Dobrý ďen chcela by som vám poprosiť o radu,Moj syn sa nerospráva s cudzími ludmi a má 13 rokou je to hrozné rozpráva sa iba somnou a zo súrodencami a už znikím .V škole nerospráva ani z učiteľkou a ani zo spolužiakmi ,Som zúfala hambím aa za to .do teras som to neriešila ale už to zašlo daľeko už ma 13 rokou ,mislela som si že sa len hambí ale to to už neni hamba to je nejaká porucha alebo čo neviem či to má takú povahu ale pochibujem.Prosím vás poznáte niekoho s takou povahou ,ak ano tak mi dajte vedieť ako mám postupovať aby sa viliečil sa bol jak normalní človek. Ďakujem
Gramatika KATASTROFA.... ale... to riešite až teraz ? To sa akože od 6 rokov nerozpráva v škole zo spolužiakmi ani učiteľkou? Už dávno ste mali byť u psychológa....
@kikamato1916 napada mi selektivny mutizmus. Urcite oslov detsku lekarku. To si mala uz davno urobit.
V prvom rade by si sa mala liecit ty. Troll a este k tomu hlupy.
selektivny mutizmus, kamaratkina dcera to ma. ale uz trochu jej poddalo, chodi pravidelne ku psychologicke. Napr. znamych uz pozdravi, jednoslovne odpovie na otazky.
Selektívny mutizmus
Pochybujem, že je toto skutočné - neverím, že by toto škola už dávno neriešila! Veď onedlho bude končiť povinnú školskú dochádzku, nie je škôlkár!?
Baby zlaté, že aj poradia ale @autor choď si radšej na dvere školy pozrieť aké zošity budeš potrebovať do ďalšieho ročníka, lebo tieto cringie posty sa už nedajú čítať. 🤡 Dnešné deti naozaj nemajú zmysel pre humor, čistý trapas. A prosím ťa, ty sa už s cudzími ľuďmi naozaj nerozprávaj. 💀
Dieťa bolo treba dávno riešiť u detského psychológa, keď ste to nezvládli vy. Neverím, že by mu doposiaľ žiadny pedagóg či pediatrička nedali doporučenia.
Ty si mala dávno riešiť svoje vzdelanie. Hlavne ak si skutočne už matkou a chceš svojim deťom dobre.
@kikamato1916 Poznám jednu mamičku, čo má takéto dieťa. Ale on je taký asi od škôlky. Teraz má 10 rokov. On sa tiež s nikým nerozpráva. Iba doma s rodičmi a súrodencami. A s niektorými spolužiakmi. Ale táto mamička musela chodiť k psychologicke. Pretože v škole od nej požadovali vyšetrenie a papier potvrdený. Tak až potom nemusel odpovedať pri tabuli, všetko robí písomne. Mamička s ním chodí pravidelne k psychologicke. Čudujem sa, že keď nekomunikuje s učiteľkou ako ho známkujú? Určite smer psychologička.
Oslovte pediatricku. Potom by sa hodilo logopedicle vysetrenie (klinicky logoped) a psychologicke vysetrenie (po tom logopedickom). Idealne po stanoveni diagnozy (pravdepodobne selektivny mutizmus- dajte do googlu) zapocat terapiu. Dietatu za to, ze nekomunikuje nenadavajte!! Neponizujte! Nezosmiesnujte! Nevravim, ze to robite, ale ak ano, tak rozhodne prestante. Otazkou aj je, na akom zaklade postupuje v skole (ako je hodnoteny?). Budte pre dieta oporou, podporujte ho- netlacit ho. Na internete najdete zopar tipov.
@melanta ani nie so Štúrom, ale s Hattalom, ktorý do gramatiky pridal y, určite... Katastrofa!
Ty by si v prvom rade mala hodiť pokec so Štúrom, lebo toto je brutál.