Ako dlho bude trvať dištančné vyučovanie na stredných školách?

18. okt 2020

Dokedy bude podla vas dinstancne vyucovanie na strednych skolach?

patka06
18. okt 2020

počítam minimálne do Vianoc

petka_3
18. okt 2020

Zaleží na tom, ako sa to bude všetko vyvýjať. Ale neprekvapilo by ma, keby až do vianoc.

hettinka
18. okt 2020

Dlho, rátam minimálne do Vianoc.

0silvia0
18. okt 2020

mysleli ste asi do troch kralov, nie? Preco do Vianoc?

anita1978
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
patka06
18. okt 2020

@0silvia0 do Vianoc ..lebo potom sú prázdniny a možno po nich by mohli stredoškoláci tiež nastúpiť normálne do školy - predpokladám 11.01.2021 ...ale aj to je vo hviezdach ..alebo skôr v rukách Matoviča a jeho "poradcov"

vulka
18. okt 2020

Tiež to odhadujem, že do polroka do školy žiaci nepôjdu a učitelia sa na diaľku dovtedy zbláznia.

anita1978
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janulik2008
18. okt 2020

Akurát sme včera debatovali že min do Vianoc 😀

0silvia0
18. okt 2020

@patka06 ved tak som to myslela aj ja, cize nastup do skoly po Troch kraloch

november1111
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vulka
18. okt 2020

@november1111 Ale učitelia budú makať z domu ako na jar.

hettinka
18. okt 2020

@vulka momentálne pri zatvorených SS je to tak, že decka sú doma, ale ucitelia väčšinou chodia do prace normálne ďalej a učia zo škôl. Napríklad Žilinský VUC to takto všetkým školám v jeho pôsobnosti nariadil. Len ti učitelia, ktorí sú v karantene, môžu učiť z domu, alebo sú PN.

sara07
18. okt 2020

podla situácie,
ak bude dobra len do vianoc ak nie do marca
a pribudne aj 2 stupen
záleží ako aj dopadne to velké testovanie a či sa to podchyti alebo nie ,aké budú čisla

ivka185
18. okt 2020

Ano aj dcera je ucitelka na strednej skole a chodi do skoly a ucia zo skoly ,nie su doma.

november1111
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
andri7
18. okt 2020

@vulka Keby len učitelia.... Som pracovne vyťažená a po týždni sa idem zblázniť aj ja. Každý učiteľ má svoj spôsob oznamovania a komunikácie a mám deti na dvoch rôznych školách. Obaja musia sedieť od 8:00 online pri pc.
To je v pohode, nemajú predsa prázdniny, majú online vyučovanie. Ale teda nik sa ma nepýtal, či máme doma dva pc... Pretože fungovať na mobile, písať cez mobil úlohy, testy... to je celkom pekná sranda.
Dva pc máme. Jeden pc je síce už starší pán, ale šlape. Už len zjednotiť a sprehľadniť oznamovanie učiteľov.
Mimochodom... Včera som pomáhala jednému so sylabickými veršami a veršovými systémami a druhému s napätím. Elektrickým.
Keď skončí toto bláznivé online vyučovanie, uvažujem, že to už s nimi dotiahnem do maturity a mám v suchu ďalšie dve vzdelania...

ibrunova
18. okt 2020

Ja som dúfala, že po 1.11 pôjdu 😂

hettinka
18. okt 2020

@andri7 nám dali príkazom, že musíme učiť cez konkretnu aplikáciu + edupage. Presne kvôli tomu, aby deti nemali každú hodinu cez inú apku.

lussinda2
18. okt 2020

Nam z intraku pisali, ze sa november a december platit nebude, takze myslim, ze oni vedia viac ako ostatny. Ze ak by sa nieco zmenilo, daju vediet. Tiez pocitam, ze nastupia az po vianociach.

katulienkax
18. okt 2020

@andri7 ja neviem čo je toto za doba ako to že kedysi sme so segrou zvládli stredne školy samé bez pomocí rodičov čo je teraz ináč? Ináč mám dcéru na ZŠ a tiež sa s ňou učím dosť ale teda desí má že aj na strednej by som mala čo je ináč?

miskakyska
18. okt 2020

do konca júna ..🙂 potom bude mať covid 2 mesiace prázdnin,ako to bolo aj tento rok 🙂

miskakyska
18. okt 2020

@november1111 nič nevypne,to sú,len silácke rečí,ako v čechách..tam už vypínaju niekolko tyždnov a napriek rapídne rastucim číslam sa stále nič nedeje...predpokladam,že si z nich berie príklad

andri7
18. okt 2020

@hettinka áno, Edupage majú tiež... akurát si vypisujem sms so synovým triednym.. píše, že edupage nie je cez mobil moc spoľahlivý. Syn totiž dostal v chate edupage oznámenie o online hodine. Ale ako pribúdali správy, tento oznam nezobrazovalo. Ukazoval mi i screen a naozaj, nič nenasvedčovalo, že má ešte niečo rozkliknúť.
@katulienkax ani ja neviem čo sa deje... pretože keď som jednému synovi vysvetľovala látku ja, decko na mňa pozerá, akoby sa mu rozsvietila žiarovka - Ahá! No teraz to chápem, keď mi to takto hovoríš.
A druhému to isté... Dve rôzne školy...
Neviem... mali naši učitelia iné postupy? Čo bolo iné?

hettinka
18. okt 2020

@andri7 iné bolo to, že sme sa učili samostatne. Rodiča sa učili maximálne s prvákom, a potom sa uz každý ucil sám. Moju mamu zaujímali len známky, keď boli zle, dostala som zaracha, kým som si neopravila ... s nami sa nikto neparal, učitelia nadiktovali ucivo, na ďalšiu hodinu skúšali a museli sme sa naučiť. Teraz od deciek nič iné nepočúvame, len že tomu nerozumejú. A často aj veci, ktoré sa proste človek musí nabiflit a basta. Že tam ani niet čomu “nerozumieť”. Ja sa snažím všetko vysvetlit svojim žiakom naozaj “po lopate”. Lenže oni sa doma do toho vôbec nepozrú, tak to je potom ťažko.

andri7
18. okt 2020

@hettinka Ja sa s chalanmi neučím denne. Len včera som im nakukla do otvorených úloh, pretože som robila iba do 12 a prišla domov skôr.
Bifľovanie naspamäť je pekná hlúposť. (pokiaľ sa nejedná o vybrané slová) Decko mi odrecituje poučku z elektrotechniky, ale pokiaľ nechápe vzťahy medzi veličinami, poučka je len odrecitovaná veta. Učiteľ je predsa od toho, aby učil. Nie aby povedal : "Prečítajte si v knihe od strany X po stranu Y, urobte si dobré poznámky a do budúcej hodiny to budete vedieť, napíšeme si písomku".(!!)
Kdesi mu vypadol výklad látky. Ten sme my v škole mali pri každej novej látke.
To mohli pokojne poprosiť pani upratovačku, aby spomínanú vetu napísala na tabuľu popri upratovaní.

vulka
18. okt 2020

@andri7 Máš pravdu. Som učiteľka tiež mám doma dve deti na dvoch rôznych školách. Zavše je to des.

andri7
18. okt 2020

@vulka A to mám celkom šikovných chalanov. Mrzí ma, že takíto umelci "tiežučitelia" robia zlé meno kolegom.

hettinka
18. okt 2020

@andri7 stredoškoláci sú doma iba týždeň teraz. Tvoji chlapci predtým všetko vedeli a problém nastal až teraz? Lebo ak áno, môže byt problém v prechode na iný štýl učenia.
Pokial mali problémy s učivom už predtým, tak buď ste vybrali neprimerane náročnú školu, alebo sú na tej škole celkovo nekvalitní učitelia a nie je to problém distancneho vzdelávania.

Ja učím svojich žiakov tak, že ak dávajú pozor a učia sa, nepotrebujú žiadne doučovanie a pomoc rodiča. Kto niečo nevie, tomu ja vysvetlím, stačí napisat. Ak majú problém, nie preto, že by “ nerozumeli”. Ale preto, že to podcenili. A vedomosti z jari z distancneho vyučovania sú u niektorých chabé, ale sami priznali, že oni to len preberali a neučili sa, keď ich nikto “nenútil”, písomky online podpisovali, známky dobre a vedomosti 0 bodov.
A žiaci musia prave teraz pochopiť, že na SS ich nikto “nútiť” do učenia už nebude, učia sa pre seba.