Aké výhody má hotelová akadémia?

4. dec 2020

Čo budem mať z toho ak pôjdem na hotelovú ? Počula som že by som mohla pracovať na recepcii alebo tak.

janai1
4. dec 2020

Na recepcii môžeš pracovať aj bez toho 😀
V skratke na Slovensku je v princípe jedno co vyštuduješ na strednej 😉

autor
4. dec 2020

@janai1 Akože jedno

ninusa221
4. dec 2020

@janai1 aha takze ked vystudujem ucitelku tak je to jedno a moze to robit každy? Zaujímavé🙂

ninusa221
4. dec 2020

A nebudeš mať stoho nic moje kamaratky kamarati robia v kaviarňach na pumpách a to možeš robit aj bez tej školy 😃

lenuska9999
4. dec 2020

Neviem či je to zrovna perspektívna voľba. Hotelová akadémia. Čašníčku alebo recepčnú môžeš robiť aj bez toho. Prípadne sa dá urobiť kurz.. keby si chcela viesť hotel, treba ti vysokú.. a je tiež jedno z akej školy tam pôjdeš (samozrejme treba maturitu). Ak nevieš čo chces brala by som skôr gymnázium, budeš mať všeobecný rozhľad a máš čas na rozmyslenie. Alebo nejakú inú strednú školu napr obchodnú, grafický dizajn atď.. no je to na tebe. Toto je len môj názor. Rozhodnúť sa musíš ty 🙂

lenuska9999
4. dec 2020

@ninusa221 učiteľku nevystudujes na strednej škole.. a tiež by si ju asi nešla študovať z hotelovky

ninusa221
4. dec 2020

@lenuska9999 myslim učitelku v mš a z hotelovky ?😂 mam spolužiačku na vš ktora je kadernička. Tak asi nejak tak😅

lenuska9999
5. dec 2020

@ninusa221 myslela som tým skôr tu rozdielnosť smeru ;)

ninusa221
5. dec 2020

@lenuska9999 noa ? Da sa naučiť ked sa chce je to to iste z gympla ked idu na vš toež v podstate o učiteľstve a napriklad o zdraví vedia hovno😃

lenuska9999
5. dec 2020

@ninusa221 jasné všetko sa dá keď sa chce. No na gympli má apson všeobecný rozhľad. Taktiež sa môže rozhodnúť podľa predmetov , ktoré ju budú baviť ktorým smerom sa chce uberať. Napr. zistí, že ju baví chémia a biológia, tak možno z nej bude lekárka, laborantka alebo hocičo. Pochybujem , že by išla z hotelovky študovať medicínu, právo , farmáciu alebo čo. No je to len môj názor. Autorka sa musí rozhodnúť sama.

ninusa221
5. dec 2020

@lenuska9999 tak z gympla sa skor dostanú na medicínu ako zo zdravotky. Ale zas poznam prípad jedna byvala kamaratka sa mi vkuse smiala ako môžem mať 3 jky na vysvečku a tak ona bola total bifla ked dokončila gympel prihlásila sa na vš zobrali ju na medicínu a teraz v podstate ako keby mala strednu a ma hovno stoho brigáduje v papiernictve podla mna ak autorka neni taka že sa jej chce učit urcite by som išla s dakym remeslom nak nemusi ist ak tak na vyšku

moonlight1210
5. dec 2020

@ninusa221 nerozumiem. Vystudovala medicinu a brigaduje v papiernictve?

h_petra
5. dec 2020

@lenuska9999 sprostosti. Na vedenie hotela nepotrebuješ vysokú školu a čašníčku bez vzdelania robiť nemôžeš. Samozrejme, ak sa nebavime o obsluhe v staničnom bufete, alebo v miestnosť pohostinstve.

Každopádne, nešla by som na hotelovú uz nikdy. Bohužiaľ, maturitu mam zrovna z tejto školy, ale bolo to fakt to najhoršie rozhodnutie v živote.

h_petra
5. dec 2020

@lenuska9999 mam zopár bývalých spolužiakov z hotelovej, co vyštudovali pravo. Nevidím v tom problém.

h_petra
5. dec 2020

@ninusa221 moja zlataaaa, ja mam VŠ pedagogickú aj hotelky😉 to je snáď nejaký problém sa naučiť na prijímačky ci co?

dreamer4
5. dec 2020

Ahoj. Učím na hotelovke. Deti maju v maturitných odboroch viac jazyka. Sú kvalitne pripravené na prácu v hotelierstve v zahraničí. Celkovo je to o službe, prevádzkach a cestovnom ruchu. Končia maturou, ale aj výlučným listom. Počas štúdia maju možnosť rôznych kurzov.... ak to dieťa bavi, tak fajn. Ak má chuť študovat na VŠ, tak gymko....

oli18
5. dec 2020

@dreamer4 5 rokov studovat na casnicku je strasne. V zahranici im na casnikov staci kurz. To je stara znama vec. Na sk 5 rokov studia. Rovnako na kuchara.

petamich
5. dec 2020

ja mam vystudovanu hotelovu akademiu a je to to najlepsie rozhodnutie ake som spravila, naucila som sa jazyky, manazment a marketing, zaklady uctovnictva a uplatnila som sa v zivote velmi dobre a aj bez vysokej skoly, povedat, ze clovek na hotelke studuje 5 rokov, aby mohol robit casnika to moze iba ten co tu hotelku nevystudoval, vacsina z mojich spoluziakov teda casnikov nerobi, kedze hotelka skor pripravuje na manazerske pozicie v sluzbach a ak tam niekto ide, aby bol casnik tak to potom ano, to staci ucnovka, na konci dna myslim, ze dnesna doba ukazuje, ze nie je az take dolezite co clovek vystudoval (samozrejme nehovorim o medicine a pod. odboroch), dnesni mladi ludia totiz maju pocit, ze ked vystuduju strednu/vysoku skolu vsade na nich cakaju top zamestnavatelia s nastupnym platom 5000E a tak to asi nebude

elizabeth88
5. dec 2020

@lenuska9999 preco nie z hotelovky?Ak mame na mysli Hotelovu akademiu,tak moze.Ja osobne poznam vela vysokoskolakov s hotelovkou.Ekonomicka univerzita,Vysoka Hotelova,ostatne neviem presne,nejake manazerske zalezitosti,dokonca veterina/to neviem,kolko rokov sastuduje/...keby chcela smer jazyky a pod,tak aj ucitelku podla mna...ci?

princeznasevera
5. dec 2020

Podla mojho nazoru na hotelovu idu tie ktoré nemajú na viac. Síce česť vínimkam ale poväčšine to tak býva. Ked je dotyčná lenivá alebo ledva preliezala tak najlepšie su taketo odbory. Však niekto to musí robiť. AJ tak väčšina z nich skonči niekde za pasom alebo pokladňou.

petamich
5. dec 2020

@princeznasevera vtipna 🙂 evidentne viete o com hovorite

zuzka38
5. dec 2020

zla motivacia, co z toho budem mat...
treba sa pozerat ne vyber skoly ako na to, ci ta to bude bavit tam chodit, studovat to..

anita1978
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lenuska9999
5. dec 2020

@h_petra čašníčku bez vzdelania robiť nemôzem ?? 😃😃😃 Robila som čašníčku po Slovensku aj v zahraničí a nikde ich ani nenapadlo opýtať sa , či mám "vzdelanie" . A nebol to bufet , ale dobre reštaurácie

heleninamama
5. dec 2020

@princeznasevera Zaujímalo by ma, akú strednú školu máš Ty. Teraz tuším študuješ na jednej z najpodradnejších slovenských "univerzít" ošetrovateľstvo.
K téme: gymnázium je pre deti, ktoré sú šikovné vo všetkých predmetoch a páli im to, ľahko sa učia a možno ešte netušia, čo raz budú chcieť robiť. Gymnázium im dá práve ten všeobecný rozhľad a možnosť ísť potom študovať všade. To sa z každej odbornej SŠ nedá, alebo len s veľkou námahou, sebazaprením a doučovaním. Ale na dobré gymnázium sú aj prísne podmienky prijatia - čiže to si musí autorka zvážiť sama, toto nevieme.
A zasa, výborní absolventi gymnázií nejdu študovať (zvyčajne externe) na odbory, kde študujú bývalé stredoškoláčky-kaderníčky a pod. Tieto deti sú mentálne nastavené úplne inak a vyberajú si náročné školy, idú hlavne do Čiech alebo aj inde do zahraničia.
Hotelová škola nemusí byť zlá (záleží aj od jej úrovne, určite sú na SK rozne), ak Ťa bavia jazyky, ekonomika, si manuálne zručná a možno uvažuješ o podnikaní. Dá Ti určitý prehľad v oblasti a ak máš trošku viac ambícií, určite nemusíš skončiť ako čašníčka. Možno Ti tam len otvoria dvere a Ty si už vyberieš cestu sama.

oli18
5. dec 2020

@petamich ja nemam vystudpvanu sice hotelovku, ale som na nej robila a viem, ako sa jej absolventi uplatnuju. Tak, ako si sa uplatnila ty, sa uplatni len mizive percento. Sukromnu restiku si manazuje vacsina majitelov sama aj bez hotelovky a radsej zaplati vykonneho casnika, ako manazera.

petamich
5. dec 2020

@oli18 no tak to potom min. moj rocnik reprezentuje to "mizive %", kedze vacsina z nas sa uplatnila velmi dobre, za mna je hotelka skola ako kazda ina, rovnako ako ekonomicka (tam asi tiez vsetky nerobia sekretarky), rovnako ako nejaka specializovana, mna ta skola bavila vela mi dala a uplatnenie uz tak trochu bolo na mne, ani gymnazium ani vysoka skola nie je zaruka uplatnenia (pokial si teda nezodries zadok a nevystudujes MatFyz alebo STU, co teda jednoduche skoly nie su), ja samozrejme respektujem tvoj nazor ale nesuhlasim s nim, kedze moje skusenosti a skusenosti hovoria o inom a tak ako x inych mladych ludi beztak sme nasli uplatnenie mimo toho co sme studovali na strednej, vratane tych co studovali na vysokej skole, nie su vsetci manazeri len preto, ze maju UK odbor manazment ;)

ibrunova
5. dec 2020

Autorka-aké máš teraz známky?

ninusa221
5. dec 2020

@h_petra praveže nie je to pisala ta Lenka tak ja neviem daktore asi neviete čítať 😆 praveže ja som tiež povedala že mam na vš kamaratky z hotelky😉

ninusa221
5. dec 2020

@moonlight1210 prihlásila sa na medicínu ale v tom otehotnela