Rozmyslam ci nedam moje dieta na osemrocne gymnaziu, ale chcem vediet od tych co to maju za sebou. Je tazke ist odtial na vs a z akych rocnikov sa posielaju znamky ekvivalent strednej alebo od primy kedze 8rocne gymnaziu je stredna skola? Dakujem
to ma kazda vysoka skola individualne, treba si najst konkretnu VS a pozriet, za co davaju body na prijimackach
napr. v minulosti vysoka skola, na ktoru som sa hlasila ja, mala prijimacky zo 4predmetov a z kazdeho predmetu bolo treba urobit viac ako 50%
takze nejake body za znamky (uz si nepamatam, ci to brali do uvahy) boli menej podstatne
ja som absolvent 8rocneho gympla, za mna odporucam - aj ked by sa mohol viac specializovat (napr. triedy iba na prirodne vedy, ine triedy skor na jazyky a menej matiky pre tych, co vedia, ze matiku v buducnosti potrebovat nebudu).....lebo neda sa byt vo vsetkom 100%
a este ....neviem, z ktorej ste lokality ....ak nahodou bratislavsky kraj, je tu velky pretlak dobrych studentov, ktori sa hlasia .....a beru velmi malo ....takze treba si poriadne pozriet aj na 8rocnom gympli, za co vsetko sa daju ziskat body na prijimackach
ci uz je prijaty?
Nerozumiem, prečo by mal byť problém dostať sa na VŠ, gymnázium je na to najlepšia príprava, či už 8-ročko alebo 4/5-ročko... záleží od úrovne konkrétneho gymnázia, ale na 8 ročnom sa väčšinou naučia učiť sa už za "mlada" a to je ako príprava na VŠ veľmi fajn... ja som chodila síce na 4-ročné (ani za svet som nechcela odísť z kolektívu na ZŠ), ale mám veľa kamarátov z 8-ročného, ktorí mali triedu vedľa mňa, mali sme spolu maturitné semináre a z jednej aj z druhej triedy boli lepší aj trošku slabší žiaci...
Starsia dcera je uz na VS, chodila na prirodovedne orientovane osemrocne gymnazium, komplet cela trieda sa dostala na VS a aj sa tam uz druhy rok vsetci drzia. Nie vsetky gymnazia maju rovnaku uroven, ale studenti z osemrocnych gymnazii su zvycajne lepsi (ucim na VS, tak viem posudit aspon z pohladu matematiky).
syn chodil... super škola. len sa treba učiť - náročnosť školy je dosť vysoká.
vysv. sa berú z posledných 2 ročníkov.
Mala som tam tri deti. Vsetky deti z ich rocnikov sa na VS dostali, otazne je, ci sa vsetci dostali tam kam chceli. Kazda VS ma ine kriteria na prijatie, niektore neberu znamky vobec do uvahy.
Mám za sebou osemročné gymnázium a potom dva roky fyziky a chémie na svätej katolickej univerzite a pol roka na UPJŠ (museli sme prestupiť - skončila akreditacia). Potom som sa na to vyprdol, čo bolo najlepšie rozhodnutie v živote... 🙂
Väčšinou vysoké školy berú typ strednej ako nejaký koeficient, gymnázium je vždy najlepší koeficient. Takže šanca dostať sa na výšku je pohodová. Ale dnes sa na výšku dostane každý dilino, čo nevie ani písať mäkké a tvrdé Y...
Pozri sa, pokiaľ dieťa vie, čo chce, nekaz mu život gymnáziom. To je môj názor na základe vlastnej skúsenosti. Ak nechce, tak by som ešte nad gymnáziom rozmýšľal. Ale zober si to tak... primitivny štvorkar, čo ledva skončil hnojarinu, bagruje za 60€/ hodinu a plno doktorov pedagogiky v tescu doklada tovar za minimalku. Je to o človeku, to je fakt, ale stojí to za zamyslenie. S remeslom sa v živote nestratíš ani dnes, ani zajtra, ani o sto rokov, ani v mieri, ani vo vojne, ani nikdy.
A tie znamky? Ak VS pozaduje znamky zo strednej skoly tak z ktorych rocnikov by to mal poslat
Známky ekvivalent strednej od Kvinty po Oktávu
Ísť na VŠ je rovnaké, možno aj jednoduchšie ako zo 4 r. gymnázia.