Prosím Vás viete mi poradiť ako dcéru prinútiť aby nosila podprsenku..má 9 r. a je celkom dobre yvynuta ,hanbí sa hrby sa...kúpila som jej športové podprsenky ale ona si ich ani nevyskúšala a ani nechce.Uz som skúsila všeličo a aj jej vysvetliť žeby ich mala uz nosiť.A ona nie a nie.
Ďakujem
@zuzik4884 no podprsenky sú nepríjemne na hrudník kým si zvykne.. vôbec si nemyslím že by ich mala v 9r nosiť, ak už aj má nejaké prsia, tak určite nie sú v takej veľkosti aby musela mať podprsenku. Skôr sa zameraj na zvýšenie jej sebavedomia, nutenim ju do podprsenky ktorú ešte ani z daleka jej rovesníčky neriešia jej ho nezvysis..
To je zas tema dnes rano. 9 rocna dobre vyvinuta? To vazne az tak? Prosim ta nechaj ju byt dietatom, prsia nikomu nevadia, pokial sa ona za to nehanbi o to lepsie, je to normalny prirodzeny vyvoj a cim neskor zacne tie prsia brat ako nieco "co treba schovat" tym lepsie... to otlacanie prs pocas rastu cely den nie je vobec dobre. Mozes jej podprsenky kupit, nech ma tu moznost, ale zvysok nechaj na nej, prijde to uplne prirodzene. Zbytocne diskutujete o tom spolu... je to jej telo jej rozhodnutie.
@zuzik4884 skus jej ty ukazat rozdiel..na sebe..ako to vyzera bez podprdy a ako s podprdou..ked ju do toho trosku zasvatis a vysvetlis jej to..podla mna sa chyti..Moja dcera ma 11 ,tiez velmi skoro zacala zarastat aj prsia atd..a hanbila sa..Ja som jej na drzaka ukzala aj dole ako sa holi,pazuchy,podprdu..ako sa vlozky menia..vsetko..a vniesla som do toho trosku humoru aby to nebrala tragicky,no aj sme sa posmiali na tom..Niektore povahy skratka su take ze ich treba trosku namotat,spracovat..a hlavne im povedat ze su to normalne veci..patria k zivotu
Tak choďte do obchodu spolu a kúp jej takú tu lambadu, neter má spodné prádlo z lindexu. Majú veľmi pekný vyber pre mladucke dievčatá
Nech si dcéra vyskúša čo sa jej páči
@zuzik4884 neviem, ako velmi je vyvinuta, ale kludne by som ju nechala bez nej. Nepresvitajuce tricko a pohoda. MOje dcery dlho nosili iba tricka, pricom sme davali pozor nech nepresvitaju. Lambady dostali, az ked same chceli. Podprsenku v tomto veku potrebuje maximalne na zakrytie.
@zuzik4884 Nenútiť. Ak chodíte na kúpaliská, plavárne, na jazerá, k moru, vidí na ženách plavky. Sama si vypýta, že potrebuje podprsenku. Hrbí sa, lebo sa hanbí, ohnutým chrbátom ich zakrýva. Udržať chrbticu v zdravej polohe jej pomôžu športy ako plávanie, bicyklovanie. Prípadne si skúste spolu zabehať.
@anjelicek26 no ja som veru bola tiez dost vyvinuta a v 11 som dostala menzes a prestala rast. Mala som chlpov hned, tiez som sa hanbila, hrbila, nosila volne tricka. Az neskor, ked dospievali aj spoluziacky okolo 7-8.triedy som sa prestala hanbit a podprsenku by som brala vsetkymi desiatimi, mamina mi kupila nejaku, ale taku sportovu fajnu, co ich troska unormalni a "pripuci" k telu, by som tiez ocenila.
No ale autorke neporadim, ked nechce nosit, nechce. Ale ak bude ako ja, tak zacne byt na ne hrda zachvilku. A hrbit sa prestane. Teraz sa zas hrbim, lebo su este vacsie, tazsie a plne mlieka, bolieva ma chrbat. Brala by som o polovicu mensie. Nikdy som nechapala, preco baby chcu velke prsia, ostara je s tym... 😒...aktualne 80F. Takze viem, o com hovorim.
neblázni..ja mám 30 a stále mám problém si podprsenku obliecť 😂 kým to nie je nevyhnutné, tak ju fakt nenosím! 🙏
Ďakujem všetkým za radu
@zuzik4884 najlepsie su take podprsenky ktore si vyberie sama. Mozno nechce, lebo je jej trapne sa s tebou o takych veciach bavit. Niektore dievcata su uzatvorenejsie a nemaju chut s mamkou na taku debatu. Ak ti na tom zalezi, tak mozes skusit - nech si podprsenku vyberie sama - das jej kartu a pockas pred obchodmi - nech si ich skusi/vyberie sama. Pusti jej video niekde online ako sa taka podprsenka pre dievcata vybera. Alebo ak ma starsiu kamosku nech ide s nou.
@anjelicek26 by si sa divila aj moja neter ma 10 rokov a košík minimálne C ..prsia také ze ja som mala také keď som kojila a teda pod šatami atď to bez tej podprsenky nevyzerá najlepšie keď ma volne oblečenie ôk nech nenosí ale pri obsiahnutých veciach aspoň tu športovú treba...pride sk.r a tam je telesná budú sa jej vysmievať
@anjelicek26 no, tak to sa priklanam k nazoru @kika311 U nas v skole, niektore dievcata v druhom rocniku mozu nosit sportovu podprsenku. Maju do nej co dat. Neviem ci je to tym, ze su silnejsie, alebo vyspelejsie - ale mozem ta ubezpecit, ze je vidiet zenske tvary. Maju cez 140cm, 36.ky nohy a k 40kg mat budu. Niesu to male deticky. V 5/6 rocniku to budu vysoke kocky ktorym by clovek povedal ze idu na strednu.
@anjelicek26 moja spolužiačka mala v 9 rokoch kosik D. Strašne sa za to hanbila 😞
@kittykat22 jedine tak, ze su vyssie, silnejsie, potom aj dospievanie zacne skor... moja ma 75F, teraz mala 15...este sa s tym, ze su ake su nezmierila... ma 151cm a vyzera to na nej dost extremne bohuzial. Prsia jej tiez zacali rast 11 rocnej...menstruaciu dostala az 14 rocna, nastastie.
@kittykat22 ano ja verím...presne najmä pri silnejších dievčatách aj moja neter je veru taká silnejšia a prsia ma už naozaj od 8 rokov začínajúce minimálne ,,,a teraz už väčšie ako ja z jej maminou dokopy
@anjelicek26 ja ti verim. Moj syn ma od 2 rocnika na zakladnej skole akne na cele. Tiez som z toho nestastna. Ked som volala na detsku dermatologiu, bolo mi az trapne. Ale lekarka povedala, ze je to bezne. Ale tiez riesim taketo veci, ktore som mysela ze budem riesit ked bude mat dieta 13 🤷🏻♀️🤷🏻♀️
@anjelicek26 @kika311 @lucia147852 baby taka nostalgicka. Neviem ako u vas, ale u nas prve prsia v 7r na ZS. Nejaka podprsenka na prvom stupni - nebola. Dievcata dnes uplne iny level.
@zuzik4884 Neboj, pride skola, zbada, ze spoluziacky nosia a uz aj nebude chciet nic ine. Je to vek, ked clovek chce vyzerat ako ostatni, aby zapadol. Nenazera zatial na svoje telo ako dospelak. Teraz su velmi moderne take sportove komplety podprsenka + leginy, na jogu, na behanie a pod. a celkovo crop topy letia medzi mladymi babami. Nasa si tiez vzdy podla toho co spoluziacky nosili vyberala. Hladaj cosi ako "sportova podprsenka" alebo braletka, lambadka - to su take tie na sposob kratkeho tielka, to by mohla prijat.
@kittykat22 veru, ja som podprdu na konci 8 začala nosiť najmenšiu 🙈 aj väčšina báb, táto spolužiačka bola jedina výnimka. Teraz je to skôr naopak. Výnimky sú tie, ktoré dospievajú neskôr
@zuzik4884 kup jej len tie polotielka, tie splnia rovnaku funkciu
@anjelicek26 vsak pise,ze sa hrbi,tak asi s tym ma dcera problem.
@zuzik4884 mam 13 r neter ktora ma uz 180cm (vysoka po otcovi) a postavu a tvary dospelej zeny,prsia kosik D ale podprsenku nosit nechce 🤷♀️ ledva ledva privolila na sportovu ..skus ju vziat do obchodu HM alebo Lindex nech si vyberie
@kittykat22 ja mám stvrtaka a druhacku, ale veru ani jedna ich spolužiačka ešte nie je tak vyvinutá, stále sú to také dievčatka, len rozumovo by som povedala že niektoré sú staršie.. teda jedna známej kamarátka už má nejaké prsia, ale tá je taká bacaluta, tak to som pripisovala tomu.. ja som tiež mala spolužiačku čo už ako 10r mala veľké prsia, bohužiaľ sa jej spolužiaci za to vysmievali.. ale ti sa vysmievali aj mne, zase za to že som bola ako posledná bez prs.. je to pre tie dievčatá ťažké toto obdobie..
Neviem no… ja som mala tiež dosť rychlo prsia takže začínalo to lambadov.. a viem ze uz 4 triede som ich mala dost velke na to ake ich mali moje spoluziacky.. ale nenútit ju urcite ona sa mozno zacne hambit ze jej presvitá a potom bude chciet…
@anjelicek26 no uff, ja mam ako dospela 152 cm a aktualne 75G, ale predlzujem predlzovatkom obvod a kus mi vyliezaju, tak by som si po novom mala kupit asi 80F, to je vela na taku vysku, a este, ked ich ma mladucka takr. Ja som nosila ako nastrocna 70C-D, alr to vtedy bolo veru tazko zohnat. A po detoch to slo este hore ☹
9 rocnej daj pokoj s podprsenkami, mnemala nosi tie kratke tielka ale tiez nie vzdy a tielka... ked sa hrbi, treba zacat cvicit, upozornit ju na zle sedenie, napr. aj pri mobile sa zvyknu hrbit deti a zvyknu si na to..
@zuzik4884 vsak nic zle nenapisala, kupila jej SPORTOVE ppdprsenky a skor si myslim, ze matka nechce aby sa v skole slecne smiali, pretoze deti vedia byt krute a ano, je mozne mat aj v 9r prsia..urcite nie ako Pamela, ale je to podla mna normalne, nechce od nej aby nosila krajkove, korzetove podprsenky z vypchavkami 🙈🤷♀️ troska empatie mamicky...
neviem kde si nabrala dojem, ze by "uz mala nosit podprsenku". Ja mam 31 a nemat tehotenske rozgajdane cecky po popukom tak tiez nenosim (nosit podprdu som zacala az v prvom tehotenstve kedy sa mi zvacsili prsia o 4 cisla v priebehu dvoch mesiacov). Nenosit podprsenku je rovnako normlane ako ju nosit a ze sa niekto posmieva dievcatu za to ze ju nema? no to je vysledkom tejto vychovy " mala by si nosit podprsenku, nemala by si nosit kratke sukne, neprovokuj chlapcov oblecenim" a podobne...
Keď ju budeš silou mocou nútiť, môže sa stať že voči podprsenkám chytí taký odpor, že ich nebude nosiť ani keď ich už neskôr naozaj bude potrebovať 🙂 Keď nechce tak nechaj tak. Nechaj podprsenky doma pripravené a sama si ich vezme, keď bude cítiť že na ne nastal čas.