985ba
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
clavak
autor
14. jún 2022

@martina1985ba jeziss dakujeem si milaa