17 ročná dcéra a 30 ročný muž

kuzelna
31. aug 2013

moja dcera mala nedavno 17,mala priatela dlhsie,mozno aj 2roky,no nedavno som si vsimla,ze uz k nam nechodieva ako predtym,a ani ona k nim.ale zbadala som,ze castejsie ostava vonku dlho do noci,niekedy do 4hod.rana..na otazku kam a s kym chodieva povie len ze s babami.neverim jej.mam podozrenie,ze sa stretava s jednym muzom od nas s dediny,je slobodny,celkom pohladny,skoro vzdy sa pohybuje v spolocnosti dievcat.som mama a citim ze sa tajne stretavaju,raz som sa to pytala aj dcery,ale zatlkala,muz sa to zase pytal toho dotycneho,ale aj on ho vysmial,ze ako nam to mohlo napadnut.viem aky su muzi,take mlade hlupe naivne 17tky si daju lahko namutit hlavu od nich.neviem aky je on,nepozname sa az tak dobre.parkrat sme sa rozpravali este davnejsie,no mala som z neho dojem ze je taky don juan...poradte mi,ako na dceru.ona je taka drza,nebude sa o tom somnou bavit. dakujem za vsetky rady vopred.

sense
31. aug 2013

@kuzelna neviem ci ti vadi on ako osoba ale ten vekovy rozdiel,rozhodne jej to nezakazuj, lebo to moze byt este horsie...mozno jej len imponuje jeho zaujem...skor sa skus s dcerou povypravat o veciach ako antikoncepcia a tak, ale na kamaratskej urovni nie ako kazanie....

macamac
31. aug 2013

@kuzelna no to neviem, ale asi by si mala byť ešte pre ňu aspoň nejaká autorita...kde sa stala chyba?
mne keď v 17-tke rodičia povedali, o koľkej mám byť doma, tak som bola
a do rána som veru nikam nemohla chodiť 😝
nič mi neušlo a ani som to nikdy neriešila, prečo iní môžu a ja nie
17 je ešte taký vek, ako píšeš, mládež ľahko ovplyvniteľná, neskúsená,... no neviem
ak je drzá a neposlúcha ťa, tak naozaj neviem,ako tomu predídeš
asi skôr nijako, lebo zakázané najviac chutí a priťahuje 😒

matozazzo
31. aug 2013

Vies co zabralo na mna v 16? :D mamca mi povedala,pozri sa na svojho otca (bol od nej o 19r starsi)... Ako sa citis,ked ine idu s otcom lyzovat a ty nie,lebo uz je starsi,chory? No,strasne ma to stvalo,trapilo... nemala by som to pisat,ale vtedy som siuvedomila,ze nikdy nebudem chciet chlapa o tolko starsieho.. len jej povedz... budes mat 25, on 37... myslis,ze este stale bude s tebou chodit po diskotekach? Asi nie... a co tak,ked ty budes mat 30, zena v najlepsich rokoch... on bude mat 43... amo teraz napr. Tvoj otec... daj jej konkretne situacie. A potom dieta. Pozrela som,ze mate aj mladsieho synceka... skus jej povedat zo svojho zivota plusy a minusy. Uprimnost mojej mamky mi dokonale otvorila oci. A uz nikdy som po starsom muzovi nepozrela :D

kuzelna
autor
31. aug 2013

no ved to,ja viem,ze zakazmi by to neviedlo nikam.my nemame zly vztah,boli sme same spolu do jej 14rokov.a do jej 13tich som s nou ziadny problem nemala.a potom prisla puberta a zacala sa menit.antikoncepciu berie.

cherry1981
31. aug 2013

Tak ja si neviem v prvom rade ani predstavit aby cersva 17-stka mala uz dvojrocnyy vztah za sebou. To zacala uz v 15-stke?
Taktiez aby bludila do rana do 4-tej kade tade, bez toho, aby som vedela kde a s kym sa nachadza. Je drza? Nepovie Ti kde ide? Tak v mojom pripade by nesla nikde. My mame doma tvrde pravidla, ktore ked sa dodrzuju je vsetko tak, aby sme boli be strany spokojne, ked nie, tresta sa. Ne fyzicke tresty, ale zakazem dcere to, co najviac miluje a viem, ze ked jej to zakazem tak ju tym dostatocne potrestam a to je behat po vonku pri. Pc..... Vztah je hlavne o kompromisoch je jedno ci je to v manzelstve, alebo medzi rodicom a dietatom. Ja sa vela s detmi rozpravam snazim sa o to, aby sa vzdy vyhovelo aj jednej aj druhej strane. Ja na tvojom mieste by som dcerku nikdy nepustila keby mi nepovedala kde ide. Nepovies? Si drza? Nejdes nikde najskor jeden den, zopakuje sa situacia? Trest predlzujem aj na tyzden a ver, ze u nas to zatial funguje. Ja to uz praktizujem aj na svojom 10 rocnom synovi uz aj on si radsej rozmysli, ci ma posluchne, alebo nie 😉 Dnesna doba je ina, ako bola za nasich cias, kedy sme este v 16.stich skakali pred domom gumu alebo si kreslili kriedou 😅 😅 Preto v dnesnej dobe musi byt rodic zaroven kamarat svojmu dietatu, ale zaroven aby malo dieta aj respekt pred svojou matkou, otcom. A aj co sa tyka domacnosti u nas sa pomaha v o velkom ci s mladsou dcerkou mi musia pomahat starsi, ci v domacnosti, okolo domu.... Mozno jej az moc vela dovolis, a nema pred tebou respekt a ten si treba jednoznacne vybudovat, lebo potom uz moze byt neskoro.

mata128
31. aug 2013

@kuzelna @kuzelna tazko radit. Cim viac jej budes "slapat po patach", tym to bude horsie. Aby si nezacala hladat "chodnicky poza bucky". Ja v jej veku som na tom bola podobne. Vzdy sa mi pacili "starsi". Prveho priatela som mala o 10rokov starsieho,samozrejme tajne. Po roku to vdak skoncilo a po case som si nasla druheho,bol starsi o 6,5roka. To uz som neutajila,otcovi to straaasne vadilo,zakazoval mi chodit von,doslova ma sledoval na kazdom kroku,no zaslo tak daleko,ze som sa zbalila a odisla z domu prec. Mala som tri mesiace po osemnastke. S dotycnym sme sa aj zobrali,mame spolu teraz uz 8rocnu dceru. Nase cesty sa po siestich rokoch rozisli,ale to uz je iny pribeh. Byvame nadalej v jednej dedine,super spolu vychadzame. Chcela som tym len povedat,ze treba to skusit po dobrom,nie vyhrazky,zakazy,to fakt k nicomu dobremu nepovedie...

monika15
31. aug 2013

@macamac no ti poviem ked ja som nebola doma o 11.30 tak mi mama sla oproti a stalo sa to len 1 a uz v zviote nikdy vzdy som prisla na ca s;) hihihi

cherry1981
31. aug 2013

@monika15 mne raz dcera neprisla domov o 19.30 ale o 20, sla som jej tiez naproti, hanbila sa strasne co som jej to urobila, k tomu som jej zakazala ist tyzden von a to bola len pol hodina meskania a viac to neurobila, ako vravim, ohybaj ma mamko pokial som ja Janko ked ja budem Jano neohnes ma mamo 😅 😅 A tymto sa ja riadim asi od narodenia svojich deti

zuzkabeno
31. aug 2013

Keď Ste boli 13 rokov samé dve, tak preto má staršieho. Výhoda je, že predpokladám chodí do práce alebo je fin. zabezpečený, nie? Chlapci v jej veku ešte asi málo myslia na nejaký vzťah.

monika15
31. aug 2013

@cherry1981 vsak prave... ako teenager taka hanba neboj na mna to zaposobilo... odvtedy som uz v zivote nemeskala hehehehe

janinah
31. aug 2013

neviem čím to je,že jedna 17tka má už 2ročný vzťah! a do svojho mladučkého organizmu pchá hak 😒 a zatlka a rebeluje a chodí kdesi do skoro rána a iná 17tka má kamošov,ale nie frajera,príde domov najneskôr o 22,30,pri klamstve prichytená nebola a dnes mi navarila skvelé bryndzové halušky...ono ozaj platí,že ohýbaj ma mamko,pokým som ja Janko/Janka...../to píšem preto,lebo sú tu maminy malých detí/...v tvojom prípade nepomôžu žiadne zákazy,.len možno rozhovor na úrovni o živote a jeho možných komplikáciách a začína škola,takže nejaké motanie sa po nociach by malo byť zakázané,ale to už je na rodičoch ako to dosiahnuť a ako prípadne dievčinu "trestať"

betuska22
31. aug 2013

no ja som mala 17 ked som začala chodiť s mojím manželom on mal 28 naším sa to tiež nepozdavalo ale nezakazovali, frajera predtým zakazovali a ešte just som spravila naproti 😠 a ku tomu rozdielu, vôbec to neni veľa, ja som sa 19 ročná vydala mam dve krásne deti, a dobreho manžela ktoreho by som nevymenila, a vôbec neva vekový rozdiel 🙂 😉

zuzanockamt
31. aug 2013

@cherry1981 preco by nemohlo dievca v 15-tich zacat chodit s chlapcom ? 😉

cherry1981
31. aug 2013

@zuzanockamt Ja som nepovedala ze nemoze, len sa mi to zda byt skoro 😉 Ja by som to netolerovala 😉 A uz v ziadnom pripade aby si v 15-stke vodila frajerov ku mne domov

betuska22
31. aug 2013

bože ženy ja neviem ale príde mi to trochu divne 17 ročnemu dievčatu zakazovať, keby o rok príde s tým že je tehotná tak čo akože by ju mali rodičia prizabiť? ved je pomáli dospelá a ma svoj rozum, a nevidím nič zle ked mala v 15tich frajera....... vy ste nemali? nepačili sa vám chlapci? sedeli ste doma na zadku pri maminej sukni? rudu na srdce 🙂

zuzanockamt
31. aug 2013

@cherry1981 zacinaju aj o dost mladsie dievcata - bohuzial ... od 15-tich sa mi to zda primerane ... ja by som dovolila, koniec-koncov, tu uz vela nezakazes, ked chce, bude to robit tajne a to je horsie ...

cherry1981
31. aug 2013

@zuzanockamt Preto som pisala, ze treba doma vela rozpravat. Vsetko je o kompromisoch. Ako dieta budes viest od malicka, tak sa Ti to potom aj odrazi v zivote ked bude dieta v puberte Prave to, ze dnes je velmi zla doba a co pocujem uz aj 13-nast rocne dievcata piju, fajcia a maju sex mi je zle. A ja sa budem snazit urobit vsetko preto, aby moje deti tak nedopadli. Ja si proste neviem predstavit aby som 15 rocnej dovolila si vodit frajera ku mne domov a vediet . Mat kamaratov? To ano ale frajera u nas urcite nie. A to je tazko pre teba sa to zda byt vek primerany, pre mna nie. Pre mna to je este dieta, za ktore ma plnu zodpovednost. 😉 Si myslis, ze v 15.stke tie dievcata co maju uz frajerov nemaju sex? A brat HAK? Ja si to radsej ani u mna doma nechcem predstavit nie to este zazit 😅 😅

zuzanockamt
31. aug 2013

inak mne sa dobre vypisuje, ja mam syna 😀 ... to sa mi nezda take "nebezpecne" ako dcera ... na dievcat ciha viacej nastrah a potom nesu bohuzial aj viacej zodpovednosti 😝

cherry1981
31. aug 2013

@zuzanockamt Neviem ci mas dievca, v profile vidim iba chlapceka, ked raz budes mat dievku a pride do veku 15 rokov ako ide moja, tak mi daj vediet ci si nezmenila nazor 😀 😀

cherry1981
31. aug 2013

@zuzanockamt Akurat som o tom pisala asi telepatia 😀 😀 😀

zuzanockamt
31. aug 2013

@cherry1981 jasne, ze maju sex v 15-ke ... sex maju aj ovela mladsie dievcata ... 12-13-rocne, ktore HAK len tak nezozenu, 15-ka uz skor ... som ucitelka na II. stupni ZS a obcas sa dozviem teda veci, ze nechcite vediet 🙄

zuzanockamt
31. aug 2013

@cherry1981 😀 ... dceru mat nebudem, syn bude jedinacik 🙂 ... a pravdu povediac, ak by sa este jedno podarilo, budem velmi vdacna ak bude chlapec, mat syna je uzasne 😀 🙂

cherry1981
31. aug 2013

@zuzanockamt Je to smutne, ale je to tak s tymi 13- rocnymi detmi . Podla mojho nazoru je to vizitka rodica. Zial je to smutne, ale je to tak. a s chlapcami je aj podla mna zatial menej starosti a takeho toho prezivania puberty 🙂 🙂

katka1981
31. aug 2013

Ja len tak vseobecne... nepiste jej, ze ma byt autorita a podobne. Kazde dieta je ine. Mnohe co tu pisete, ste generacia (sme) co sme v 17 dali prvu pusu. Ale to neznamena, ze ona zle vychovava, alebo nieco podobne. Dnes su celkom ine deti a nie je to vzdy o tom, ze sa im rodicia malo venuju, ze pozeraju viac TV a podobne. Nasa dcera ma len 4 roky, no je uplne ina ako som bola ja a ako bol moj manzel. Preto si nedovolim jej napisat, ze kde je autorita a podobne. Ktovie co bude u nas o 10-15 rokov. Ale len jedno ti poviem, zakazmi je vsetko horsie, jedine vysvetlovat a je uz len na nej, kolko si z toho bude chciet zapamatat.

katka1981
31. aug 2013

@zuzanockamt, bohuzial aj jedenastrocne 😠 katastrofa

tiumen
31. aug 2013

pokiaľ je chlap normálny tak v takom vzťahu nevidím žiadny problém! Ja som sa mesiac po mojej 14 zoznámila už teraz s mojím manželom ktorý mal vtedy 26 - teda 12ročný rozdiel.. Samozrejme sa to mojej mame nepáčilo a myslela si že som s ním len preto že si ma vydržiava 😠 teraz mám 20, s drahým sme už 6rokov spolu a v decembri budeme už traja 🙂 a budúca starká sa už nevie dočkať bába a drahého by nedala za nič 😉

anatalia77
31. aug 2013

@tiumen áno už máš 20,ste spolu 6 rokov,to je iná situácia,ako keď sa napr.17-tka nechá zbúchať 30-ročným chlapom!!
A ja vidím v tomto problém!!Ak by sa takáto situácia stala o 4 roky,dcéra vyštudovaná,trebárs aj pracujúca,tak sa nedá nič robiť.Ale ako 17 ročná si može akurát tak pokaziť život.Tohto sa aj aj ja obávam pri mojej 17 ročnej.

lubikan
31. aug 2013

problem je hlavne v tom,ze dovolis 17-ke byt do 4 rana vonku...aby ti nedosla s bruchom

jajka71
31. aug 2013

no, ja poviem vlastnu skusenost, lebo vidim, ze sa tu dostavame/te do takej hypotetickej polohy, ja ked som bola vo veku vasej dcery (prva recnicka, co polozila otazku- kuzelna), tak ja som mala kamarata, ktory bol takmer o polovicu starsi, pisali sme si cca pat rokov (potom odisiel dlhodobo prec a dnes sme v beznom pisomnom kontakte cez socialnu siet),
mala som s rodicmi pravidla a tie som neporusila a tak som sa s nim mohla obcas stretnut, nestretavali sme sa casto, ale stretli sme sa tak cca raz za dva tyzdne a mali sme denno denne sms-kovy a mailovy kontakt (kym neodisiel zo sk),

ja si v zasade myslim, ze to, co spravi dcera prvej recnicky vie ovplyvnit tym, ake pravidla ma s nou nastavene, aky ma s nou vztah a v konecnom dosledku by mohlo platit jedine pravidlo - pozor - zakazane ovocie najviac chuti (obzvlast v jej veku),

ten vztah jej moze vela dat, ale aj vela ublizit, velmi zalezi od toho, aky je to clovek, ale opakujem, ze treba davat pozor na to, aby vasa komunikacia nebola o prikazoch a zakazoch,

kedze mam tri sestry a jedneho brata, pracujem ako specializovany socialny poradca (aj z praxe) viem, ze clovek vo svojom vztahu s protajskom hlada to, co mu chyba, to najviac pritahuje teenegerky to, co je zakazane a tajomne,

dnes som takmer dva roky vydata a vekovy rozdiel s mojim manzelom a mnou je takmer osem rokov rozdiel,

mima12214
Autor odpoveď zmazal
Zobraz