Aká stredná škola, keď chcem byť kynologička?

zdrsjsjiwwi
3. okt 2020

Chcem byť kynologička, a niesom si istá, či na to treba aj školu.

nnnuuunnn
3. okt 2020

Ano, ideálne aj vysokú.

tamaee
3. okt 2020

@zdrsjsjiwwi moj tato je kynológ má aj vysokú je policajt v Linx Comando ( podobne ako NAKA)

zdrsjsjiwwi
autor
3. okt 2020

a ked nechcem cvičiť policajných psov? Iba niekde na zákazky alebo v rôznych strediskách?

nnnuuunnn
3. okt 2020

@zdrsjsjiwwi Vies, ale na co pojdes na elektrotechnicku, ked sa mozes rovno ucit v tom co chces robit a byt krok vpred? Ci chces skoncit po povinnej skolskej dochadzke?

zdrsjsjiwwi
autor
3. okt 2020

@nnnuuunnn to zas nie. Len som chcela vediet či je nejaka špecificka škola pre kynologiu.

evamea
3. okt 2020

Tuším, že kynológia sa učí na poľnohospodárskej škole. Keď som ešte študovala, chodila som na kadejaké DOD a zrovna tam bola.

zdrsjsjiwwi
autor
3. okt 2020

@evamea ďakujem

znikol97
3. okt 2020

SOŠ veterinárna Nitra

zdrsjsjiwwi
autor
3. okt 2020

Jooj, a v BA nejakú nepoznáte?

hettinka
3. okt 2020

@zdrsjsjiwwi kynologia sada študovať na veterine v Košiciach, ale iba ako bakalársky program.
Existuje aj stredná škola, na poľnohospodárskej v Žiline napríklad ako 4-ročný maturitny odbor.
Ale uplatnenie je otázne, robia “sestričky” na veterinárnej klinike, alebo cvičia psov, strihajú psov, pripadne trénujú slepeckych psov, veľa nezarobia... čo chceš konkretene robiť?

zdrsjsjiwwi
autor
3. okt 2020

@hettinka cvičiť psov, robiť agility atď..chodiť na súťaže.

estrella5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
malinoismum
3. okt 2020

som. Chces byt policajná alebo aká?

malinoismum
3. okt 2020

@zdrsjsjiwwi radšej mi napis 🙂

zdrsjsjiwwi
autor
3. okt 2020

@estrella5 Ďakujem pekne. Niekto totiž vraví, že škola je potrebná ku kynologii, a niekto zas nie, tak som si nebola istá.

zdrsjsjiwwi
autor
3. okt 2020

@malinoismum nie. Žiadna policajná, ani nechcem cvičiť slepeckých psov. Proste obyčajných psíkov, na zákazky, na cvičakú.

zdrsjsjiwwi
autor
3. okt 2020

@estrella5 a ďakujem aj že ste sa takto rozpísala, že ste mi to upresnila. A zabudla som dodať..chcela by som robiť aj nejaké spolupráce s firmamy, ako nejake produkty odporučovať, napr nejaké veci pre psov..

pseudomonas87
4. okt 2020

@zdrsjsjiwwi držím ti palce, ale veľmi si rozmysli, či ťa to uživí, podľa mňa na slovensku nemáš na to kúpnu silu, cvičiť takto psíkov na zákazku. Veterinu by si nechcela a popritom ako koníček kynológiu?

erickatt
4. okt 2020

@zdrsjsjiwwi poľnohospodárska Trnava. Skús sa pozrieť

malinoismum
4. okt 2020

@pseudomonas87 ale ja myslím že aj hej, my napr potrebujeme ľudí stále a v súčasnosti čo súkromne cvičíme psy na výpomoc nám chodí až z Hlohovca pán... (sme z to)
Na toto školu netreba tomu sa musíš proste venovať urobiť si meno, mat kvalitne psy krorym sa budeš kvalitne venovať a vzdelanie resp znalosti - to je na tebe a tvoja reprezentácia. Keď budeš vo “fachu” - budeš mat kontakty... a ďalej to pôjde samo 😀❤️😀 držím palce a máš moj obdiv. Ja som sa rozhodla správne a verím že aj ty -🙂)) lebo 🙂 kto ma rad psov (zvieratá) ma rad aj ľudí 🙂

hettinka
4. okt 2020

Ono je to tak, že 14-15 ročne dievčatá miluju psíky a majú časti predstavu, že sa budú hrať so psikmi. Ale realita je ina.

sweetyna
4. okt 2020

Presne to som chcela napisat, ze ono nakoniec realita moze byt ina a cloveku sa nenaplni ta zidealizovana predstava, ktoru si kedysi pri vybere skoly vytvoril

zdrsjsjiwwi
autor
4. okt 2020

@hettinka Ja to neberiem len ako "hranie" so psíkmi, nemám už 9 🙂 Chcem sa tomu venovať, lebo je to môj sen, a viem aj to,že sa to sá zrealizovať.

zdrsjsjiwwi
autor
4. okt 2020

@pseudomonas87 Za veterinou ma to nejak netiahne. Ale popri tom by som mohla napr mať nejakú brigádu v nejakej kaviarni alebo reštaurácii, aspoň za 300€

niiikaaa
4. okt 2020

@zdrsjsjiwwi v Košiciach (Univ. Vet. Lek a farmacie) tiež som tam chodila

nenne27
5. okt 2020

@zdrsjsjiwwi pozri si strednu veterinarnu skolu v nitre, mal by tam byt odbor kynologia

azertyu
22. mar 2021

Ahojte ja chcem ísť na kynológiu v Lučenci chcem robiť záchranársku alebo športovú no a chcela by som sa spýtať na plat je to dôležité ktorá kynológia je lepšia či športová záchranárska poľovnícka a ktorej je lepší plat.

malinoismum
22. mar 2021

@azertyu ???
Čo je to za otázku... tak asi ktorá by ta bavila, nie?
Nejde o plat. Btw, ak máš takýto prístup, kynológiu určite neodporúčam...

emmka462
6. nov 2022

Ahojte mam taky sen sa stat kynologom, lebo od malička mam ku psom puto. Mali sme nemeckých ovčiakov. Mam taku otazku. Ti co to uz maju vystudovane nemôžte mi napisat ci je to dobra profesia? Ako si mam dalej s tymi psami vytvorit respekt ked uz psa nemame?