Ako je to s prihláškami a zápisom na strednú školu?

anidor3
10. mar 2017

Ahojte,
syn (9. roč.) si podla prihlášku na 2 bilinguálne gymká a v apríli si chce podať na 2 "normálne" gymnáziá. Tie dve normálne gymnáziá by boli jeho prvou voľbou, tie bilinguálne chce mať ako poistku.

LENŽE: Ak sú prijímačky na bilinguálne gymká už v marci a ak by ho prijali, cca. do týždňa sa tam musí aj zapísať. Znamená to, že už nemôže ísť na tie ďalšie prijímačky v máji?

Ak by išiel aj v máji a prijmú ho aj tam, môže zrušiť svoj zápis na tej bilinguálnej škole?

Viem, že nemôže byť zapísaný na 2 školách. Prosím, ak sa vyznáte, poraďte nám. Vďaka!

ibrunova
10. mar 2017

Môže potom zrušiť, ak ho teraz vezmú, musí sa zapísať, aby mal istotu a potom, ak ho vezmú inde a bude tam chcieť ísť, vezme si zápisný lístok a dá ho na tú druhú školu.

abab
10. mar 2017

Prihlási sa na bilingualne zanesie papier, čo mu dají
u na základke. Potom, ked ho prijmu na normálne, pojde si pre ten zápisný lístok na bilingualne, tam ho odlhlásia a zanesie ten papier tam, kde bude chcieť naozaj ísť. Aj my sme to tak robili, žiadny problém.

anidor3
autor
10. mar 2017

Vďaka, baby, to ste ma upokojili. A to vypýtanie zápisného lístka závisí od dobrej vôle riaditeľa, ale je to OK, že sa od nich odhlási, aj keď k nim v podstate ešte ani nenastúpil? Môže nám povedať nie?

ibrunova
10. mar 2017

@anidor3 Čo si, nemôže ti povedať nie..

anidor3
autor
10. mar 2017

ok diky!👍

erica_xy
10. mar 2017

Ja pracujem na strednej skole, takze sa v tom vyznam. Na ZS dostanete zapisny listok, normalne syna zapisete na bilingvalne gymnazium a ak ho neskor prijmu inam, tak pojdete zapis zrusit, vratia Vam ten zapisny listok a s nim pojdete syna zapisat na dalsiu skolu. Zapis sa da zrusit aj niekolkokrat, to su normalne veci, s ktorymi kazda skola rata. Nema to nic spolocne s dobrou volou riaditela a ani dovody vysvetlovat nemusite, tak ziadny strach 😉

anidor3
autor
10. mar 2017

Baby, ste super! Ja sa nad tym stresujem uz niekolko tyzdnov a stacilo sem napisat... 😔 Vzdy sa najde niekto, kto sa vyzna lepsie.

0silvia0
6. apr 2017

@erica_xy môžem poprosiť aj ja radu? Syn bol prijatý na strednú školu a máme doma rozhodnutie o prijatí, kde je uvedený termín zápisu, ale aj možnosť doručiť zápisný lístok doporučene poštou. Keďže škola je v inom meste, pohodlnejšie by mi bolo poslať to poštou doporučene. Chcem sa preto spýtať, ako vlastne ten zápis prebieha - odovzdá sa len zápisný lístok alebo rodič dostane nejaké inštrukcie alebo nejaké potvrdenie o zapísaní žiaka do prvého ročníka alebo ako sa vlastne líši zápis osobne a zápis keď sa pošle zápisný lístok poštou? A keď ho pošlem poštou, dostanem zo strednej školy nejaké potvrdenie o zápise?

Vďaka za informáciu, je to prvý stredoškolák v rodine a moje kolegyne, ktoré to absolvovali pred rokmi si už nič nepamätajú, takže sa nemám koho spýtať.

0silvia0
6. apr 2017

@anidor3 poprípade ak si už zápis absolvovala a vieš ako to prebieha, mohla by si mi pridať svoju skúsenosť? vďaka

erica_xy
28. apr 2017

@0silvia0 Áno, aj u nás sa dajú posielať zápisné lístky poštou, nie je v tom žiadny rozdiel, keď rodič príde na zápis osobne, tiež len odovzdá zápisný lístok, nič iné sa nerieši. Treba postupovať podľa inštrukcií, ako vám škola poslala spolu s rozhodnutím. Žiadne potvrdenie rodič na zápise nedostáva, ani škola neposiela tým, ktorí poslali zápisný lístok poštou.

0silvia0
28. apr 2017

@erica_xy Ďakujem za reakciu, už som si to preverila priamo v škole a je to tak ako píšeš, ale vraj v máji posielajú poštou nejaké inštrukcie ohľadom platenia školného, isicu a ďalších záležitostí.
Ďakujem.

erica_xy
28. apr 2017

@0silvia0 No my už máme potom trochu iný systém. V júni organizujeme tzv. prvé rodičovské združenie, kde už je účasť rodiča aj žiaka potrebná a kde sa riešia všetky tieto veci ohľadom štúdia. Každopádne ak si človek pozorne prečíta všetko, čo škola pošle a zariadi sa podľa toho, nemôže nastať nijaký problém podľa mňa 🙂

0silvia0
28. apr 2017

@erica_xy no toto je tiež dobrý systém, takto osobne by sa to páčilo aj mne🙂