15-ročný syn má v mobile nahé fotky spolužiačky

31. okt 2023

Dobrý deň matky 15 ročných dievčat a chlapcov poprosím o Váš názor. Syn 15 ročný žiak sš kde v mobile má od svojej spolužiačky, ktorú pozná 2 týždne nahé fotky posiela mu akty atď pikantné veci. Syn je z nej hotový zaľúbený láka ho na sex. Som zhrozená jednak s toho , že
to dievča má už druhý vzťah prvý jej nevyšiel chcela si podrezať žily rodičia vraj ju chceli dať na psychiatriu. Syn sa mi s tým zdôveril. Je to normálne vraj toto robia všetky dievčatá do mesiaca poposielaju nahé fotky akty. Neviem čo s tým? Ako postupovať ?Nechcem aby mal takýto vzťah ale som rada, že sa mi s tým zdôveril...

januska12323
31. okt 2023

Kontaktovala by som triednu učiteľku a poučila syna nech sa s ňou nekamaráti. O tej slečne si myslím svoje.

anonymanonym
31. okt 2023

Poučiť syna este raz (dufam a predpokladam, ze niekedy uz poučený bol) o vsetkom co sa tohto tyka. Od bezpecneho sexu (nie len fyzicky - ochrana, ale aj z hladiska psychiky) cez nastrahy vztahu az po to, ze ak taketo fotky dostane ma si ich nechat pre seba a neukazovat nikomu, neposielat nikomu. Ja si nemyslim, ze sa nieco ine da robit. Zamilovanemu cloveku sa tazko nieco vysvetluje, nebodaj zakazuje, a mlademu zamilovanemu o to viac. Striktne zakazy v tomto veku narobia viac škody ako úžitku.

mamusa123456789
31. okt 2023

@januska12323 aký zmysel by malo kontaktovať učiteľku? Skôr si myslím, ze by bolo vhodnejšie kontaktovať rodičov mladej slečny

yanni
31. okt 2023

Tak neviem v akej spolocnosti sa pohybujete resp. tvoj syn ale mame 3 deti v tomto veku (plus-minus) a nie, ani chlapci ani dievcata si neposielaju navzajom akty a nepoznam v okoli ziadne 15+ rocne dievca, ktore by toto robilo a uz vobec nie VSETKY.

minenkak
31. okt 2023

Synovi presne ako bolo napísané vysvetliť radosti a strasti vzťahu a sexu a za to ,že to robia všetci nemusí on a z tým dievcatom budú len problémy a nie kôli fotkám ale kôli tomu podrezaniu žil ,to sú labilni ľudia takto sa tým vyhrážať

vanilkovazmrzka
31. okt 2023

Asi mu mozes len vysvetlit, ze taketo spravanie zo strany dievcata nie je normalne a ani to nie je zdravy zaciatok vztahu. Ze to dievca ma ocividne nejake psychicke problemy. Ale asi sa mu neda zakazat mat s nou kontakt, mozes mu len vysvetlovat, ako ma vyzerat sebaucta a vztahy medzi ludmi.

domireb
31. okt 2023

Veĺa mamičiek násťročných dievčat by bolo prekvapených, že čo ich dcéry "by nikdy". Bohužiaľ, toro je tá chora insta doba. V tvojom prípade,ak nie si troll, -so synom velké debaty, čo je správne,čo nie, aj ked to láka,vysvetľovať, skúsiť pozrieť na to jeho očami. Dievča nech si zablokuje, viac by som ju konkrétne neriešila,max informovala jej rodiçov, jej povedala, nech mi na syna nešaha.

zuzanockamt
31. okt 2023

@januska12323 Čo s tým má triedna učiteľka?

negymama
31. okt 2023

a preco si syn tie nahe fotky v mobile nechal?
Ries syna nie dievca. Lebo mam pocit /nemusi byt realny uznavam/...ze si len prisla vyjadrit moralne zhrozenie na "vsetkymi" tymi nemoralnymi 15stkami co lakaju nevinnych 15r chlapcov na sex fotkami.

januska12323
31. okt 2023

@mamusa123456789 pretože je to spolužiačka a pani učiteľka má riešiť takéto veci s jej rodičmi.

negymama
31. okt 2023

@domireb a vela mamiciek chlapcov by boli tiez prekvapeni ze ich synovia "by nikdy" . To su take trapne kecy. Hadzanie tych fuj fuj zlych deti do jedneho vreca - najlepsie opacneho pohlavia ako je moje dieta. No podme sa pohoršovat...

a to hovorim ako matka 4 pubertakov s rovnomernym rozlozenim pohlavi 2+2

domireb
31. okt 2023

@negymama na mňa nemusíš útočiť, celkom ani nechapem, že prečo, ale ok. chlapci sú na tom rovnako. Ako vravím, toto je tá chorá insta doba. Nikoho nikam nehádžem, nevybíjaj sa na mne. Mám 13ročnú kamarátku, ktorá mi povie iné veci než svojej mame, preto som napísala dievčatá. Ale sú to aj baby aj chlapci. Stačí ti to tak?

diewcatqoo
31. okt 2023

Ja si spominam, ze ked som bola prvacka alebo druhacka na strednej, tak medzi nami kolovali nahe fotky zopar dievcat a aj nejake sex videa dotycnych. Boli to take baby, ktore dali kazdemu. Vacsina chalanov z nich bola hotova a ak by komukolvek z nich ktorakolvek z tych bab otrcila, verim tomu, ze ani jeden by neodolal. Chalani v tomto veku su riadeni pudmi a vacsina z nich nerozmysla hlavou v takychto veciach.
Max. co mozes urobit, je ze syna poucis o ochrane a o tom, ze u takychto dievcat by sa mohol velmi sklamat, pretoze su to zeny bez sebaucty. A kto si nevazi sam seba, nemoze si vazit ani toho druheho. Ci ta ale 15 rocny pubertak, ktory ma na dosah stratu panictva, bude pocuvat, tazko povedat.

mamusa123456789
31. okt 2023

@januska12323 za mňa pokiaľ sa to nedeje počas pobytu v škole by som do toho učiteľku neťahala... Dá sa to risiet aj bez nej a možno vyriešiť o veľa viac... Vlastná skúsenosť aj keď sa síce riešila vec, ktorá sa stala počas pobytu v skole

sorciera24
31. okt 2023

@januska12323 toto su sukromne veci, toto p. ucitelka nerieši....rieši to, co sa deje v škole....to, co si vase deti píšu a posielaju, je zodpovednosť rodičov...

januska12323
31. okt 2023

@mamusa123456789
@sorciera24
Ak slečna posiela fotky aj iným spolužiakom je to vec celej triedy, minimálne na triednickej hodine by to mali prebrať. Kľudne aj všeobecne a pomimo riešiť rodičov daných žiakov. Ale uznávam závisí od učiteľky, nie je to jej povinnosť.

anjelicek26
31. okt 2023

Nie dievcata v tom veku toto nerobia. Dievca malo evidentne nezdravy vztah a s tym spojenej psychicke problemy a na pocit,ze by bez sexualneho aspektu tvojho syna nezaujala. Je uz na nom,ako sa k tomu postavi. Ale je velka pravdepodobnost,ze to bude dost toxicky vztah...ucitelka s tym,co decka robia v sukromi, nema nic spolocne. Riesila by to vtedy,keby tvoj syn preposlal fotky polke skoly.

negymama
31. okt 2023

@domireb OK. nemala som v umysle utocit. Len nemam rada take skupinove posudzovanie. Dokonca si nemyslim ze tato doba je chora alebo chorejsia nez predtym. Aj za nasich cias boli mnohi mladi co zo sexualizaciou zacinali skoro. Ano neboli mobily a soc. siete takze si nahe foto velmi posielat nemohli...
ale neboli o to viac moralnejsi ci nemoralnejsi. Kto chcel sa vtedy tiez dostal k casopisom ci stretnutiam - boli zabavy diskoteky , decka zurovali na chatach , bytoch, ked rodicia ci ini dospeli neboli pritomni.

sorciera24
31. okt 2023

@januska12323 a to vieme ako? tu pani konk. rieši jej syna.....ja ako ucitel nemam co zistovať, kto komu posiela nahe fotky.....kto si s kym vypisuje intimne veci a pod. .....vramci prevencie sa bezne veci riesia,a le nie konk. sukromne veci....

viera
31. okt 2023

Prva vec je SUPER, ze sa ti ZDOVERIL...Cize ti veri...A si prenho opora......Neviem ci to robia vsetky dievcata ale poznam jednu- dve...Ale dokonca poznam aj chalanov jeden -dvoch...Niektori rodicia o tomto nevedia...Lebo ani niektori netusia, myslia si aki su ich deti slusne a potom pride vytriezvenie.....A uprimne.... Neviem ako presne postupovat.... Zakazovat nema zmysel...Verim, ze pomoze skor vysvetlovat a komunikovat s nim uprimne....

reanda
31. okt 2023

@sorciera24 no podla mna sa to skoly tyka uz len preto, ze tie deti su spoluziaci.. a ze sa tym padom musia spolu stykat.. a v skole su predsa za deti zodpovedni ucitelia, tam ma rodic ako zasiahnut? .. myslim si, ze toto by ucitelov malo zaujimat a mali by tomu venovat pozornost, aspon sa o tom s tymi detmi rozpravat a nie zatvarat pred tym oci, ze su to sukromne veci, co si maju riesit rodicia..

minenkak
31. okt 2023

@anjelicek26 ale robia, aj keď by mali a nám rodičom sa to nepáči.Niektory ľudia začínajú so sexom už v 12rokoch

minenkak
31. okt 2023

@minenkak niektorí

minenkak
31. okt 2023

@minenkak a nemali

mamusa123456789
31. okt 2023

@januska12323 prečo ma učiteľka riešiť niečo, co sa deje mimo školy, nemá so školou absolútne nič spoločné a týka sa zo len 2 deti a nikoho iného?

minenkak
31. okt 2023

Deti majú už 15rokov, ich sexuálny život je už ich vec, pokiaľ nemajú sex počas vyučovania a pokiaľ počas vyučovania neriešia tento fotky.Vsetko čo robia mimo školy ,čo sa týka sexu je ich vec a teda aj ich rodičov, ak o tom vedia ,ak to není trestný čin a toto to nie je

wwpela
31. okt 2023

Nie som síce mamička ale momentálne som v maturitnom ročníku a bavím sa na škole so všetkými ročníkmi. Váš syn je síce odo mna len o 3 roky mladší ale už teraz cítim mierny generačný rozdiel keď porovnám seba v 15 a dnešných 15 ročných… dnešné 15 ročne deti sa veľmi chcú podobať nám starším od tých 18-20 rokov. Preto sa aj často obklopujú staršími ľuďmi, čo predtým až tak veľmi nebolo, vidím to na sebe že viac mam kamarátov mladších nez tých starších. Ale tým že majú 15 môžu sa správať a tváriť hocijako vyspelo stále proste robia chujoviny o ktorých si myslíš že sú cool ako keď to dievča rozposiela svoje nudesky… je však vidno, ze vás syn ma nejaké to svedomie je dobre výchovany a ma s vami dobrý vzťah, keď vám to prišiel povedať väčšina 15 ročných hlavne chlapcov by si to nechalo pre seba a nepovedali by to ani niektorým kamarátom nie to ešte svojej mame.. určite však keď s ním budete mať nejaké rozhovory rozprávala by som sa s ním nie ako matka niekto dospelý ale ako rovnocenný clovek ktorý chce poradiť druhému človeku co sa mu zdôveril… opakujem sa ale je to veľmi pekne a dobre ale v tomto veku sa da ta dôvera ľahko narušiť zlým prístupom zo strany rodiča mam vela takých ľudí okolo takže treba si na to dať pozor. Keď s ním budete mať nejaké rozhovory určite by som mu nedala nejaké extra sexuálne výchovy a vzťahové poradne, lebo po prvé určite vie ako tieto veci fungujú skôr by som sa s ním rozprávala o tom čím ho ta spolužiačka tak veľmi zaujala keď sa do nej tak zaľúbil čo očakáva od toho vzťahu ci sa mu páči čisto len fyzicky alebo ci si mysli že mu vie dať di vzťahu aj niečo viac takisto by som sa vracala do vašich čias keď ste mali 15 ako ste to vnímali vy ci ste vtedy mali nejaký vzťah a viac by som sa celkovo zamerala na tie hodnoty vzťahu s niekym nez nejaké poúčanie o sexe. Toto je len moj pohľad a nazor ako človek čo je v pravidelnom kontakte s 15 ročnými ľuďmi s trosku vyspelejším pohľadom 🙂

wwpela
31. okt 2023

A plus ešte dodám že kebyže idete do školy tak si tým tak maximálne zaručite že váš syn sa vám už s ničím nezdôveri pokazí sa vám vzťah plus mu zničíte 4 roky života na strednej škole

negymama
31. okt 2023

@wwpela inak toto mi hovori aj 17 rocna dcera ze niekami si idu sadnut s kamaratmi je tam napr. chlapec skoro 19 rocny potom dve 17 rocne a maju tam aj 15,16rocne decka. Alebo aj moj skoro 15 rocny syn, chodi na sport a tam vyslovene vyhladava kamaratov co maju skoro 20 s tymi sa citi lepsie ako s rovesnikmi.
za "nasich" cias boli castejsie skupiny vyslovene rovesnikov. malokedy by vzali 18-19 rocni medzi seba nejake 14-15 rocne decka. Mne v tom veku 18-20 rokov pripadali vsetci mladsi odo mna ako deti. Pamatam ako som 20 rocna bola na autobusovom zajazde v Taliansku a pripojili sa ku nam dve 14-15 rocne dievcatka a volali ma "teta" az mi to bolo komicke. Chceli aby sme s nimi chodili po meste lebo same sa bali. na zajazd ich pustili rodicia same ze to bolo z farnosti samozrejme nik na nich nedohliadal.

martinka13
31. okt 2023

Podebatit so synom a navštíviť rodičov dievčaťa. Ak by s tým oni boli v pohode, riešila by som to v škole aj s dievčaťom..