Ako často sa vaši puberťáci stretávajú s jedným kamarátom/kamarátkou?? Moja dcéra má 15 a posledný mesiac sa začala stretávať s jej najlepšou kamarátkou každý deň. Každý deň je jej najlepšia kamarátka u nás alebo je moja dcéra u jej najlepšej kamarátky. Už veľmi dlho sa kamarátia ale toto fakt začalo asi len pred mesiacom. Najprv som aj bola rada ale teraz mi to príde divné. Keď príde jej kamarátka k nám tak je tu takmer celý deň a to isté sa deje keď dcéra ide k nim, tiež tam je skoro celý deň. Je toto normálne? Ja keď som bola v jej veku tak som sa stretávala s kamarátkami ale nie tak ako ona teraz. Chodila som von aj s inými kamarátkami, nie stále len s jednou a nikdy sme spolu neboli celý deň
Mala som najlepšiu kamošku a boli sme spolu v tom veku každý deň a kľudne celý deň, keď nebolo čo iné na práci. Aj 20 r neskôr mi je bližšia než súrodenci.
Nevidím na tom nič extra čudné. Ak je ta kamarátka aj dobré dievča, tak prečo nie? V období 15-20 rokov som sa stretávala naozaj intenzívne s kamarátmi. Je to normálne podla mňa. Problém je, ak by náhodou dcéru začala ťahať zlým smerom, alebo k horšiemu prospechu a pod. Ale inak je to proste budovanie vzťahov, tvoja dcéra potrebuje niekam patriť, v tomto veku pre ňu rodičia nie sú príliš dôležitý, naopak, uchyľuje sa s sebe rovným. Neviem, ja by som to prijala. Ak ti to veľmi vadí, skús si s dcérou pohovoriť.
Čo to na nej vadí? Dcéra sa stretáva s kamarátkou každý deň v škole , mimo len málokedy lebo býva o 30 ďalej. Ja som vo veku tvojej dcéry sedela v jednej lavici so sesternicou, po škole sme šli buď k nim alebo k nám, potom som ju odprevadila domov alebo opačne, cez víkend sme jedna o aj druhej prespávali. Nejak ma to nepoznačilo.
Syn 15r ma 2 naj kamosov. Skoro stale su u nas. Pripadne u nich (u nas ovela viacej). Nevadi mi to. Nevidim dovod
My sme boli parta 5 bab z triedy, takze sme boli spolu cely den v skole a potom sme skoro lazdy den aj von chodili spolu….len sme teda boli vonku, nenasackovái sme sa k niekomu domov
Nevidím žiadny problém. Asi majú k sebe blízko a nikoho iného nepotrebujú.
V puberte je úplne normálne mať priateľstvo, ktoré je dokonca dôležitejšie ako rodina. Toto je úplne normálna vec a je len dočasná, neboj sa. Ja som to tak mala so sestrou a ešte jednou kamarátkou a tie vzťahy máme do dnes pevné. A my sme spolu naozaj prelabzovali každý deň 🙂
V tom veku som bola s kamaratkou "zrastena", den bez nej bol prazdny, takze nestresuj, k puberte to patri.
Uplne normalne podla mna.
Myslim, ze autorka naráža na nieco ine ako len čisté priateľstvo. Podla mna ale intenzita stretávania sa s kamoskou v tomto veku nic nenaznačuje.
@kvadrinkaaa áno, vieme na čo naráža. Je to trápne.
nechodila som na celý deň a ani moje deti nechodia na celý deň...
ale zas moje deti ani nepotrebujú mimo školy kamarátky - prebavia sa spolu...
včera boli všetci na korčuliach....
a čo ti na tom vadí? Že ty si to nerobila, či čo?
Tiež som mala v tom veku taku kamarátku , po škole sme chodili spolu von , celé vikendy sme boli spolu . Je to moja naj kamarátka už 25 rokov a naj “teta” mojich detí
Dcéra má 11 a každú stredu sa stretáva s jednou kamarátkou, keby mala viacej času a príležitosti určite by to bolo denne
Áno, mala som v tom veku jednu hlavnú kamarátku, s ktorou sme boli stále spolu. Ja by som bola rada, že sú u nás a nezbrilaju bohviekade
A kde je problém?