Začala zarastat,dosť husto a hanbi sa,do plaviek takto nechce ale zas holiť asi nie,vosk bolí,veet zas dosť páli.Predsa je to este dieťa a neviem co by bolo najvhodnejšie pre teenegerku a hlavne bezbolestné 😐poraďte prosím ,je to seriózna otázka
ja som v 13tich holila všetko a neriešila s mamou...to prežije, neboj....nech si natrénuje pár ťahov na noháca zvládne to 🙂
Ja som sa oholila ked som mala jedenast, fakt to bolo potrebne, ale moja mama bola proti, no urobila som jej to poza chrbat, ale vtedy som holila len nohy a podpazusie to mi bolo vidiet, tak to som riesila. Mama sa hnevala 😀 mila spomienka, ale keby som mala vtedy ist do plaviek tak urcite si oholim aj slabiny. A jednorazovky su neskodne, len treba vysvetlit, ze ked potiahne doboku bude to stipat este dlho. Slecna si da urcite pozor 🙂
A niečo ako šortkové plavky by nepomohli? Videla som ich raz na jednej babe a vyzerali veľmi dobre a športovo. Spodný diel nemá až taký výkroj, čiže oproti väčšine plaviek toho aj viac zakryje.
Nechcem robiť reklamu, takže len pre predstavu: http://www.moje-pradlo.cz/webimages/products/li... . Určite by sa dali nájsť aj v iných modeloch.
Ja som počula od kozmetičky, svojej dcére keď bola v takom veku dala tabletku od bolesti a sama je vydepilovala voskom nohy.. neviem či je do náhoda, ale že teraz keď je dcéra dospelá, vôbec jej nerastú chĺpky a ostatné spolužiačky z VŠ len závidia..
no urcite by som svojej dcere nedala vosk na miesta pri bikinach.ved to je strasna bolest 😠 a tam je taka jemnejsia koza ☹ no chudak dievca,myslim,ze na to ma este cas.ak by to bolo fakt nejake hrozne,tak skratit chlpky noznicami a miesta,ktore vidno okolo plaviek normalne oholit.ale asi by som jej kupila tie sportove plavky..
No vosk určitě ne, to je bolest jako blázen 😀 A to já patřím k těm, kteří používají na nohy a podpaží epilátor, takže nejsem bolestínek 😉 Možná by stálo za to koupit nějaký zastřihovač, třeba tenhle, který není až tak drahý http://zastrihavace.heureka.sk/braun-fg-1100/. Něco na tento způsob. Neholí to sice dohladka, ale zase nehrozí podráždění nebo pořezání 🙂
ahoj, tak ja sa priklanam k nazoru bab, ze bud holi, to je bezbolestne, alebo potom naozaj tie sportove plavky. depilovat voskom by som ani sebe, ved to je aka bolest. a zase veet, to je taka umelina, to som skusala ale mne to prislo vyslovene hnusne. poobzerajte sa po peknych bikinach s tymi hipster gatkami, to je fakt aj pekne a zakryje to vsetko. 😉
Normálne od 10tich ziletkou😊 to zvládne veď to uz je veľká baba😊
určite žiletku... neviem, ja som si voskom trúfla len nohy... aby som neklamala, raz som skúsila aj bikiny a... auuuuuuuuuuuuuu :D :D
Ja som si v puberte nasetrila a kupila obycajny elektr. depilator, nie ten, co vytrhava, ale len holi a dlho som ho pouzivala. Neda sa porezat na tom a neboli to.
Dobry den, ja som sa v trinastich holila, tam kde trebalo a nejak som to s mamou nekonzultovala, proste oholim sa a hotovo, aby sa mi nik neposmieval, lebo deti vedia byt riadne zakerne.
Na bikiny odporucam skusenu kozmeticku ktorá vie narábať s cukrovou pastou. Je oveľa setrnejsa ako vosk a nemusí sa každých par dni holit. Bolesť nie je hrozna. Da sa v pohode vydržať.
Ja pouzivam Veet depilacny krem na citlivu pokozku, vôbec nestipe a pupaciky sa tvoria minimalne. Po ziletke mi zvyknu zarastat chlpky, skaredo sa to zapali a mam tam potom kopec pupakov. Inak, tie sortkove plavky su super napad ;)
od strnastich pouzivam strojcek...takmer na vsetko 🙂 robim tak uz straaaasne vela rokov a chlpky mam jemne, takmer ziadne. prvych par pokusov bude bolestivych, po case chlpky zoslabnu a vobec to nebude boliet. dolezite je vydrzat prve sklbanice 🙂
Ja doporucujem ist parkrat ku kozmeticke na odborne odstranenie, kozmeticka ma prax, parkrat "sklbne" a je to hotovo...to sa da vydrzat. maximalne parkrat zaruci 🙂
vysledok stoji za to.
@gabina_br Ty nechces aby sa holila alebo ona sa boji? Ved nech skusi, nie je to take strasne, ked jej to nepojde, tak kupte holiaci strojcek pre zeny, maju aj specialne na bikiny oblast, treba sa informovat v elektre alebo na nete popozerat, ake by vam najviac vyhovovali, v akej cene a tak. Vydrzi dlho, neporeze sa s nim a je to pohodlne.
Ja mam 11rocnu dceru a nohy urcite toto leto bude holit.uz sme sa i tom bavili
holiaci strojcek, setri pokozku, neboli, ja sa ani inak neholim. Keby mne niekto navrhol vosk, koniec. Mam doma celu vybavicku, stacilo 🙂 Ja som citlivka, aj trhaci strojcek mam.
tak epilator je masaker, to je pre mna trápenie a zvládam to iba po dvoch pohároch vína. Žiletky sú celé zle, popravde vosk ja neviem použivať. Mne to nejde je to v mojom prípade celé zle a bolestivé. Ale kozmetička ma tak voskovala, že som necítila ani bolesť. Oni majú techniku a to som mala doma ten istý vosk čo používala a urobila som niečo zrejme inak...
Ja mam 12 a 1/2 rocnu dceru a vyriesili sme to tak,ze som jej kupila v DM drogerii depilacny krem Balea.Po naneseni sa necha par minut posobit a potom sa zotrie aj s vypadnutymi chlpmi takou spachtilckou,ktora bola k nemu pribalena.Stoji cca 2 eura a balenie vydrzi dlho.Nebolí to a pre take mlade dievca je to urcite lepsie ako holenie ziletkou.
Epilca ci skor klasicka ziletka...ved ma 13 ked som bola v jej veku uz sa baby holili
Podľa mňa je najlepší depilovaci krém. Neboli, nie je horúci, chlpky potom nezarastajú a nie je finančné náročný.
Holiť prečo nie? Wilkinson robí žiletky s takou ochrannou mriežkou, neporeže sa... Alebo depilačný krém, len treba vyskúšať, či nebude zle reagovať. Veľa možností nie je - žiletka, vosk, strojček, krém, ešte cukrová pasta - s tým robia v niektorých salónoch, ale to zas či sa nebude hanbiť... Laser, ihla a tieto veci pre 13ročnú ešte asi fakt nie sú.