Mám skoro 15r dcéru,strašne chcela psa túžila po ňom.Dlhe roky nás prehovárala.Tento rok sme jej kúpili,no vysvetlili jej že o psa treba sa starať,dať jej jesť,chodiť na prechádzky hrať sa atď atď.Zo začiatku sa starala vzorne.No po mesiaci ju nadšenie prešlo.Ja nemám toľko času venovať sa psovi.Ako dám jej jesť,no ostatné veci nie.Mam ešte 2 menšie deti,práca, domácnosť.Som rada že všetko stíham,okrem psa.Manzel na dcéru je nahnevaný že zanedbáva psa,hovorí jej že keď sa nebude starať pes pôjde preč z domu.Dcera povie že bude no aj tak ide von s kamoškami bez psa.Ked ju občas zobere po chvíli vráti späť a ide von sama.Dala som nemalé peniaze do psa nechcem ju dať preč.No keď dcéra ju zanedbáva neviem.Takisto aj povinnosti doma ako upratať si svoju izbu,pomôcť niečo na dvore.Nic sa jej nechce robiť.X krát jej treba hovoriť aby už niečo začala.Neviem ako na ňu aby si robila svoje povinnosti.?
ja by som schovala psa u nejakeho znameho, a dcere by som povedala, ze ste ho dali prec, mozno sa spamata
Toho psa radsej predaj. To, ze ty si za neho dala dost penazi ta neopravnuje ho zanedbavat. Dcerenka sa starat nebude, to vieme, ze?
A nabuduce si kupu ziveho tvora este 10x premysli.
puberta. A chudak pes...je to zivy tvor.
PS nad tym dat prec dceru si neuvazovala ?
(2. stupen, humor)
Bohuzial pes je ako dieta, neda sa na neho "vykaslat" alebo ho odlozit... dcere bohuzial - ziaden mobil, ziadne vychadzky, ziadne ulavy, kym nema psa obriadeneho... pravidelne v urcite casy, nech si zvykne on a aj ona...ziadne ked mamu napadne "a teraz chod von" ked je dohodnuta s kamoskami, tu zasa treba mat aj empatiu voci puberte... ked budu tie casy zo psom von pravidelne dane - tak sa aj ona tak zariadi a s kamoskami dohodne mimo tych hodin... Teda rano o siestej, o druhej po skole, o siestej nez ide von s kamoskami a po 22hej, ked sa vrati domov...
Teraz čo sú prázdniny nerobí nič celé dni len je na mobile buď pozerá alebo hrá hry.Poobede chodí s kamoškami von.Bohuzial ja som není celý deň doma aby som ju vedela kontrolovať kedy čo robí.Chodim do práce,manžel keď je doma on to tak nerieši.
Mala som psika, ked som bola uz vacsi 18+ a chcela som ist cez noc prec, rodicia povedali ze bud so psom alebo vobec a bolo vybavene. Ved ju nepustite von pokial nie je o psa postarane 🤷♀️ citam ze mate dvor, takze aky taky vybeh ma. My sme byvali v bytovke
Ved to je v poriadku, ze chodi von s kamoskami, ma pohodu a oddychuje... skolsky rok bol dlhy a narocny...napriek tomu pes musi ist cikat a aj sa vybehat... tie casy treba dodrzovat... kludne jej zavolat ci teda isli von v tu istu dobu, alebo nech ti posle vzdy o tom case selfie s prechadzky, vyriesit sa to da... Hlavne komunikovat na urovni, v tom veku je to uz pomaly dospely clovek (aspon si to o sebe mysli) a nema rada obmedzovanie... musi pochopit, ze ten pes je to, co chcela ona, nezmizne jednoducho a je to na dalsie roky...
.. daj psa prec niekomu kde mu bude lepsie ...dcera dostane dobru lekciu ..
Ľudia by sa už konečne mali naučiť, že ak sa zadováži pes, musí ho chcieť celá rodina - celá rodina na neho musí mať čas.. nikdy od dieťaťa, hoc aj veľkého by som nečakala, že bude celá starostlivosť len od neho a že teda nejde len o to, kto dáva žrať.. chápem že je problém že dcéra si neplní povinnost, avšak psa ste mali chcieť aj vy dospelí ak ste jej ho povolili.. je to člen domácnosti a tak ma byť pre všetkých doma.. teraz sú tri možnosti - 1 buď dcéra začne prejavovať viac zaujmu, s čím by som ale nerátala
2 - rozvrhnete kto bude mať kedy psa na starosti a tam má byť zahrnutý aj manžel, ty a ak môžu tak aj ďalšie deti (ak už majú vek na to) a zmierite sa že pes je pre vás vsetkych
3 - nájdete mu lepší domov
Nemyslím to zle, ale tak to vidím.. ak je doma viac ludi, sú jeho svorka všetci..
Aj ja mám tri deti a dvoch psov.. jedného sme našli na ulici a druhého sme adoptovali od netere ktorá má chorého synčeka..
Deti majú psov veľmi rady, avšak gro starosti je samozrejme na mne.. deti majú hlavne za úlohu ich venčiť cez týždeň, aspoň na krátku prechádzku (lebo máme dom a záhradu ak by sme mali byť tak by sme vencili všetci aj cez týždeň na striedacku) a hrat sa s nimi.. ak si ich deň dva nevšimnú, tak im pripomeniem, jednoducho musia si splniť svoju časť povinnosti.. cez víkendy ich bravame na vylety do lesa spolu.. žrať, vodu, česanie, strihanie, veterinár, odcervenie, príkazy, to je namne..
Presne kvôli tomuto nemám rada témy: Akého psíka kúpiť deťom? Pes sa nekupuje deťom ako hracka, lebo to chcu, je to živý tvor na veľa rokov a má svoje potreby, aj svoje muchy.
Klasická puberta...dať úlohy, skontrolovať, pokým ich nespraví nepôjde von.Ma na to celé doobedie.Maloktoremu pubertiakovi sa chce🙂
Moja kamarátka je v práci a decká jej musia poslať fotku či upratali oblečenie, vybrali umývačku trápne, ale ak ich nechala tak prišla domov a nič neupratane
Prečo dať hneď psa preč?Už si si u nás zvykol.Jest dostáva povinné lekárske prehliadky má,je na dvore tam sa vybehá.Akurat že nemáme toľko času sa s ňou hrať a chodiť na prechádzky.Ci sa to u dcéry zmení neviem.Mozno nakoniec ja budem musieť robiť okolo psa všetko,len neviem kedy.
psa by som nedala prec, dcera by mala povinnost, keby nesplnila, beriem mobil, vypinam wifi. nauci sa rychlo... moja tiez strajkovala, bez debaty, rano ju vystafirujem z postele a ide so psom, naobed tiez, vecer tiez... jedine kedy zaskakujem ak je mimo dom. Na prazdiniy k starkej atd, uz si psa berie so sebou.
a len tolko k tomu, naleteli ste tak ako 80% rodicov, pes sa nekupuje dietatu. Pes sa kupuje celej rodine a v drvivej vacsine ostane na krku mame... cize si to treba riadne premysliet vzdy. A nehadzat to potom na "dieta", ze chcelo, ma starat.. dcera za chvilu pojde z domu, do skoly/prace... pes vam ostane (a teraz pozeram, zeuz viacere to tu pisu, tak pardon, ze sa opakujem..)
Aj my máme 2 psíkov a dom s dvorom. Psy sú vonku, vybehajú sa sami na dvore a dcéra s nimi chodí aj na prechádzky, ale nie každý deň, cca raz za týždeň, cez prázdniny aj každý deň, ako sa jej chce. Dcéra má 12 rokov, prvého psíka ma od 6 rokov a druhy psik ma len rok.
Jest zväčša dávam ja alebo manžel, vodu dcéra ale aj my, ak vidíme, ze majú málo. Dcéra sa s nimi hrá, ale zase si nemyslí, ze stále. Naozaj sú ako členovia rodiny, ktokoľvek z nás je vonku, tak sa s nimi trosku pohrá. To vy ostatní akože psíka ignorujete? Neviem ako staré sú menšie deti, aj tie sa s ním vedia pohrať. Treba aj dcéru trosku nechať, ved konečne majú voľno, nech si oddychne. A psík, ak máte dvor nepotrebuje neustálu pozornosť.
ved ked ma dvor kde je problem ?
Suhlasim s nazorom, ze by som zakazala kupovanie psov pre deti ako darcek. Ak si chcela mat psa tak mas byt pripravena sa o neho aj starat, dieta sa o psa zvycajne po nejakom mesiacia, ked opadne ošial, prestane starat na 💯 % a musi ss zapojit cela rodina. Bihuzial je to tak, ank ty mozes vyzadovat aby si splnila aspon tie zakladne povinnosti voci psovi, ale polozme si ruku na srdce, ak ide s kamaratkami na kupko na cely den, tak asi tazko bude vencit osa aj na ibed a podobne. Sorry ale tu nezlyhava len dcera ale aj ostatni clenovia rodiny.
Ved ju nepusti s kamoskami, pokial nebude ostatne hotovo.... Popripade jej napriklad neoper veci, aby videla ake to je, ked ty nieco zanedbas.....