13-ročný syn dostal darček od učiteľa náboženstva

19. dec 2023

Dnes prišiel môj 13syn zo školy so slúchadlami sony. Som sa ho hneď pýtala, že od koho to má, alebo či si ich kúpil a on, že mu ich podaroval učiteľ náboženstva.
Pre vysvetlenie syn nemá extra vela kamošov v triede aj mu robia sem tam zle. Takí traja, už to aj triedna riešila. Syn chcel slúchadlá pod stromček take drahšie. Tak sme hľadali kompromis. S týmto učiteľom si rád pokeca a aj jemu to vravel. On mu ich podaroval s vysvetlením, že aj on ako dieťa dostal darček od niekoho z rodiny, kt. si prial a že to teraz vracia jemu. A nech to to raz vráti aj on. No ja neviem nepríde vám to zvláštne? Alebo len chcel byť milý?? Ja neviem...

pralinka25
19. dec 2023

hovorila si s tym ucitelom osobne?

anjelicek26
19. dec 2023

Nuz brala by som to ako velke pozitivne gesto, chapem, ze v dnesnej dobe clovek uz spochybnuje cokolvek, ale ucitel mu vysvetlenie dal, ze sa chcel odmenit za pomoc, ktoru dostal on v detstve... syn ked bude starsi, to gesto pravdepodobne zopakuje, ked uvidi, ze niekomu nieco chyba a on ma navyse, takto sa primarne siria dobre skutky... hlavne ked je syn sikanovany a utrapeny zo skoly, taketo pozitivne "svetielka" v zivote ho budu vediet posunut dopredu.

pkgirl30
19. dec 2023

Skús sa na to pozrieť ako na film Pošli to ďalej....učiteľ raz niečo dostal, čiže niekto urobil dobrý skutok a ten učiteľ to teraz posúva ďalej tvojmu synovi a takto by to malo ísť ďalej 🙂

7miriam77
19. dec 2023

Mne to príde ako veľmi milé gesto, aj keď je pravda, že v dnešnej dobe už človek nie je zvyknutý na to, že ti niečo daruje alebo ti pomôže cudzia osoba. Sú Vianoce a učiteľ chcel urobiť radosť, čo sa mu isto aj podarilo 🍀🍀🍀

egonsk
19. dec 2023

Pokial syn nezacne chodit nasiroko, tak zrejme ma naozaj dobreho ucitela, ktory dba aj o jeho dusevne zdravie, nielen vzdelanie, za co mu patri vsetka cest.

lenicka999
19. dec 2023

Mne to tiež príde úplne ok a veľmi pekné gesto od učiteľa. Chcel byť milý a videl že tvoj syn si niečo praje tak mu to chcel dopriať. Jeho peňaženku to nebolelo a určite ho potešilo že tvojmu synovi mohol urobiť radosť. Pokiaľ tam nie sú iné náznaky zneužívania tak by som to neriešila.

sense
19. dec 2023

Skus sa porozprávať s tým učiteľom. A ak to je také gesto tak poďakuje.
Videla som raz podobne video. Kde dieťa dostalo tuším tortu a keď babka dievčatka odmietla tak ten mladý muž jej kvázi teiz vyrozprával príbeh ze keď bol malý boli rodicia veľmi chudobni a jeden muž mu kúpil niečo sp slovami ze keď bude raz veľký tak to oplatí niekomu inému kto to bude viac pitrebovat

tykat
19. dec 2023

Mozno este existuju ludia ktori su takto od srdca dobri a nic tym nesleduju. Syna pouc (nemusis v suvislosti s tymto aby si to nespajal) ako to niekedy chodi, a ze nie vsetci maju dobre umysly.
Ja by som sa mozno isla ucitelovi podakovat za syna aj s nejakym balickom dobrot (vianocne domace pecivo).

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dusankomoj
19. dec 2023

Ako milý darček by som brala čokoládu,alebo perníčky. Slúchadlá mi prídu cez a svietila by mi kontrolka. A tiež by som sa kontaktovala s kňazom a podľa vysvetlenia poďakovala,alebo odmietla darček.

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
martul
19. dec 2023

@dusankomoj učiteľ náboženstva nemusí byť kňaz.

zuzana76
19. dec 2023

keby mu ich podarovala ucitelka - zena, bolo by to ine? Podla mna je ucitelovi luto, ze dieta nie je velmi oblubene v kolektive, niekto mu robi zle, tak ho chcel potesit, este aj s tym dodatkom, aby raz aj on pomohol niekomu, kto to bude potrebovat.

zuzana76
19. dec 2023

@tykat urcite existuju, mam syna, ktory by sa aj rozdal, chce byt ucitelom, odhovaram ho vsemozne mozne

martul
19. dec 2023

podľa mňa je to v poriadku, netreba za tým hľadať hneď niečo zvláštne. Poznám si dieťa a poznám aj učiteľov.
Moja dcéra raz dostala knižku len tak, pán učiteľ mal brata v jednom vydavateľstva a nosil im odtiaľ kopec vecí, čo oni vyradili.
Synov bývalý spolužiak mal otca šéfa v jednom veľmi známom obchode s elektronikou. Chlapci si za smiešne sumy mohli kúpiť elektroniku.

dusankomoj
19. dec 2023

Jasne,máte pravdu. Neuvedomila som si. Priznám sa,že mi prešli hlavou všetky prípady o akých som čitala a počula a nesústredila sa na to,čo autorka napísala.

monika4487
19. dec 2023

Nepride mi to zvlastne. Inac veľmi krasne gesto od toho katechety. Asi by som syna mozno poprosila, ci mu nenakresli nejaký obrazok, alebo nieco v com je dobry mu pripravi a aj zbalila malu krabicku vianocnych kolacikov ak chcete, aby videl, ze o tom viete. V tom ucitelovi asi citi istotu a to je fajn, mat niekoho v skole dospeleho. PS: sama som ucila tinedzerov a tiez mi taketo sluchala dala jedna ziacka. Samozrejme mala som z toho take vselijake pocity. Ale prijala som ich, ale pytala som sa mamicky, ze co a ako, potom sukromne, nechcela som urazit dieta, ono sa z toho velmi tesilo. Ale ona mi odpisala, ze dcera to mi chcela dat a ze vraj ona (mamicka) dostalibtych sluchadiel viac ako darcek pred Vianocami. Potom neskor som ich posunula niekomu z deti. Bol to zakladny model. Potesilo, ze na mna mysli, ale aj prianie by bolo fajn.

simca06022011
19. dec 2023

Ja by som asi kontaktovala učiteľa. Nezvyknem ale tu by som to urobila. Podľa toho čo by som sa dozvedela, či len potvrdi synovi verziu, alebo.sa mi niečo nebude zdať, by som.aa zariadila. Minimálne by som mu poďakovala teda.

lenicka999
19. dec 2023

Ako poďakovanie mu možeš po synovi poslať nejakú drobnosť, napr. domáce napečené koláčiky.

ndrag
19. dec 2023

No ja neviem, maj sa na pozore nech si vas ucitel nezacne omotavat okolo prsta a nech sa synovi nevenuje az prilis. Je to ucitel a nie kamarat! Tam je hranica, ktora nesmie byt tenka. Je to mozno pekne, ale odtial potial. Dufam, ze syn sa s ucitelom nezdrziava mimo vyucovacich hodin.

vlada41
19. dec 2023

pre mna nepripustne. asi som pocula prilis vela pribehov, kde to presne takto zacalo - ziskavanie dovery darcekmi atd. Kde to skoncilo, asi neprekvapi. Presne sa zameriavali na deti, ktore mali malo kamaratov, casto na hrane sikany. vytvorili si doveru, kamaratsky vztah aj cez darceky. Asi najlepsie to vystihuje podcast "Ve stinu - Nejlepsi kamarad". ja by som mimimalne spozornela a snazila sa pochopit ucitelovu motivaciu.

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lavender94
19. dec 2023

Drahé slúchadla podľa mňa nie sú milé gesto. Milé gesto je vec za 10-20€ nie toto. Ja by som si na toho pána dala sakra pozor či nemá nejaké úmysly, keď sa tak radi rozprávajú. Áno, možno som odsúdila človeka, ktorý to mysli dobre, ale viac by mi bolo ľúto keby to neodhadnem a stane sa nešťastie

macekovam
19. dec 2023

Véd sa syna opýtaj co si o tom myslí.. 13 rokov je dosť aby vedel povedať... Aký má vzťah ten učiteľ k nemu... Podľa mňa je to tiež divne...

simona20201309
19. dec 2023

@egonsk 😂😂😂😂😂😂😂

jaskolka
19. dec 2023

Tak keď majú spolu dobrý vzťah, a učiteľ trebárs vie, ze ste v horsej finančnej situácii, tak je to podľa mňa pekne gesto, tetsz pred Vianocami zvlášť možno ho chcel potešiť. Nič viac vy som momentálne za tým nehľadala

zmrzlinka2021
19. dec 2023

@vlada41 vidíš to, ako fungujes. Ak Jonas v živote s dobrými úmyslami, ani ťa to nenapadne

lenicka999
19. dec 2023

@macekovam Presne, nech sa syna popýta čo to je za učiteľa, čo sa ho pýta, či sú často spolu sami, či sa takto rozpráva aj ostatnými chlapcami alebo dievčatami. Či sa ho nebodaj nedotýka. Ako sa pri ňom cítí atď. Aby mohla vylúčit sexuálne obťažovanie, pretože v tejto dobe človek nikdy nevie.

petronelag
19. dec 2023

@lenicka999 Treba sa opýtať syna, 13 ročný už vie povedať.

andy03
19. dec 2023

Ahoj ja takéto veci robím často. Keď viem že niekto po ničom túži a nemôže si to dovoliť, tak ho tým obdarujem - nie sú to horibilne sumy , ale take 10-20€ položky…
Tak isto robím výrobky , ktoré následne predávam a od známych nechcem aby mi to zaplatili, ale poviem im aby posunuli dobrý skutok ďalej.. tiež sa stretnem s reakciami ľudí čo to nechapu - načo to robím ,hľadajú za tým všeličo .. ale snáď to raz pochopia 😉
Takze chápem aj popud pana učiteľa..