Ahojte , chcela by som sa opýtať na rady .
Mám 14 a chcela by som si začať holiť podpazušie a nohy a neviem ako to mám povedať mame ( hanbím sa). Napadlo ma že by som s ňou išla do drogérie a spýtala by som sa či by mi kúpila žiletku , ale nie som si veľmi istá preto by som bola rada za hociaké rady .
@amanda_ kludne bud otvorena, naber odvahu, ulavi sa ti ked sa prekonas, ak nedovoli, kup si sama a ohol sa, nebudes predsa opica chlpata
Nechapem preco by to mal byt problem - vsak normalne povedz ze sa hanbis lebo
Mas chlpy na nohach/v podpazusi a co by ti nemojla bud kipit ziletku alebo odporucit nejaky iny system. Pokialje matka normalna tak kupi a hotovo
@amanda_ neviem ake mas vztahy s mamou ale normalne jej to povedz, ved v 14-tich sa hadam uz aj sama mozes v niecom rozhodnut. Mama to pochopi. Ja mam dve baby, jedna ma 15 a holit sa chcela hned ako jej zacalo rast ochlpenie. Povedala mi to, tak som jej kupila ziletky damske a hotovo. Porozpravali sme sa o hygiene este aj...urcite to mama pochopi.
@amanda_ Neviem Ti poradit, pretoze ja som s mamou mala v tvojom veku taky vztah, ze som sa s nou nehanbila rozpravat o takychto veciach. Bola prva osoba, za ktorou som prisla a zdoverila sa jej. A presne, ked som mala 14 poziadala som ju, aby mi ukazala ako si oholit nohy. Ale teda nepotrebovala som si pripravovat specialny prihovor, prislo mi to rovnake, ake poziadat "mami, nauc ma robit palacinky."
@amanda_ Normálne napríklad teraz na jar ked sa začne nosiť krátke povedz jej, že tie chlpky čo vidno na holej koži napríklad na nohách ak máš šaty alebo kratšie nohavice ti prekážajú, nie je to pekné, nech ti poradí nejakú žiletku. Podľa mňa je fajn, že jej to chceš povedať. Neviem prečo ti radia nepovedať, je to o dôvere a keby nepovieš čo budeš žiletku schovávať na dno šuflíka a v kúpeľni sa modliť aby ťa neprichytila pri holení alebo aby tam neostal chlpok a pri upratovaní nezbadala, že si sa holila? Však nejdeš brať drogy ani robiť niečo zlé, chceš sa len oholiť.
Ja som mame nehovorila nič, nemali sme taký vzťah, proste som si zobrala novú z jej žiletiek a osvacala nohy vo vani 😄 keď si to o nejaky čas všimla, len sa spýtala, či nechcem radšej epilovať a to bolo všetko.
@marsmykkok ďakujem za radu ♥️
Zober peniaze, choď do obchodu, kúp si žiletku, ohol sa. O žiadnom z týchto krokov nemusíš mamu informovať.
A mama ti to nenavrhla ? . Moja dcéra bude mať 13 a dovolila som jej intímne a podpazušie. Nohy ešte nie
V 14 je to snáď štandard v dnešnej dobe. Nohy a podpazušie určite ak je ochlpenie viditeľné, tmavšie a pod. Ak sa mama nezasekla v stredoveku asi to nebude nijako komentovať.
@amanda_ však vezmi mame/otcovi žiletku a ohol sa...načo máš potrebu im to hlásiť? to nie je nič čo by si im musela oznamovať akože "idem sa odsťahovať na druhý koniec sveta"...ani nejde o zatajovanie keď jej to nenahlásiš...ale nemáš načo hlásiť takéto blbosti...ak sa bojíš že sa porežeš nech ti ukáže ako na to ale určite nestresuj a nerob z toho niečo čo to nie je...lebo vážne nejde absolútne o nič
@amanda_ ja ked som chodila ma zs neholil sa nikto. Holit som sa zacala sz meskor ma strednej. Nohy lutujem ze som si oholila mala som nevidutelne chlpky. Po oholeni uz narastli tmavsie a hrubsie aj dlhsie..tak odvtedy som holila. Neskor som kupila jed som pracovala epilator.
@mariska1989 tak intímne miesta hej a nohy nie?kde je logika?
@amanda_ neviem prečo máš strach to priamo povedať mame. Však už v Tom veku je prirodzené, že nechceš mať na nohách či pod pazuchami chlpy. Dcéra mala len teraz 13, na Vianoce odo mňa dostala holiaci strojček na suché a mokré holenie (zatiaľ je nepoužitý 🤷🏼♀️). Ale už minulé leto som jej dovolila oholiť si podpazušie a tuším asi aj nohy skúšala. Nie som nejak ultra moderná matka, ani všetko nedovolím. Ale zas nie je to nič strašné, v čom by som nemohla vyhovieť. A určite nemáš dôvod sa hanbiť.
@slavomira236 vieš o tom, že by ti tie chlpy stmavli a zhrubli tak či tak? 😀 či ani kozičky ti už nenarástli ani vlasy nepodrástli ani nechty by ti nenarástli keby si ich neodstrihla? bože tieto predpotopné názory 😀
@rozculena taká že nohy ešte nemá až tak strašné není to až tak vidieť a boli by tmavšie a tvrdšie
@laurita285 to si nepočula,že keď sa budeš často strihať,tak ti zhustnú vlasy?😀😀
Mne uz v 10tich hovorila moja..preco sa neholim a nechcem holit. XDD Myslim,ze v 14tivh to je maximalne normalne. By som si kupila aj sama..
. Ja som si nohy prvy raz oholila ako skoro 18 rocna . Vyvin som mala uz ukonceny davno. Menzes som dostalA ako 10 rocna. A po oholeni prvom ako znovy vyrastli boli uz upne ine.
@amanda_ Ja keď som bola v plus mínus takom veku ako ty, som si jednu oholila a druhú nie. Prišla som za mamou s otázkou, že ktorá noha je krajšia? Začala sa smiať, ukázala na tú hladkú a bolo. A myslíš, že holiť sa je niečo zlé? Veď to je úplne normálne, prečo by sa mama mala hnevať alebo prečo sa jej to bojíš povedať?
Ty nemas vreckove? Vsak si kup sama