14-ročné dieťa samé v noci

6. jan 2025

Chceme ist s muzom na vikend.pobyt.. Syn ma 14,5 rokov.Je rozummy,zodpovedny..Rozmyslam,ze zavolam moju mamu na strazenie v nasej nepritomnosti(moc sa jej nechce u nas spat,je zvyknuta doma)..Nechali by ste 14 rocne dieta same cez noc? Chodila by ho pozerat moja mama pocas dna,rano vecer..Len v noci by bol sam..Syn povedal,ze stim nema problem..Dakujem

doriiis
6. jan 2025

Samozrejme.Ani cez deň sa nemusí mama otáčať jak nenormálna.
14 ročný človek už zvládne byť deň- dva sam.

gelifil
6. jan 2025

Ja nie...ved mu zaplatte izbu

ivuska027
6. jan 2025

Určite môže byť sám, ak to sám zvládne. Ak nie, nech ide k babke.

1mina
6. jan 2025

,zalezi urcite ake dieta. Ja som v tom veku uz bola sem tam den dva sama doma

zuzanockamt
6. jan 2025

V žiadnom prípade. A to mám extrémne zodpovedné a samostatné dieťa. No vyhodnotiť správne krízovú situáciu ešte nemusí vedieť.

fkata
6. jan 2025

Ty si poznáš dieťa, ale ja v jeho veku som už bola doma sama aj 1-2 dni, nemala som s tým problém.
Samozrejme, prebrali sme, čo ak náhodou, ale bolo to v pohode. Bývali sme v rodinnom dome a nebol problém.

h2
6. jan 2025

Ja by som 14 ročného samého na noc nenechala. Aspoň nie z dôvodu, že my, rodičia, si ideme na víkendový pobyt.

abbey1
6. jan 2025

Nie. Mám dcéru v tom veku. Samú by som ju cez noc nenechala. Je zodpovedná, inteligentná. Ale nenechala by som dieťa v noci samé.
Radšej by som poprosila rodičov jej kamarátiek, či by mohla prespať u nich.
Aký problém má tvoja matka u vás prespať, alebo čase dieťa prespať u nej?

patka06
6. jan 2025

Píšeš, že je rozumný a zodpovedný, takže by som nechala.
Určite má mobil, keby niečo zavolá, tebe alebo starej mame, predpokladám, že nebýva ďaleko.

martinkatinka
6. jan 2025

Ja by som nenechala.

pribinak
6. jan 2025

Jasne. Má mobil, keby dačo.

ssimusska
6. jan 2025

A prečo nemôže ísť tvojej mame na ten víkend na “prázdniny”? Keď už by ho chodila pozerať.

veronika2316
6. jan 2025

No na jednu noc by som nechala na dve už asi nie veď nech ide on k babke a vybavené aj tebe bude lepšie na to výlete že sa nemusíš stresovať čo sa deje doma

tamitamitami
6. jan 2025

Nechala, ja som ako 14-15 ročná občas ostala sama na noc. Úplne vpohode som to zvládla. Rodičia poprosili susedov aby na mňa dozreli, rodičom som sa hlásila cez telefón.

janicast
6. jan 2025

Každý si pozná svoje dieťa a vie vyhodnotiť..ja môjho som už.v to veku nechala kľudne..

eternity24
6. jan 2025

Jasne, že nechala.

alenka58
6. jan 2025

veď mu budete volať

buducamama
6. jan 2025

Ved niekde uz chodia take velke deti na internat ci?

doriiis
6. jan 2025

@buducamama ...áno.

janinah
6. jan 2025

V 14,5r.som šla na internatnu strednú školu do mesta....
Ale ja by som ho brala na pobyt,bolo by mi ľúto,že si neužíva s nami.

abbey1
6. jan 2025

Na internáte si deti samé?

jananovotna88
6. jan 2025

Keď je zodpovedný a mu veríš tak ho nechaj 2 noci sama, zábavu si nájde 🙂
Ale ja by som sa zbláznila, viac by som myslela na syna ako na pobyt.
Baby tu píšu o internáte, ale tam nie je sám má spolubývajúcich a vychovavatela.

doriiis
6. jan 2025

@abbey1 ...hej,predstav si.Same sa musia učiť,variť si,ak chcú jesť mimo obedov,upratovať si izbu,nakupovať si,chystať sa do školy,chodiť do a zo školy.

olimuc
6. jan 2025

Ja som v tom veku bola sama doma …. Party som nerobila, mobily este neboli, len pevna linka … stravila som cely vikend hnitim pri telke v pyzame a bola som rada, ze mam pokoj… 2 dni je v pohode

martinka13
6. jan 2025

Ja nie. Syn ma 16 a ani jeho by som veru nenechala. Niežeby to nezvládol. Ja by som furt myslela na to, či je všetko ok.

abbey1
6. jan 2025

@doriiis Áno? Na noc sa celý internát vyprázdni? 🙂
Mne nemusíš vysvetľovať, ako funguje internát. Tebe niečo uniklo. 🙂

buducamama
6. jan 2025

15 rocny chalanisko uz jednu dve noci sam doma naozaj prezije. Babka ho obcas kukne, samozrejme musi reagovat na mobilne spravy, hlavne vecer, no a ak bude vsetko OK, napr. ziadne staznosti od susedov😅, tak mu treba slubit, ze sa to moze aj opakovat. Bude to pre neho dalsia skuska v zivote. Autorka, sama pises, ze je rozumny, ty si ho poznas najlepsie.

doriiis
6. jan 2025

@abbey1 ...ani ty mne.Byvala som na ňom od 15 tich.😃

roxanka1
6. jan 2025

Ano, v poriadku nechala, ale keď si si nie istá, nájdi kamaráta ku ktorému by mohol ísť 🙂, a budete všetci spokojní

mondolina
6. jan 2025

môj syn bežne býval cca od 12 v noci sám, chodila som a chodím na nočné. prežil bez ujmy.