Aké sú hlavné predmety na obchodnej akademii?

zubrienkazubrienka
24. jan 2023

Prosím vaas aké hlavne predmety su na obchodnej akadémii?ďakujem.☺️

janka_lolo
24. jan 2023

@zubrienkazubrienka účtovníctvo, ekonomika, administratíva a korešpondencia a samozrejme jazyky, mladšie deti majú obe skončené obchodné akadémie kľudne sa pýtaj čo ťa zaujíma

sense
24. jan 2023

Podniková ekonomika, účtovníctvo a administratíva

zubrienkazubrienka
autor
24. jan 2023

@janka_lolo pýtala som sa kvôli matematike.🙂 ďakujem

janka_lolo
24. jan 2023

@zubrienkazubrienka matematika tam samozrejme je ako na každej strednej škole, ale až tak dôležitá nie je tie matematické veci ale zároveň ekonomika a účtovníctvo sú dosť o matematike to viem aj z vlastnej skúsenosti keďže som chodila na ekonomickú SŠ ale ako deti s matematikou problémy nemali ale mali ju každý deň celé 4 roky normálne ako predmet

rony2255
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janka_lolo
24. jan 2023

@rony2255 wau mňa prekvapuje ta nízka dotácia hodín matematiky a aj účtovníctva, keďže matematiku na 2 rozličných OA mali obe deti každý deň celé 4 roky a účtovníctvo mali obaja od 2 ročníka tiež každý deň a veľa predmetov, ktoré napríklad moje deti nemali

dzulik_
24. jan 2023

@zubrienkazubrienka matematika na OA nie je taká strašná. Dá sa zvládnuť. Dôležité je úćtovníctvo, ekonomika

ibrunova
24. jan 2023

Matematika tam je, ale isto nie v takom rozsahu, ako napríklad na gymnáziu.

rony2255
24. jan 2023

@janka_lolo toto je zas z inej školy

denden77
24. jan 2023

isla som tam prave kvoli tomu, ze tam skoro vobec nebola matika 🤣

janka_lolo
24. jan 2023

@rony2255 ako moje deti končili pred cca 6 rokmi asi boli vtedy iné osnovy 😂 lebo ako píšem oni mali matiku celé 4 roky, každý deň to im nevadilo keďže v nej sú dobrý obaja a ako aj účtovníctva mali dokopy za celé 4 roky 15 hodín 😅 ja sa nehádam ako len ma zaskočilo, že ako majú školy po znižované dotácie na hodiny keď si predstavím, že moje deti celé 4 roky každý deň 7 hodín okrem piatku kedy mávali 6 a ako odborné predmety mávali každý deň, rovnako ako aj jazyky, matematiku, slovenčinu
a to boli na dvoch rozdielnych školách v dvoch rozdielnych mestách, keďže do jedného mestá už nechceli ísť tak každý šiel do toho najbližšieho jeden na jeden smer a druhý na opačný

rony2255
24. jan 2023

@janka_lolo neviem, je možné, že menili osnovy. Ale počula som, že aj školy budú mať voľnejšiu roku pri osnovách.
Skúste pozrieť, či majú školy, kam chodili vaše deti, zverejnené osnovy, či sú stále rovnaké.

sandra19860
24. jan 2023

.

janka_lolo
24. jan 2023

@rony2255 ani jedná nemá zverejnené osnovy ale to mi nevadí, obaja sú už zo škôl preč teda snáď tento rok úspešne aj dcéra už doštuduje už VŠ a mladšie už nemám čiže, nemusím sa o to až tak zaujímať keďže snáď keď budú vnúčatá tak s tými snáď sa len hrať budem a opatrovať a nie riešiť výber školy

rosavia
24. jan 2023

@denden77 Aj mna na OA presvedcili 3 roky matematiky namiesto 4.

katka2505
24. jan 2023

Mám skončenú 2009, hlavné boli ekonomika, účtovníctvo, jazyky, podniková ekonomika, hospodárske výpočty a štatistika, administratíva. Matematika nebola hlavná. Ach to boli roky mladosti, hneď by som sa vrátila.🤗

denden77
24. jan 2023

@rosavia u mna je to uz dost davno ale mne sa mari, ze sme ju dokonca mali len prvy rok.. ale ako 2 predmety - matika a cvicenia z matiky 😁

danielahamar
24. jan 2023

Moji majú na OA 2x matiku, za mňa slabé a ucto 4x, samozrejme ekonomika, tovaroznalectvo, strojopis, štatistika a iné. Len moji to majú všetko v AJ. Ak chceš matematiku, asi by som volila nejaké gymnázium.

antoniatonka
24. jan 2023

Stenografiu, kto ešte pamätá?😊
Za mojich čias sa dalo ešte z matiky aj maturovať, na výber bola matematika alebo jazyk

simonah73
25. jan 2023

OA Racianska ma v prvom, druhom a tretom rocniku 2 hodiny za tyzden matematiku, v stvrtom len jednu hodinu a kedze je dcera v dualnej triede, tak ona ma v prvom a druhom rocniku jeden den v tyzdni prax a tretom a stvrtom ma dva dni v tyzdni prax takze oni maju aj v tretom rocniku len jednu hodinu mat.

janka_lolo
25. jan 2023

Ja žasnem ako sa po 6 rokoch pomenili na OA osnovy keďže moje deti obaja boli na OA na každej každý deň matika celé 4 roky, keď to tu čítam tak sa cítim zvláštne, že naši mali toľko veľa hodín matematiky, účtovníctva a všetkého s tých odborných predmetov a tým pádom aj veľa hodín v škole a teraz mi to príde akési uvoľnené

danielahamar
25. jan 2023

@antoniatonka tiež som maturovala z matiky miesto jazyka🤭

danielahamar
25. jan 2023

@janka_lolo za mňa vôbec sa neučí toľko, čo sme sa učili my pred 24r. napr, proste vedomosti nič moc, hoc aj to záleží na učiteľovi dosť. Prakticka stránka o tej radšej pomlcim

marcellka32
25. jan 2023

Moja ide teraz na OA práve kvôli matike, ktorá jej moc nejde, ale musí písať prijímačky z matiky aby sa tam dostala...neviem prečo nedali teda prijmacky zo sjl a cudzieho jazyka

janka_lolo
25. jan 2023

@danielahamar áno aj moji šak som chodila na ekonomicku tak viem ale obaja mali šťastie na účto a teda to sypali ako divý aj keď teraz už ani jeden na výške účtovníctvo nemali

danielahamar
25. jan 2023

@janka_lolo presne, aj ja som mala šťastie na ucto, chalani nie, proste nemôžu to učiť učiteľky, čo ich to nebavi

rosavia
25. jan 2023

@denden77 Neviem, aj pre mna je to uz nejaky ten piatok. Mozno som popletena. Len viem, ze urcite jej tam bolo pomenej.

janka_lolo
25. jan 2023

@danielahamar dcéra mala výhodu, že triedna čo ich učila tak v tom aj robila a celá škola koho ona neucila tak im závideli ako dobre vychytali na účto učiteľku najlepšiu na škole a syn mali všetkých na škole dobrých čo vedeli na učiť

danielahamar
25. jan 2023

@janka_lolo tiež som mala takú učiteľku, čo v tom robila 👍 nikdy nechápala ako som mohla vedieť účtovať, keď mi teória nešla 😂