Ahojte, prosím najmä mamy dievčat o odpovede. Mám dcéru, má 14 a pol, a chce ísť na Štefansku zábavu so spolužiakmi do vedľajšej obce, ostať tak do jednej ráno. Ja som z mesta, nasťahovali sme sa do obce, odkiaľ je manžel. Do mesta by som ju nepustila, tie obecné zábavy mi prídu také možno aj bezpečnejšie, aj keď to nie je správne slovo, ale nenapadlo mi vhodnejšie. Ale že aj mladšie deti tam možno chodievajú? Neviem... Prosím, poraďte tie z Vás, ktoré majú skúsenosti. Ja by som ju aj pustila, manžel zatiaľ nie, ale to si vieme vyriešiť, vždy sa dohodneme. Len či podľa Vás je to ok, takáto zábava v obci? Bude to v obecnej sale v kultúrnom dome.
Za mňa nie, nepustila by som.
1, ja osobne som svoje deti v takomto veku same nepustila. Podľa mňa dieťa na ZŠ nemá čo tam samé bez dozoru čo robiť.
2, podľa zákona osoby maloleté do 16 rokov nesmú zdržiavať bez dozoru svojich zákonných zástupcov po 21.00 hodine na verejne prístupných miestach, v ktorých sa podávajú alkoholické nápoje
Nás púšťali až na strednej. To už sme boli viac menej samostatné jednotky, naši vedeli, že je na nás spolahnutie.
ja ani deti nemám takže moja odpoveď ti bude aj jedno ale ja už teraz viem že nepustila.A to myslím skoro každý rozumný dospelák by takto spravil to je jedno či dedina alebo mesto.Tam nemá taká pubertiačka ešte čo pohladávať.Tie decká len vymýšlajú hovadiny
Nič, jej neujde. Na všetko má ešte čas. Takych zábav ešte zažije...
Určite nie.
fuuuha, vidno že si z mesta, na dedinských zábavách sú iné divočiny ako v meste ☺️… to len tak do budúcna, aby si si nemyslela, spýtaj sa nejakej kamošky … a teraz určite nepustiť, nemá na to vek…
Nie
Jeeej, to som myslela, ze uz zakapalo, dedinske zabavy. Uz sa mladi ani nemaju kde zoznamit, nazivo. To boli casy, 8km zo zabavy peso nad ranom... 🗽
@ahhola To, aj vytriezveli, kým došli domov...😂
Blaznis ?? Mne ako 30 rocnej :starej krave" opatrnej niekto hodil niečo do pohára! Sedelo nas pri stole asi 16 kolegov, s nikým som nemala zle vztahy. Dodnes netuším kto to bol a realne viem co sa stalo len z rozprávania a par chabych zsbleskov si pamätám. Vypila som za ten jeden pohár s minimom whisky s colou, potom uz len vodu.
A ty chcesvpustit 14 tocnu niekde do riti na zabavu??
Ona by mohla byt uplne zodpovedná ale spoľahnúť sa na druhých, to máš teda odvahu - alebo absenciu rozumu...
A nie na dedine to vôbec nemusí byť viac v pohode! Kretenov mas všade. Ale teda sorry, no tu si najväčší blb snáď ty. Vies co? Toto nám takmer dovolila naša dovetcivs naivna babka cez prázdniny! Ist s chalanmi opekať na chatu - však a co je na tom. Mala som 14, ďalšie baby dve 12 rokov. Moja babka - podľa seba súdim teba. Ju ani nič zlé nenapadlo! No bratranec sa jej hneď opýtal, či sa zbláznila a nas z...l ako syroty! Tiez msl 14, len sne netušili, že sa tiez bavil s tými chalanmi. Oni netušili, že sme s ním rodina... A tak mu povedali o svojich plánoch. Dnes má r0 a ešte ho to vie dobre nasrať keď to ako srandu spomeniem. A on nebol teda kostolny typ ale v tomto nas baby chránil. My sme čakali tak maximálne držanie za ručičky- vtedy tiez koze blbe.
Takze nie nepustila by som! A ani chalanov!
Bola som na dedinskej štefánskej zábave, keď som mala skoro 18 rokov a bola to riadna divočina 🤣 po pol hodine som si volala taxík domov, do mesta...doslova som odtiaľ zdrhla...len som kamoškam oznámila, že idem preč...a teraz ako matka, by som svoje dieťa ako 14 ročné určite nepustila....
Ale išla by som po ňu..alebo manzel
Ved nech ide, idem po nu o desiatej... ma 14 a nie 16 a uz vobec nie 18... nieco popije a nejaky chalan to vyuzije a ma traumu na cely zivot... a ako pise kocka vyssie, ani syna... ma 14, von chodi, frajerku ma a o desiatej ma konec (ako vsetci jeho kamosi, nepoznam nikoho v jeho veku, kto moze byt len tak do jednej rano kadekde a ano dedina...)
Za mňa nie.
Priznám sa, že som minulý rok nepustila ani moju 16. Bolo ich asi 10 z triedy, čo sa dohodli. A hoc sa na mňa hnevala, nebola som jediná mama, ktorá nesúhlasila. Dovolené mali len 2, nakoniec nešiel nik.
Nie, nepustila by som.
Nie a keď už tak s tvojim dozorom a o desiatej domov. Čo by tam do jednej robila podľa teba? Objimala kamošku na parkete?
Nie, bez dorozu dospelej osoby nie. A to som veľmi tolerantná matka.
Fu ja nemam deti ale vidim na ostatnych ze.moj.nazor je spravny. Do jednej v noci by som určite len tak.s rovesnikmi nenechala! Svet zly a zli ludia. Dohodla by som s nou kompromis že pojdem.s nou... Ale kebyze su tam zodpovedni dospeli preco nie?
Inak ja som v tom.veku nikdy na zabave nebola. Az v dospelosti ked som si nasla novy okruh priatelov som.chodievala na.spolocenstva s nimi
14 ročná nemá čo behať po zábavách. A už vôbec nie do druhej dediny a prísť v noci. Nedovolila by som.
Snažím sa spomenúť si , kedy som mala večierku v štrnástich . Ja by som možno pustila , ale 14 ročnú max do ôsmej, o ôsmej nech je doma inak bude zle . Mňa tiež púšťali rodičia ale v 14tich určite maximálne do ôsmej .
Určite nie to by si aj sama mohla vedieť, keď bude mať 17 tak co jej potom dovolíš? Rovno nech príde za dva dni 🫣a teda 14 ročná? Teba ešte nehľadala sociálka keď sa niečo stane?
Mám 14,5 ročnú a nepustila by som ju.
To mas velmi naivny pohlad na svet,ked si myslis,ze dedinska zabava je bezpecnejsia. Mesto a dedina je to iste. Ja osobne by som 14 rocnu nepustila do jednej v noci.
Ja som chodila a svoju dcéru by som pustila.
Mám doma 14 ročnú a nie,urcite by som ju nepustila
Štrnástročné školopovinne dieťa, by som určite nepustila na nočnú zábavu, bez pritomnostidospelej osoby, ktoráby na ňu dohliadla. O to viac, keď sa jedná o dievča.