4 písomky za jeden deň

15. apr 2024

V škole nám dali učitelia 4 písomky na dnes. A práve z tých najťažších predmetov... Chémia, biochémia, farmakologia (predmet o liečivách), technológia liekov (výroba) ... Môžu byť 4 písomky v jeden deň? Ďakujem

mirage
15. apr 2024

co mate v skolskom poriadku? Ked vam ich zadavali, ohradili ste sa, ze v ten den uz pisete ine pisomky?

autor
15. apr 2024

@mirage máme 2 plánované písomky čiže vedeli sme že dnes budú a v školskom poriadku píše že minimálne 3 písomky na jeden deň môžu byť viac nie.

viestta
15. apr 2024

Minimalme 3. to znamena, ze 4 mozu byt

janai1
15. apr 2024

nemyslíš maximálne 3? Lebo minimálne 3 splnili 😉

maciatkolulu
15. apr 2024

@viestta
@janai1 🤣🤣🤣👍

simca06022011
15. apr 2024

Asi som divna,a le nam ked planovali pisomky, hned sme ich rusili, ze v ten den uz mame toto a hento, nech to daju na dalsiu hodinu. DOkonca aj velke planovane pisomky sme sa vzdy snazili rozhodit na dva dni, niekedy vydalo niekedy ine, ale potom sa nestalo ze bolo z dvoch 4. Uz 3. a 4 . pisomku by sme bojkotovali, alebo to muslei byt take pre nas "banalne testy" a tom som zo strednej prec 20+rokov. cize za mna treba toto vopred riesit s vyucujucimi,maju na to tyzdne aby si vybrali termin velkych pisomiek a nie to nasekat na jeden den. Dcera je na zs a bezne vybavuju ziaci presun pisomiek, potom len v edupage vidim, ze sa posunul termin..
Inak sa treba riadit skolskym poriadkom. AK to neviete vydiskutovat a dohodnut, tak sa treba riadit tym. Maximane 3, tak maximalne 3.

autor
15. apr 2024

@simca06022011 my sme sa snažili povedať že máme veľa ale učiteľov to "nezaujíma lebo nemajú známky"

simca06022011
15. apr 2024

a vas to nezaujima, lebo mali si to naplanovat :DD vedeli davno ze potrebuju znamky :D to je uzasny pristup..

janai1
15. apr 2024

No ale aby sme tu vniesli aj trochu zákona tak podľa Metodických pokynov:
(5) Jednotlivé druhy písomných skúšok rozvrhne učiteľ rovnomerne na celý školský rok, aby sa nadmerne nehromadili v určitých obdobiach. Termín písomnej práce, ktorá trvá viac ako 25 minút, učiteľ konzultuje s triednym učiteľom, ktorý koordinuje plán skúšania. V jednom dni môžu žiaci písať len jednu skúšku uvedeného charakteru.

Písomky trvajú viac ako 25 minút?

januska12323
15. apr 2024

No keď sa neviete ohradiť tak pekne píšte. Vyzerá to na strednú školu pre celkom inteligentné deti, neverím, že ani jeden žiak nevie čo máte robiť.

ibrunova
15. apr 2024

je rozdiel bežná previerka a veľká písomka, napríklad z matiky 3/4 ročná.

autor
15. apr 2024

@ibrunova je to veľká písomka resp. Test

autor
15. apr 2024

@ibrunova je to veľký test z učiva

majkabambulik
15. apr 2024

tak nechod do skoly ked je tolko pisomiek, ostan sa doma ucit na nich ked nestihas, oni ti ich daju napisat dodatocne a budes to mat bez stresov, nikoho nebude trapit ze mas ospravedlnenych nejakych 6 hodin navyse no bude ta trapit aj teba a aj tvojich rodicov ked tam budes mat same 4 a 5

vanilkovazmrzka
15. apr 2024

To je stredna skola? 😳

julka188
15. apr 2024

Ked si si vyberala strednu, tak toto bola tvoja volba? Na zaklade coho si sa tak rozhodla?

michaela789
15. apr 2024

To si na strednej? Veľa šťastia pri maturite, keď ťa budú skúšať zo 4 rokov učiva z minimálne 4 povinných predmetov v priebehu jedného týždňa.
Btw, keď som bola na strednej ja, nikdy nebol problém otvoriť ústa a povedať, že vtedy a vtedy máme už test z toho a onoho a že by sme to chceli písať inokedy, o deň dva neskôr.

luccija
15. apr 2024

Neviem ako to je podľa školských pravidiel, ale u nás sú max 2 veľké, tak to povedzte triednej

cookie29
15. apr 2024

A ozyvate sa az dnes, ked ich mate pisat? Akoze nic v zlom... zavcasu... teoreticky by to nemal byt problem, pretoze sa ucite priebezne, takze nie narazovo, aj ked prax je ina, ja viem...Ale na druhej strane treba sa ozvat skor, ked nie priamo ucitelovi daneho predmetu, mate triedneho ucitela nie? A v zivote sa ta tiez nikto nebude pytat, ci chces nechces, ak pojdes na VS tak budu zapocty, skusky, ak nie, tak aspon maturity s ucivom za 4 roky....

mamickalisticka
15. apr 2024

Ja si pamätám, že na gympli sme mali povolené dve veľké písomky na jeden deň (taká, čo sa píše celú hodinu) a kľudne aj na každej hodine mohla byť previerka (5minutovka). Takže áno, môže byť pisomka aj na každej hodine, ak nie je z veľkého celku na celú hodinu. Ale dalo sa samozrejme dohodnúť s niektorými učiteľmi.

jaskolka
15. apr 2024

Chodila som do školy síce už dávno, ale na deň mohli byť maximálne 2 "veľké"pisomky, čiže trebars taka z polročného učiva, alebo v lete pred kokcom roka a podobne.
Krátke" 5 minútovky "ako previerka z učiva z minulej hodiny mohli byť aj na každej vyučovacej hodine v celom dni. Mali sme učiteľku, ktorá tak skúšala bežne, uz sme automaticky vybrali na jej hodine papier,, dala dve tri otázky a aj ihneď opravila. Bolo nás v triede 16,cize bez problémov.
No tie veľké písomky sa samozrejme plánovali, to nám povedali už dlhšie dopredu a aj rovno sme mohli my sa ozvať ze v ten deň už máme nejakú inú. Vždy sa dalo dohodnúť, mali sme v pohode vyučujúcich.

ivett1
16. apr 2024

Ahoj, nič si nerob z niektorých odpovedí...
Nie je to ok, musíte sa ozvať a dohodnúť sa, ak ste sa ozvali a učiteľ vám povedal, že ho to nezaujíma, tak to povedzte triednej...u mojich detí sa taketo "prípady" vyriešili cez triednu...inak tie veľké písomky ste asi mali ohlásené dopredu v edupage, bude sa vám lepšie argumentovať ...