Som v 9. rocniku a nechcela som si pokazit znamky kvoli prijimackam a minuly piatok sme mali pisat 3 velke pisomky a samozrejme som sa to nemala kedy naucit, tak som na 2 z nich chybala. (Odisla som zo skoly na posledne 3 hodiny). Mamina o tom vedela a napisala spravu na edupage ucitelke, ze som bola u doktorky. Doteraz to tak robila a nemusela som ukazat ospravedlnenku (aj ked vzdy som ju mala) ani nic a hned mi dala ospravedlnenu hodinu. Ide o to ze teraz mi ju neospravedlnila zatial a su to uz 4 dni. Dnes a vcera som chybala, lebo som bola chora a to mi a ospravedlnia. Pozajtra ale idem do skoly a neviem, co mam povedat ak odo mna bude chciet pani ucitelka ospravedlnenku. Pripadne je sanca, ze by mi u´ju doktorka len tak dala?
Mamca je zjavne na tvojej strane,takze ospr.od dr.nepotrebujes ak to mama vybavi. 5dni moze.
Myslim,ze pečiatku nepotrebuješ,mamina nech si prečíta najnovšie vyhlásenie ministra školstva.
zo skoly si odisla sama, bez toho aby si ty a mama o tom predom upovedomila ucitelku? ak ano, tak sa to berie ako utek zo skoly...
@karhu nie mama pre man prisla, cez vratnicu by som inak nepresla
@voleksi ano, to sme si mysleli, ale doteraz mi to neakceptovala tak neviem
pricom ospravedlnenku na tento tyzden, ze so chora mi uznala
triednej je asi jasne, ze si sa umyselne vyhla pisomkam a dava ti to vyzrat. Nech ti mama napise klasicku papierovu ospravedlnenku a tu triednej odovzdaj. A nabuduce sa radsej uc priebezne, nech nemusis pouzivat vyhovorky, ze si sa nemala kedy na pisomky naucit.
No ale keď ta mamina v tomto podporila a súhlasila, nech to mamina aj dorieši. Nech učiteľke zavolá a dohodne sa s ňou.
No lebo si povedala, resp napisala, ze ides ku lekarovi. 5 dni moze rodic v poho ospravedlnit, no malo by to byt domaca liecba. Normalne sa predpoklada, ze navstevu lekara zdokladujes, ked si tam bola.... jasne, ze ucka nie je blba a je jej jasne, ze si sa len chcela vyhnut pisomke... bud ste tos mamou mali lepsie premysliet a nemotat sa do klamstva, alebosi mala makat. Aksi nestihala z objektivnych pricin, tak sa ospravedlnit.
@pietra ano viem je to aj moja chyba, ze som to nevedela, ale na prvych dvoch pisomkach som bola tak mi to prislo v pohode (v tom zmysle, ze to nebude moc napadne) a fkt nikdy to odo mna nechcela ani od nikoho ineho, ale viem ze v pondelok, co chybali soluziaci a isli k lekarovi tak to uz zrazu od nich chcela... a nemohla si mysliet ze blicuju, lebo realne v skole boli
na vsetkych predmetov kde sme mali nejaku pisomu alebo skusanie
Ved kludne ak bude triedna chciet ospravedlnenku, nech mama zavola ku dr a povie, ze si bola chora.. Ved ked si chybala aj potom, tak jw to aj pravda. A dr ti da ospravedlnenku
najprv si pisala, ze si na dvoch pisomkach chybala, teraz zas, ze si dve pisala. Tusim sa uz aj tu v tom vymyslani zamotavas.
Mohlo sa toto diat castejsie, ze ziaci ako zazrakom pri ohlasenych pisomkach mali odrazu lekarov a podobne a tak si mohli na pedagogickej rade dohodnut, ze budu pytat z lekarskych vysetreni potvrdenia. Ja sice s touto situaciou nesuhlasim, ale podla nariadeni ti staci ospravedlnenka od mamy, dones triednej tu, len si uz dalej nevymyslaj, lebo sa v tych klamstvach zamotas. A niekedy to klamstvo prechadza u ucitelov horsie ako jedna zla znamka. Ziaden rozumny ucitel neda deviatakovi na vysvedceni horsiu znamku, ak sa to dieta dovtedy dobre ucilo a medzi dobrymi znamkami v tom polroku ma len jednu zlu. Ale ak ma pocit, ze ho chce ziak prestat, tak sa mu skor bude snazit dokazat, ze si tu zlu znamku zasluzi.
Ak si chýbala aj v pondelok tak nech mama zavolá k lekárke že si išla skôr zo školy lebo ti nebolo dobre a že potrebuješ ospravedlnenku aj na tie posledné hodiny. Myslím že by ti ju dala.
@pietra ano znie to divne ale malo byt aj v tom text predtym ze dve som pisala aodisla som posledne dve hodiny pricom 6. sme pisali
@1katus1 dakujem to nas vobec nenapadlo, poviem to mamine a snad to bude OK
Daj vedieť či sa podarilo
Super, takže podvádzas a ešte ta mamka podporuje. Mňa by zabila, kebyže jej niečo také navrhnem.
No myslim, ze nedavas ani druhacku matiku. Tak ak to bola pisomka z matiky, 1blic ti nepomoze...
Pevné verím, že tú písomku ti dajú dopísať. Bohužiaľ, ak ti rodič napíše ospravedlnenku, učiteľ to ospravedlniť musí . Smutné, že ťa mama podporuje v takomto správaní.
@letfenixa ano, pisomku dopisujeme vzdy...a mama to urobuika ln vynimocne, predtym ma nikdy nenechala takto doma
No u mojej dcdry som tiez parkrst videla ze niečo jej v edupage dlhšie trčalo ako neospravedlnene. Neriesila som to. Ospravedlnenku som poslala v edupage to bolo označené, jej som to sj do žiackej napísala (este mali papierové minuly rok) ak by ucitelka pýtala. Inak neriesim. Ja ako rodič mam urcity pocet dni kt.viem ospravedlnit.
Na tvojom mieste sa nestresujem, brala ťa zo školy mama a ospravedlnila to.
Tvoja mama ti "dáva krídla" všetko môžeš, ona ta bude kryť. No pekná vychova ! Take samozrejme, "bóže veď čo sa stane?". Aj iní to robia, aj mamičky na MK to podporuju. Aj pandemické usmernenia su "naklonene" na blicovanie, tak čo sa vôbec čudujem, tak načo sa ozývam ked neviem poradiť? Mne sa to nikdy nestalo?
Si predstavte že NIE !!! A moju dceru som sama bonzla učitelke a bolo po problemoch, učitelka nie je na hlavu padnutá, moju podporu ocenila, dcera vedela že ju nepodporím a konať musí čestne. Bodka. Nauč sa to !
Inak vieš o tom, že niektoré učiteľky chodia aj na túto stránku? Problém z toho najskôr tak nebudeš mať žiadny, ale ak ťa tu niektorá z nich náhodou spozná, vytváraš si o sebe a o svojej mamke pekný profil klamárky.
Vyhovor sa na silny menzes.v tvojom veku nic neobvykle.v skole si pretiekla prisla mama a odviezla ta domov kym si sa osprchovala a prezliekla spolu s cestou do skoly by bolo po vyucovani. touto verziou nech ide aj mama..ucivo sa douc a pisomku napis dodatocne s lepsim vysledkom.na otaxzku kde je ospravedlnenka povedz ze mama pisala na edupage a vybavene nech si skontroluju poriadne.
Radsej takto ako napisat to nahovno a pokazit si cely priemer..ja v tom problem nevidim.
Naopak uznavam tvoju sebareflexiu.len aby sa z toho nestal zvyk..
Ze ma pani ucitelka ti takto robit veselo v 9 rocniku 🙄 Ach. Ona samozrejme vie, ze od teba podla zakona nemoze ziadat papier od lekara ak ti ho da mama. Nech mama zavola do skoly. Uz ten rocnik nejak dories a snaz sa ucit priebezne. Nech povie, ze si ostala doma a ze sa ti polepsilo. Nejako to zahladit. Drzim palce 👍
@lintu prosim ta, nevymyslaj si. Pise anonymne a uciteliek na slovensku ako safranu. Uz vidim ako ju tu ide niekto spoznat bez mena, priezviska, mesta. Tebe mama nikdy stranu nepodrzala?
Prosím o ospravedlnenie mojej dcéry,z dôvodu,ktorý mi nie je celkom jasný,ale je to moja dcéra. 😁😁😁
Este ma napadlo, ze by jej mamina zavolala, ale mam skor pocit ze asi chce tu peciatku.