Dobrý den som tu nová,
mam 40 rokov a dcérku ktora ma 17, no mame problem. Dcerka chodí na SŠ, ktorá ju nebaví. Na konci šk. roka učiteľka slovenčiny mala problémy s každým žiakom v triede. Davala im nezvladnutelne pisomky, ktore nikto nezvladal ako som sa rozpravala aj s inymi rodičmi detí z tej triedy kam chodi dcerka. No 6 detí z tej triedy mali robit komisionálky a samozrejme aj moja dcérka a to musim podtknúť ze v triede je ich 14 a tí čo nerobili mali na vysvedčení 4ku. Dcerka mi hovorila aj o prestupe ale povedala, že skúsi si to opraviť. Učila sa stále, skušala som ju a vedela to ako tak urcite aspon na 3ku, no dneska prišla domov s plačom že to nezvladla že ju nepustila. Neviem čo robiť, hovorí ze sa do tej školy nevráti aj keby ju nasilu ťahám. Vraví že radšej pojde od 1 ročnika niekde kde je normalny systém ako keby tam mala ostať. Neviete mi poradiť, či ešte môže prestupiť? Kľudne aj od 1. rocníka…
Zabudla som povedať že s riaditeľkou sa to riešilo ešte vo februári a vravela že sa vsetko zlepší, že dohovorila jej a všetko ale nič sa nezmenilo. Zaroven riaditelka podotkla že maju malo ucitelov a nemaju za nu koho dať. Všetky ucitelky odchadzaju.
@anonymnazena2022 samozrejme, že môže prestúpiť od prvého ročníka a TERAZ máte najväčšiu šancu sa dostať na školu. Vyberte si nejakú sš a osobne tam zájidte, ja som takto kvôli rodinným problémom musela prestúpiť do úplne iného mesta a osobne som šla za riaditeľkou, prekonzultovali sme prestup a následne mi dala na výber ročníky, odbory a ktoré sú voľné. Ona môže robiť aj rozdielovky ak by chcela pokračovať v ročníku na podobnom odbore ale ak chce niečo iné, tak nech ide od prváku. Na vašom mieste by som si hneď teraz vyhľadala školu, zavolala tam a dohodla si stretnutie alebo tam choďte len tak, len nemáte istotu, že tam budú kompetentní. 🙂 Hlavne to riešiť čím skôr, teraz je najlepší čas.
@cocolino234 Ďakujem veľmi pekne som šťastná že je nejaka nádej, že sa to dá. Dcérka bude štastna.
Este otazka, že myslíte si že ked z tej slovenčiny neprospela a isla by na skolu kde je znova ten predmet logicky aj bude tak by pozerali že by ju kvoli tomu na novu skolu nezobrali?
ale ak by sla na skolu rovnakeho odboru tak nemusi ist mozno ani od prveho rocnika. moze proste prestupit a pokracovat, ale treba jednat rychlo uz je skoro september
a slovencina predmet je vsade na kazdej skole, tomu sa vyhnut neda. moze sa stat ze ak bude teda pokracovat a nepojde od prveho rocnika, bude prijata s podmienkou. to znamena zaiadna znizena znamka zo spravania alebo prepadnutie
@monuska112 ide na ten isty smer bola na ochod a služby a ide na podnikanie teda budeme mat zajtra volať
@anonymnazena2022 tak určite, že može prestúpiť na inú školu, len to treba riešiť na tej konkrétnej škole, či majú miesto, či by ju zobrali, dúfam, že aspon vie, kam by chcela ísť, my sme riešili, ked sme sa sťahovali, ale to bola iná situácia