Ahojte. Koľko hodín trávia počas dňa Vaše deti na TV, PC a mobile? Pokiaľ sú na PC, ako tam trávia čas - hry? Sociálne siete? Zaujímajú ma skôr deti od 10 rokov vyššie. Môj syn má 11,5 roka a zaujíma ma to v súvislosti s ním. Vďaka
Syn ma 12,5, tak pol hodina na mobila a potom VR okuliare aj hodinu a pol denne s kamosmi pripojeny... viac casu na to proste nema, skola, dve hodiny sportu kazdy den, hodku sa uci...socialne siete nema ziadne, okrem whatsappu... on este zije v realnom svete viac ako vo virtualnom, nastastie...
Môj syn (11) mobil - denne max 30 min. Sociálne siete nemá.
TV - vecer si pozrieme spolu film.
Hry na PS - ak sa cez wknd skoro zobudí a mladší súrodenci ešte spia.
Veľa detí v jeho veku hraje hry od rana do večera, po škole, po úlohách, nechodia von, nechodia na krúžky. Je mi smutno, keď sa mi syn sťažuje, že sa v triede s nikým nerozpráva, lebo hlavná téma sú videohry a často nemá s kým chodiť von. Alebo keď ide do/zo školy autobusom, deti čumákujú do mobilov. Syn má mobil od decembra, takze asi už aj on v autobuse čumákuje na displej. Musím sa ho na to opýtať.
moje dievčatá všetky na mobile...od nevidím do nevidím.
@lukihomamina Tak ja mám 12/16/3 ročného 🙂 ten 12ročný je v priebehu pracovného týždňa možno dve ma max 3hodiny denne na PC...v priebehu voľna/víkendy/prázdniny musí spraviť určite veci ako ráno osobná hygiena, poupratovať izbu (prach/vysávanie) pomôcť aj v kuchyni (vyložiť umývačku riadu/smeti a pod drobnosti) poprípade sa učiť,keď treba...) ide s kamošom von..a az tak môže PC...
Suseda u nás na ulici ma 10r a ten je niekedy 10hodin na PC a potom to vystrieda za tablet, keď som jej povedala, že to "zaváňa" závislosťou veľmi sa rozčúlila, že to všetké deti v dnešnej dobe sú na PC tak dlho...
Ja to vidim na mojich krstnatach. Synovec 15 rokov nonstop na pc hry - hned p oskole do polnoci, cele vikendy.
Neter 12 rokov pride domov, nauci sa, a nonstop tiktok a kraviny.
Ale teda, matka im neriesi ziadne kruzky a neriesi ani to, ze su len na mobile/pc. Raz v sobotu som neteri pozrela time spend na mobile a bolo to 9,5 hodiny - sobota, a to bolo asi 6 hodin vecer. Takze tak.
@lululilien presne tento problém má aj môj najstarší (čoskoro 11).. v jeho triede je len jeden chlapec ktorý má aj iné záujmy ako mobil alebo počítac.. a s ním si našťastie rozumie, ale aj tak mi to pride strašne smutné.. že už aj učitelia prestali riešiť či sú deti cez prestávky na mobiloch a tak skoro celá trieda zväčša sedí a cumi do mobilu.. syn vraj nie, čomu aj celkom verím lebo on zatiaľ tento tik nemá ani doma.. (plus mám family link, tak viem)
ja som mojim deťom strasne chcela vštepiť aké to je smutné nemať iné záujmy ako mobil.. už ho majú, lebo ho potrebujú, ale stále hrajú len raz týždenne hry, cez víkend majú na to hodinu, alebo majú Xbox na pobyb nacom sú tiež raz za týždeň v sobotu na hodinu..
cez týždeň mi z mobilu napíšu, občas si tam niečo pozru , ale to nie je viac ako 10-15minut denne.. normálne sa dokážu hrať, čítať si, pozrieť tv pred večerou a čo je najlepšie vôbec im to nepríde zvláštne.. veľmi dúfam že to takto ešte chvíľu vydrží.. lebo napríklad synovec čo je rovnako starý, bravam ho poobede s mojimi deckami autom domov cez zimu.. že on začne hrať ešte keď sa prezuva z papúč, hra keď si sada do auta a hra keď vystupuje.. doma hra tiež.. príde mi to strašidelné..
Ahoj, moja ma 11..v zime je to velmi zle..este napisem ze ma kazdy den kruzok, jej prichody zo skoly zu v jednotlive dni taketo 15:00, 15:00, 15:00, 14:00, 16:30..uci sa na 1, tomto je zodpovefna vie co treba…ale akonahle je naucena tak sada bud k telke alebo k mobilu kde pozera videa alebo hraje hry. 😕mna to velmi velmi hnedva lebo ona nema ine zaujmy doma. Jar/leto je to lepsie je vonku. Ale zima je zabita.ja jej kamosky dovolim aj kazdy den ale zial nema take lebo bud sa ucia alebo su tiez na mobiloch alebo proste maju ine kamosky. Niekedy ked sedi na telke napr od rana uz sa nahnevam a beriem ovladac a tak. Nechcem jej to vsetko uplne zakazar ale akosi nevie najst zdravy stred. Aj ide von niekomu zazvobit alr po 15min sa vrati ze vsetci su doma na mobiloch🙈zial asi s tym vela nespravim..surodenca na hranie nema,kebyze ma k sebe niekojo vie sa zabavit aj inak.