16-ročná má frajera

27. jún 2022

Zdravím... Moja 16 ročná dcéra má frajera. Chodí s nou do triedy a chodia spolu už 2 mesiace a ja neviem ci je to dobrý nápad aby chodili spolu keď sú aj v triede. Ja sa len bojím toho ze keby sa medzi nimi niečo stalo ze by sa museli rozísť a nechcem aby trpeli obaja pretože by sa vydávali každý deň v škole a hovorili by si prečo si niečo začínali. Oni boli najlepší kamaráti a nechcem aby sa to medzi nimi pokazilo. On ju veľmi ľúbi to viem len moja dcéra chodí na takú škole kde sú 4 dievčatá na celej škole a s nimi veľmi nevychádza. Tak sa rozpráva s chlapcami len a jeho to hnevá ze sa rozpráva aj s inými chalanmi. Aj ona ľúbi jeho ja to na nej vidím len ju trápi to ze keď sa jej prihovorí nejaký iný chalan tak sa s ním 5 minút rozpráva a jej frajer na nich žiarli aj keď ona vraví ze nemá na čo žiarliť pretože sú to len kamaráti. Takže je to dobrý nápad ich nechať aby boli spolu alebo mám im niečo povedať?

lejusinka
27. jún 2022

Poradit a svoj pohlad jej povedat mozes ale urcite nerob ty rozhodnutie. Narazam na poslednu vetu.

mandzula
27. jún 2022

A čo im chceš akože povedať, rozíďte sa, lebo mne sa to nepáči? Môžeš byť dcére oporou, keď nastane nejaký prúser. Je dosť stará na to, aby mala právo na svoje chyby, ak niečo nevyjde.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ddaassuullaa
27. jún 2022

mne ten styl pisania pride, ze to pise 14 rocna baba. nerozumiem, preco sa mama ma starat do zacinajuceho vztahu? co sme v stredoveku? teda, za predpokladu, ze by toto pisala matka dietata, comu neverim. prazdniny, nuda...tento nezrely pohlad mozu riesit tak pubisi. vypnut internety a sup k vode, za kamoskami, nestarat sa do nich

zojazoja
27. jún 2022

este ani prazdniny nezacali...toto je len zaciatok 🙂 🙂 🙂

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janka1011
27. jún 2022

Prepáč, ale neprežívaš to nejak príliš? Dcéra má 16, nie 6, nie je nutné, aby si za ňu riešila tieto veci a pochybujem, že by ťa aj počúvla. Nechaj to nich, nič strašné sa nedeje, takých ešte bude.

luccija
27. jún 2022

Skolske lasky ju najkrajsie aspon clovek chodi rad do skoly🙂je to jej vec aj tak co spravi, ked jej ho zakazes?ani on nemoze cakat, ze sa nebude rozpravat s inymi

andrea_82
27. jún 2022

A akože čo chceš robiť? Chceš jej frajera zakázať? Myslíš, že ťa poslúchne a v škole sa nebudú ručičkovať a pusinkovať? Alebo ju chceš presunúť do inej triedy, aby neboli spolužiaci? Nerieš, maximálne sa tak s dcérou rozprávaj, aby videla, že má v tebe oporu.

janka1011
27. jún 2022

@cocolino234 noo niektoré mamičky majú horšie vyjadrovanie ako deti, takže by som sa nečudovala, že to ozaj píše mama.

paulinadreamy
27. jún 2022

https://www.modrykonik.sk/forum/pubertak/darcek-pre-17-rocneho-frajera-3/ prisahala by som, že to písala ta istá osoba čo tento príspevok 😆

autor
27. jún 2022

No dobre myslela som si že by ste mi mohli pomôcť ale ako vidím a čítam tak žiadna sláva... A ano moja dcéra je dosť stará na rozhodnutia ale je to stále moja dcéra a bojím sa o ňu.

mandzula
27. jún 2022

@autor je pochopiteľné, že sa o ňu bojíš, no ty si ju poznáš najlepšie, vieš, aký máte vzťah, takže dávať nejaké univerzálne rady, je veľmi zložité. Predstav si seba v jej veku, chcela by si, aby sa ti do toho mama montovala?

deti95060810
27. jún 2022

maminka, píšeš to ako 15r. slečna... mám pocit že to písala slečna resp. tvoja dcéra...
kašli na to a radšej sa vzdelávaj...

danica2711
27. jún 2022

nech sa aj rozkrájaš, aj tak ťa neposlúchnu, aj keby si mala bohvieaké argumenty (čo nemáš), pre puberťáka je rodič ten najväčší a najzaostalejší blb na svete

viestta
27. jún 2022

Tvoja dcéra bude odteraz vždy dosť stará na rozhodnutia a dosť stará na to aby znášala nasledky. Na druhej strane nikdy nebude dosť stará aby si sa o ňu nebála. Ale ty už si hádam dosť stará na to, aby si jej dovolila žiť a dýchať slobodne a neriesit veci, do ktorých ta nič. Ak sa rozídu, tak budú chodiť do jednej triedy. No a? Aj také sa stáva a budú sa s tým musieť vysporiadať. Už nie sú malé deti, netreba za nich riešiť všetko.

cyberk
27. jún 2022

paneboze, kazdy vie ze chodit s niekym z triedy nevesti nic dobre :D dceru nemas ako ochranit, to musi zazit sama, ked sa tak rozhodla, aj je zbytocne jej vraviet svoj nazor... a nadarmo sa urazas, ze tu nepocujes, co chces pocut, ale super ze si sa tu spytala, niektorym mamkam je dobre otvorit oci, predtym ako spravia nejaku blbost 🙂

k0l0b3zka
27. jún 2022

Co je to za nezmysel, ze chodit s niekym z triedy je hlupost? Ved prave tam sa najviac poznaju, vedia ake su povahy atd. Ci to vyjde/nevyjde sa ukaze casom. Jedine co mozes riesit je to aby ju mlady neoplodnil na to sa zameraj. Ostatne nechaj na nich. A ked sa sklame a co? Ved to je zivot, su to skusenosti do buducna. Lepsie sa sklamat v 17tich ako v 33 s dvomi detmi na krku.

abbey1
27. jún 2022

Prosím ťa, kľud! Určite mi nikto nebude každý deň v škole svadbu organizovať. Čiže vydávať sa nebude, neboj. ;)
Vidieť sa budú, predýchajú aj v prípade rozchodu. Zatiaľ ich nechaj šťastných užívať si mladosť a zaľúbenosť.

ildiko36
27. jún 2022

Ja som matka 21r slečne a nikdy som jej nič nezakázala, ona mi nikdy neklama, sme ako kamaratky a ako na matku može sa na mne spoľahnúť stale, že ju budem v o všetkom podporovať. Ked jej budeš zakazovať bude ti robyť napriek a stratiš jej dvôveru.Radsej bud jej kamarátka a potom ti vsetko povie, a nebude robyť žiadne hluposti ja tvojím chrbtom.Na tvojom mieste by som sa snou porozprávala aj o možnosti antikoncepcii, sú dievčatá ktore zacnu žiť intímny zivot skôr(to ti radim ako zdravotnik) nie ako matka..a ked budes proti vzťahu tak to este skor spraví z trucu..ked nechces byt skoro babkou tak sa porozpravaj so svojou dcerou a zabezpeč ju pre prípad potreby, zober ju ku gynekologovi a daj jej vypísať antikoncepciu.nemusí to začat brať ale nech to ma v kabelke..a musis sa na to pripraviť že onedlho tvoja dcera dospeje či sa ti páči alebo nie.

xsuzannex
27. jún 2022

A co ocakavas potom ked jej to zakazes? Stane sa len to, ze spolu ostanu a bude ti to tajit.. pokial sa lubia ako pises, kvoli tebe sa nerozidu..

boldo87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
timing
27. jún 2022

Bezne za mojich čias na SŠ chodili viaceri medzi sebou v triede aj vo vedlajsich triedach. A vies co sa stalo ked sa rozišli? Absolutne nič. Boli sme vsetci normalni v triedach a nikto nemal potrebu po ich rozchodoch robit dusno.
Niekolko parov su dokonca uz manželia.
Boze, daj jej dychat. Bezne som v takom veku pocuvala spoluziacky, ze im meskaju kramy a robili si uz tehotenske testy....

lujza123
29. jún 2022

Zbytočne by si im čokoľvek hovorila. Každý si musí spraviť životnú skúsenosť sám.

A nemusia sa rozísť, moja spolužiačka a spolužiak sú spolu už 20 rokov, tiež od 16 tich

saxana000
29. jún 2022

Mali sme v triede parik spoluziakov chodili spolu od zaciatku az do 3 rocnika potom sa sice rozisli ale v pohode spolu vychadzali dalej..

simca06022011
29. jún 2022

nehenvaj sa, toto hadam ani dospela osoba nemohla pisat. Ale ok, k otazke: ano nechaj ich tak,a j tak nic neporiesis. Pripadne rozchody a ine si proste odtrpia, tak ako vsetci. To ze su spolu v triede je uplne vedlajsie. Tolki sme chodili so spoluziakmi a prezili sme to... bez problemov. Dokonca aj viacerí, resp. s viacerými (nie naraz)

ublizenemaciatko1
9. júl 2022

No podstatná otázka je či už aj jebu