4 z Matematiky (9.ročnik) Bojím sa ,že sa nedostane na strednú školu)
Syn vôbec nevie kam by chcel ísť tak rozmýšľame Barber,hotelová skola alebo cestovný ruch)
Ale bojím sa ,že ho nezoberú keď ma 4 z matematiky.
Slovenčina 3.
Tak mu zožeň doučovanie. Doteraz si sa nebála? Si nevedela aké má výsledky? Čo ste pre zlepšenie výsledkov doteraz robili?
No báť sa asi nepomôže. Treba ho dať na doučovanie, aj keď nechápem, čo ste robili doteraz...
doucko...rychlo hladaj
Povinná školská dochádzka je 10 rokov, teda niekam ho vziať musia.
dostane. Na gymnazium to nebude, ale strednu skolu zvladne. Skus sa spytat v skole pani ucitelky triednej kde moze na skolu alebo sa spytaj kamaratok co maju deti.
Moja sestra mala 4 z matiky a keď išla na strednú, zrazu z matiky mala 1 a dokonca chodila aj na súťaže 🤣 proste na základnej nie a nie pochopiť, na strednej iná učiteľka, pochopila hneď....takže nemyslím, že je všetko stratené ale nemajte na neho vysoké nároky, hoci už ako 15 ročný chalan by mal vedieť, čo by v budúcnosti chcel robiť a podľa toho študovať...
7 rocnik matematika 2 ôsmy rocnik prvý polrok matematika 3 koniec roka matematika 2,takže sa do mňa nenavažajte ,že čo som doteraz robila.
Iná učiteľka iné všetko a zrazu takéto známky .
Ma aj doučovanie už dva mesiace.
Zamerajte sa na prijímačky - doučovanie nasmeruje tak aby bol pripravený na prijímačky. Over si podmienky školy pre prijatie, síce sa body za vysvedčenie dávajú ale na mnohých odborných školách je podstatné spraviť prijímačky ( nezohľadňujú často ani výsledky monitoru) a nájde sa tam kapacita pre každého.
Keď vidím, že od inej učiteľky nerozumie učivu, tak ho dám na doučovanie. Taktiež učivo môze byť ťažšie, v puberte to viac fláka a x dôvodov. Chyba nie je v učiteľke, ale v tom, že vidíš, že sa mu známky zhoršili a asi čakáte na zjavenie, ktoré mu tie známky bez námahy napraví.
@ayato keby mal riadne doučovanie a počíta aj doma, tak nemá štvorku. A keď ju teda má, asi nemá kapacitu pochopiť dané učivo. Tak nech ide na remeslo. Dnes chce každý chce mať zo štvorkára aspoň neurochirurga a samozrejme chyba je v učiteľovi. Za Barbera ho vezmú, to sa ozaj báť nemusí. Tam ozaj z matematiky nemusí mať jednotku.
Prosím ťa, nestresuj. Je úplne jedno, akú známku bude mať. Kľúčové sú prijímačky. Takže ak mu matika nejde, tak doučovanie a kašli na známku na vysvedčení. Treba poriadnu prípravu na prijímačky. A školy, ktoré si spomenula, tam sa ozaj nehlásia tí s čistými jednotkami. Body za známky sú len nepodstatná časť. Táto nezmyselná honba za známkami, to je tragédia nášho školstva.
Dnes už skoro každá škola má prijímačky.Takze na známkach až tak nezáleží.
Ale 4 z matiky skôr značí,že to chlapca buď nebaví,ale ju jednoducho nevie a preto by si nemal vyberať školu,kde ju bude potrebovať a mať.Ako napríklad hotelovka.
ale záleží aj na známkach... takmer každá sš má hodnotenie aj za známky zo zš, dokonca niektoré školy berú do úvahy aj monitor...
a je rozdiel či má dieťa z monitoru body 50 + 50, alebo 100 + 100. potom tam nastane medzi deťmi poriadny rozptyl...
autorka, možno zdrav. škola - tam nie sú veľké nároky, dokonca pri niektorých odboroch robia aj druhú kolo... napr. masér.
Neboj, vezmu. Moj mal 4 z matiky tiez. Mali ucitelku kravu, co na decka hucala miesto toho, aby ich ucila. Mala nervy, lebo mali smolu a pocas kovidu im 3x menili ucitala matematiky, takze neovladali veci, ktore uz mali vediet. No a to kricanie im tiez vedomosti do hlavy nenapratalo. Zaplatila som mu doucovanie. Prijimacky na strednu urobil vyborne, prijali ho na obe skoly. Vysvedcenie nikto neriesil.
@deti95060810 na známkach záleží na školách, ktoré sú "vychytené" a 90% deciek spraví prijímačky na 100% a potom áno, potom môže rozhodnúť aj jeden bod za vysvedčenie. Ale autorka nemá takéto ambície. Moje decko tiež nemalo body za vysvedčenie, ale spravilo výborne prijímačky a tak tie tri body, ktoré mali "k dobru" čistí jednotkari, nehrali žiadnu rolu.
K nám do firmy chodia ľudia rôzneho zamerania a jeden pán je záhradník. No nie hoci aký. Začal na strednej škole a potom ešte pokračoval na VS. Baví ho to neskutočne a našiel sa v tom, presadzajú, naklicuju, robia záhrady na kľúč. Treba sa syna spýtať, čo by ho bavilo. Je lepšie, ak z neho bude šikovný kuchár či ten záhradník, ako účtovník v kancelárii. ..., ale to je len môj názor, jemu držím palceky, nech sa rozhodne správne 👍
Daj ho za elektrikara.
Nie kazdy je na matiku, pohodicka.
Moji "z matiky tupi spoluziaci" su lekari 😂
@1ryba Tam bude pes zakopany, nie vsetci ucitelia vedia ucit, nie vsetci vedia logicky vysvetlit suvislosti. Najdi niekoho na doucovanie. Najlepsie bude ak si bude pocitat a poznaci si, ked sa nevie pohnut dalej. Ked sa nazbieraju taketo 3-4 priklady, vtedy treba ist na doucovanie a nechat si to vysvetlit. A veci sa zacnu menit, je to vyskusane.
Mňa s takými známkami zobrali na veterinárnu, takže ho zoberú všade
Neboj sa najdete školu. Ja som mala 3 z matematiky a skončila som gympel lebo som nevedela čo chcem robiť. Na primacky som sa doucovala na matiku a cely gympel som ňou len preliezala a žijem a mám dokonca aj VS kde už matika nebola 😂😂😂
A prečo nechodi na doucovanie? Mne ho rodičia platili a v 8 a 9 ročníku som si každý deň robila skúšobne testy na prijímačky, aj som sa vdaka tomu dostala na gymnázium.
Ja som cely zivot total sprosta z matematiky stvorky vydrete doucovanim a niekolkohodinovym pocitanim denne aj tak som tomu nerozumela.moje kroky viedli teda na zdravotnu tam je matematika len jeden rok ostatne su viac menej odborne predmety. zo stvorkarky som hned bola jednotkarka iny vyklad iny pristup...
Neboj sa, každého zoberú. 😀