Ako povedať rodičom, že už chcem skončiť so športom

mkorinkova
6. aug 2024

Ahojte, nepoužívam dáko túto aplikáciu ale to je jedno. Chcem sa len spýtať ako povedať rodičom alebo presvedčiť ich, že už nechcem ďalej robiť šport. Hrám volejbal už asi 4 roky a už z toho nemám také nadšenie ako na začiatku. Viem, že ženské/babské kolektívy sú vždy ťažké, ale no ja už v danom tíme nechcem hrať a celkovo ma už volejbal nebaví. Volejbal hrám rada s kamošmi, ale keď som na tréningu tak to vôbec. Súťažné to už nechcem ďalej robiť, mám vždy obrovské stresy keď máme zápasy a neviem sa toho zbaviť vôbec nemám pocit, že by sme hrali všetky za všetkých, ale že skôr hráme za seba same.

kikuska202
6. aug 2024

Jednoducho sa o tom s nimi porozpravaj. Ale odporucam ti to urobiť ked budu mat dobru náladu 🙂. A nemusis sa báť. Staci len vysvelit že sa na treningoch necitis dobre, že hybat sa budeš dalej.
Ja tvojich rodicov nepoznam, takže ti neviem zarucit že to dobre dopadne, ale skúsiť treba

veklipo
6. aug 2024

Rozmýšľala si nad zmenou tímu?
Inak dospeli tiež zvyknú cítiť takúto frustráciu v práci. Niekedy stačí zmeniť kolektív a nadšenie je späť.
Ak si však 100% presvedčená, ze končíš s volejbalom nebudeš mať problem presvedčiť rodičov. Budeš mať určite dosť argumentov prečo.

andyagoc
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mkorinkova
autor
6. aug 2024

@andyagoc keby som aj toľko hrala na zápasoch 😅 idem tam väčšinou tak na pár bodov a zase lavička

mkorinkova
autor
6. aug 2024

@veklipo skúšala som aj iný tím ale to bolo ešte horšie

lilitela
6. aug 2024

@mkorinkova Coho sa obavas vramci ich reakcie najviac? Ze co? Budu ti vycitat, kolko casu sa investovalo? Ze kolko penazi to doteraz stalo? Ze by to bola skoda po tych rokoch? Co myslis, ze bude najvacsi problem, kedze mas obavy?

mkorinkova
autor
6. aug 2024

@kikuska202 skúšala som teraz mamu a myslela som si že keď sa porozprávame že bude s tým súhlasiť... No vôbec ,,aspoň do 18 budeš robiť volejbal.''

3009
6. aug 2024

@mkorinkova Koľko máš rokov? Prinútiť ťa hrať nemôže. Čo bude tam s pištolou nad tebou stáť či budeš na volejbale?

kikuska202
6. aug 2024

@mkorinkova keď sa tam vazne necitis dobre tak by si stamade mala odist, nerozumiem prečo to tvoj mama nechape (bez urazky). Hýbať sa mozes aj inak, napríklad chodit behat, prechadzky so psom alebo kamoskami pripadne skúsiť iny sport

mkorinkova
autor
6. aug 2024

@mkorinkova mám 14 rokov a ešte k tomu jazdím na koňoch, cez školský rok robím kickbox len tak pre zábavu si vybuchat všetky stresy a nervy zo školy

mkorinkova
autor
6. aug 2024

@lilitela že u ničoho nevydržím... A to že som už dlho tam

kikuska202
6. aug 2024

@mkorinkova ja si myslim že pohybu máš dost, ale neviem ti poradit ako presvedcit rodičov... nepoznam ich. Ale rozumiem ako sa cítiš. Ja som v detstve chodila na futbal, mali sme taky kolektív, že by som ich všetkých poslala do r...i, trenerka sa tvárila ze nič, povedala som o tom mame a išla som preč. Prihlásila som sa na tanec, a to bolo oveľa lepsie. Tvoji rodicia sú iny, neviem co by na nich zabralo ☹

lilitela
6. aug 2024

@mkorinkova A nejaky dovod daju, ze preco aspon do 18? Co od toho ocakavaju? Zavisi od toho volba tvojej vysokej skoly ci povolania? Ak by to neslo po dobrom, asi by som za nejaky cas nafejkovala uraz. NIkto ti nepreukaze, ze ta neboli rameno.

palicka
6. aug 2024

@mkorinkova ale prosim Ta. Kludddd. 3 roky zas nie sú tak dlhé obdobie, aby ste do toho investovali čas, chuť, peniaze… myslím však, že to bolo dostatočne dlhé obdobie na to, že si si vyskúšala, že fajn, ale toto nebude pre mňa profi cesta… je super, že tá volejbal akonsport baví rekreačne… aké pokiaľ to nechceš robiť súťažne, je to úplne v poriadku… myslím, že tak, ako si to napísala, to povedz aj rodičom. Bude dobre!

liv1
6. aug 2024

14 rokov byva taky zlomovy bod u deti. Ked to prekonaju, zvacsa su potom velmi radi, ze pri tom sporte ostali.
@lilitela Nerad jej take veci, klamat sa nema.
Mam dceru v tvojom veku, tiez sme trochu “bojovali” s kruzkami. Moja podmienka bol hocijaky sport, aby nebola stale na notebooku, mobile..
Chcela by si namiesto toho nieco ine? Alebo proste uz dalaie nic nechces?

lilitela
6. aug 2024

@liv1 To si uvedomujem, ale ked sa s niekym neda porozpravat a dohodnut... Ak by som s nejakym problemom nevedela pohnut, a velmi by ma to trapilo, ci nicilo, a vazne by som to chcela skoncit, ci vyriesit, tak by som zaklamala. Hra uz 4 roky a nie je to kratkodoby nahly skrat. Kde je podpora rodicov? Ta, aby hrala dalej, tu uz dostala, teraz potrebuje tu druhu. Pochopenie.

liv1
6. aug 2024

@lilitela deti su v kruzkoch “prelietave” a niekedy len treba prekonat obdobie. Nie vzdy. Zaklamanie je ta najposlednejsia moznost, kedy by ani pri xtej slusnej normalnej debate, nechceli ustupit.

avicii18
6. aug 2024

Sekol by som s tým najprv v tom klube a potom rodkov postavil pred hotovú vec. A vybral by som si deň, kedy ich odpor bude niečím zmiernený. Trebárs keď majú dobrú náladu po riadnom sexe alebo v deň svojích menín/narodenín.

mkorinkova
autor
6. aug 2024

@liv1 ja viem že som v tom věku keď väčšina končí... Ja len už proste volejbal nechcem ďalej hrávať súťažne chcem mať voľnú hlavu a nato sú parádne pre mňa kone lebo mám voľno môžem cvalat kam chcem a ako rýchlo chcem a pri kickboxe si zlepšujem kondičku a tiež si vyčistim hlavu, ale proste volejbal neviem nooo

mkorinkova
autor
6. aug 2024

@liv1 je pravda že som už skúšala veľa športov ale ja už som dlho skúšala prekonať toto "obdobie" no teraz sa to už nedá lebo už nechcem ďalej

mkorinkova
autor
6. aug 2024

@lilitela neviem sama som sa pýtala že prečo ale už ma o tom ani nechci počúvať

lilitela
7. aug 2024

@mkorinkova A komunikacia v inej oblasti o problemovych veciach ide lepsie? Rodicia su sportovo zalozeni? Volejbal mas za rohom alebo ako sa tam dopravujes?

lilitela
7. aug 2024

@mkorinkova Vies, moja dcera, mladsia od teba, si vybrala tanecnu a po case povedala ze nepojde, lebo... a nebola som nadsena, a tiez moja prva reakcia nebola idealna, ale potom ked mi rozpravala dovody, pochopila som a akceptovala. Dohodli sme sa, ze dokonci nejake obdobie, aj preto, ze to bolo zaplatene. Potom sa to opakovalo zas na gymnastike. Prihlasila sa a po polroku ju to prestalo bavit. Tiez mi to liezlo na nervy a mala som pocit, ze nikde nevydrzi. Spravila som cirkus, a nie jeden, potom po case som pochopila. Proste sa hlada, myslela si, ze ju to bude bavit, nebavilo a dieta si neuvedomuje ze sa do toho investovalo (cas, peniaze, atd). Tiez som ju tlacila nutila, kym som toto pochopila a akceptovala a urcite na to dcera nema najlepsie spomienky - ze som ju nechapala, ze som ju nepodporila, ze som vydierala, nadavala a pod. Kazdy robime chyby.
Chcem tym povedat, ze rodicom v klude povedz, ze uz tam nebudes chodit, ze si to dlho zvazovala a potom uz budes asi musiet sptrpiet ten cirkus, ktori my rodicia robime (mozno ti pomoze, ked si spomenies na tieto moje slova, ze to prehrmi a maju ta radi, zalezi im na tebe, inak by cirkus nebol). A ked sa vyzuria, tak im povies, ze ich uplne chapes, ale ze vazne nebudes pokracovat. A nenechaj sa zlomit vydieranim a vyhrazkami, ale ani si ich neber k srdcu a neboj sa. Oni si to premyslia a uvedomia si - teda minimalne v to verim. Drzim palce. 🙂