Ahojte aké je v dnešnej dobe adekvátne vreckové pre 18 ročnú slečnu? Koľko vy dávate svojim? Viem záleží to i od platu ale tak približne sumu by som potrebovala vedieť
zalezi na co to chce minat co jej vsetko vy kupujete .. niekomu staci 50 inemu 100 atd.. v 18 uz moze na brigadu ak ma cas popri skole .. takze priemer 50 a ak chces viac hold zarob si .. ale tiez zalezi aj ake mesto
Tiez myslim,ze 50 uplne v pohode.
Mesačne na účet dostáva 80 Eur + má to čo si zarobí na brigáde
Neminie, všetko - šetrí 🙂
Minimálne 100 eur. Ak má kamarátov a je spoločenská, chodia spolu často von, tak 50 eur mine za chvíľu.
@koniarova Keď je spoločenská mohla by zvládnuť už brigádu a teda už v dospelom veku.
Tak aby okrem iných výdavkov si vedela zaplatiť obedy v škole, dobiť kartu na autobus.
Zaplatim internát max, zvysok nech, ide na brigadu nieje lava predsa
Ja som nedostavala žiadne, keď bolo treba zaplatiť niečo v škole alebo tak, dala mi mama peniaze.inak kredit na telefón som si platila z brigády,diskotéky a podobne tiež. Jedlo som mala doma,do školy som chodila autom s rodičmi
Mne mama davala stale podla potreby. Nikdy to neobmedzovala, ze niekolko da a viac uz neda. Vedela, ze nie som taka, ze by som z rozmaru chcela kazdu hlupost. Dala mi na vsetko, co malo nejaky zmysel a potrebovala som to, nech to stalo hocikolko. A myslim ze je to tak spravne.
Podľa toho co si sama platí. Ci je doma, ci na internáte. Ak je doma a stravu ma zabezpečenu, mne sa 50 eur na týždeň vidí veľa...
Baby ja som to samozrejme myslela mesacne, na brigadu ist nemoze
Cestovné, celodenná strava a mobil je samozrejmosť. Rovnako aj oblečenie a základná kozmetika.To má rodič platiť stredoškolákovi povinne. Vreckové sú peniaze mimo nevyhnutných položiek určené na občasné posedenie s kamarátmi, pizzu, mekáč, kino, zmrzlinu. Pre mňa je optimum 100 eur mesačne. Zarábať nemá kedy, keďže prioritou je škola a výsledky v nej.
100 na mesiac, ale je uz dost stara, uz si to moze pokojne odbrigadovat.
Pfu, nvm si predstaviť v dnešnej dobe ale tiež napíšem… pracovala som cele leto a mala dostatok. Základne veci ohľadom školy a inteaku mi platila mama.
Ja som v 18ke dostávala peniaze iba ak som niekam šla, dopredu mi nikdy rodičia nedávali, keď tak som si vypýtala na kofolu alebo s kamoškami na nákup🙂
zaleži od toho na čo všetky bude využívať vreckové. moji si kupuju desiatu, obedy (v skole nevaria) cestovne naklady + vlastne vydavky a davam 180€ mesacne
Od.15.som nevidela ani fuka.akoze.ked som ptisla mami potrebujem bundu rifle topanky jasne isli sme a kupila ale na kupko kino mekac diskoteky a opijase som si vedela zarobit aj sama.
@123kika1234 od druhákov, tretiakov na strednej chcete strašne brigádovať. Buďte vy do 15.30 v škole, potom choďte na brigádu a ešte sa večer učte. Ty chodíš do druhej práce, keď prídeš z prvej?
@klotildabazarik a kedy sa učí?
@heleninamama zaujímavý názor. 🤔U iných je priorita, aby dieťa malo hlavne brigády. Lebo málo toho v škole majú. 😁 Samozrejme žartujem.
@koniarova sak na brigade je par hodin nerobi 12ky😂
@klotildabazarik a z pár hodín si toľko zarobí? Tak super. To gratulujem. Na akú školu chodí?
@koniarova ma 10eur na hodinu, takze tak
@klotildabazarik tak to je výborný plat. 👍Smiem sa opýtať, kde brigáduje?
Ak býva s rodičmi a nebrigáduje tak 50 je podla mňa fajn