Dobrý deň , viete mi prosím povedať ako prebiehajú monitory zo SJ a matematiky? V SJ sú tam ukážky prečítajú si to raz a potom vyplňajú a už sa k textu nedostanú alebo sa dá vrátiť späť na text? Pri Mat sa môžu používať kalkulačky či?
Pozri si testy na nucem, žiaci dostanú testy a je na nich ako dlho budú čítať a vypĺňať.
@ovaaa https://www2.nucem.sk/sk/merania/narodne-merani...
tu sa dá pozrieť všetky testy z minulých rokov aj spolu s riešeniami, testy majú žiaci celý čas testovania pred sebou a listujú si v nich, koľko potrebujú
@januska12323 Je nas tu kopa rodicov, co nerobilo monitor. Takze je to pre nas “novinka” a s detmi budeme za chodu riesit realitu.
@januska12323 nerozumiem tej otázke ci nerobila monitor. Myslím že väčšina je takých, čo monitor nerobili
@januska12323 mám 46 rokov. Takže tiež som monitor nikdy nerobila.
Ale keď ste nerobili aspoň viete použiť Google, nie? A deckám všetko povedia v škole. Pardon ale rátala som, že väčšina už monitor robila alebo aspoň tušia o čo ide.
U nás na škole majú deti možnosť si urobiť skúšobný monitor aj cez Edupage, kolónka Otestuj sa. Tak isto im takmer denne učitelia vysvetľujú čo a ako, opakujú s nimi učivo a vždy povedia, toto a toto môže byť na monitore, minule roky boli k tomuto učivu takéto úlohy… tak isto majú naši deviataci po vyučovaní cvičenia z matematiky a slovenčiny. Len ide o to, koľko info deti reálne vstrebú a pocuvaju na vyučovaní.
@januska12323 Prave pozeram, ze prvy monitor sa robil v 2004/2005, takze urcite vacsina rodicov deviatakov to nerobila, kedze sa posuva vekova hranica na porody. Pravdu mas, ze sa daju veci vygooglit. Ale tak niekedy je jednoduchsie sa spytat ako googlit.
@januska12323 nie nerobila som 75 r staršie ročníky boli mimo tohto .
@januska12323 myslela som, že sa to robí na PC v školách a nie vytlačených papieroch.Syn je 8r čaká ho to budúci rok len zisťovala akým spôsobom sa to udeje.
Ďakujem za info od všetkých a áno pozerala testy po minulé roky a určite sa do toho postupne pustí. Tému uzatváram.
@ovaaa na PC je to hudba budúcnosti, musela by škola zabezpečiť dostatok počítačov a zabezpečiť aby sa nedalo odpisovať.
Ty si monitor nerobila? Dostanú vytlačené testy a vypĺňajú odpovede. Koľkokrát si text prečíta je na ňom.