Ahojte, chcem sa opýtať či by ste 13 ročnej pubertiačke dovolili sa maľovať? Čo by si mala maľovať?(mihalnice ,pery, líca, obočie atď.)
Maximálne by som jej dovolila nejakú ovocnu pomadu a špirálu viac nie ...ale ja mám synov tak s týmto problem nebude
nie
@l13dr decentne obocie, ak treba (ziadne "zhnite banany" na čele), spiralu a bezfarebny lesk a staci :D my sme sa tiez v takom rocniku zacali malovat a to uz bolo dobrych "par" rokov dozadu. Ak nepojde ako kraslica, ja by som nezakazovala.
Dovolila, ale úplne decentne... Maskara, upraviť obočie, lesk na pery...
@l13dr dovolila by som jej to a asi by som to spolu s ňou aj šla kúpiť, vybrať, spolu s niečím na odličenie pleti... Úprimne, asi sa tomu nevyhnes, tak radšej zvol kompromis, ako by sa za tvojim chrbtom mala zmachlit ako ved vieš kto... Samozrejme s citom vysvetliť, že menej je niekedy viac 🙂
@alexka89 čo ty vieš... 😅
aj ja by som dovolila, ale tiež len decentne, nie že sa bude chodiť zmaľovaná jak Jack Sparrow.
Ak by som mala dcéru zakázala by som jej to, potom by to robila tajne, tak ako každé decko niečo porušuje a v dospelosti by sme sa na tom smiali. Nechcela by som aby zo seba robila staršiu, aby ju balili o dosť starší chlapci ako jednu moju spolužiačku...
Ale čo dovolím je farbenie vlasov, no musím byť pri tom. Mne máti nechcela dovoliť lebo ze mam nádherné vlasy, sestre dovolila lebo jej vlasy asi neboli také nadherne... 😂 A potom som okolo 18tich začala s farbením až do 25ky. Radšej keby som to mala skôr za sebou aby som vyzerala normálne okolo 20tky, strašne vlasy som mala 😂😂😂
Maximálne nejaký jemný lesk na pery ,špirálu a keď tak nejaký jemný korektor ak má akné ... Určite by som jej to nezakazovala ,pretože sa tomu aj tak asi nevyhnes, ale sla by som cestou ,že jej poradis,prípadne pomôžeš s líčením ;)
jasne ze hej je to jej tvar, jej prezentacia, ak s tym nesuhlasis nemusis vsak na to prispievat, nech si usetri sama....ty si sa ako 13 rocna nemalovala? ak by ti to zakazali nepravila by si to tajne? vsetky moje kamosky sa malovali v skole a pred tym ako sme dosli domov odmalovat alebo bezprostredne okamzite po navrate domov z hlavou dole aby si nikto nevsimol....
Samozrejme, ze ano...cez vikend, doma, ved nech skusa... nakupis jej veci sama, budes vediet, ze je to decentne, mierne a ukazes, co a ako... ako pisane vyssie - zamedzis tomu, ze vyjde von, s nejakymi prestrelenymi farebnymi malovatkami s dm-ky s vreckoveho sa za skolou namaluje ako .... lebo to proste nebude vediet lepsie... spravte spi pravidla (do skoly proste zatial nie) a hotovka... ono tomu nezabranis, 13 rocne su uz vsetko, len nie male deti a v kolektive je to v tom veku uplne bezne uz...
@andreakotesova no veru viem 😒
Aj keď síce nie je maľovanie ako maľovanie, také drobnosti ako pomada, korektor a lak na nechty ok
@l13dr ja by som si urobila den mama dcera a zasla s nou ku kozmeticke a vizazistke. Aby jej vysvetlili ako sa starat o plet a ako sa jemne skraslit make upom, a dohodnite si co ano, co nie, ale s vysvetlením a pripadnou ukazkou, ze pozri tu ked si spravis ciernu linku okolo oka, akokeby si sa pozerala do vyfuku, tak to vyzera hrozne, ale ked si das jemnucky tien a spiralu oko vyzera sofiatikovane a pod... Myslim, ze pekne upravene obocie, spirala a jemny lesk na zaciatok staci..
Ono, nieco zakazovat ci povolovat nema zmysel, za prvym rohom sa moze domachlit ako marfuska..
Ja som sa od 14-tich maľovala dosť výrazne, rada som si myslela že je to Avril Lavigne-style :D keďže bola v tom čase moja hviezda, v skutočnosti myslím že nevyzeralo to moc dobre, lebo som to nevedela, nemala som kvalitné náradie na to, ani tvár, tak tomuto presne by asi bolo dobre sa vyhnúť a naučiť ju maľovať sa tak, aby sa to nedalo pokaziť a nevyzeralo to smiešne. Teda decentne špirálu, určite nie ceruzky ani očné tiene,ani make-up. Možno ešte lesk na pery áno. Tak či tak dievča časom začne experimentovať a bude chcieť skúšať viac toho, tak nech začne s minimálnym líčením a naučí sa pracovať aspoň s tou špirálou - nebolo by odveci keby jej ukážeš ako ju používať, teda že aj pár ťahmi sa dajú spraviť pekné nezlepené mihalnice, že tam netreba gebriť kilo tej špirály pol hodinu, a podobne. 🙂
Podla mňa je ešte mladučká na líčenie. Načo tým zbytočne zaťažovať pleť? možno tú špirálu áno...
@anjelicek26 boze, z dmky by este boli dobre. Jedna moja kamoska si kupovavala v cinakoch 😱 aj make up. Ked sa ma niekedy opytala ci ma moze nalicit, az mi zle prislo. A to som ako pubertiacka tiez nepouzivala extra znacky, skor avon a obcas nieco z tej dmky.
Samozrejme ze dovolila.,decentne spiralu a nejaku lesk.,ja som sa tiez malovala uz v 14 rokoch, aj vlasy som mala prefarbene na blond
Dovolila 😊 ... Doma pokojne aj výraznejšie - ak by ju to bavilo, tak prečo nie? Medzi ľudí nejak naozaj decentne - špirála, jemnulinké tiene, balzam/lesk na pery 🙂 ...
Maskaru, jemny ocny tien, lesk na pery, korektor, ak je potrebny. Je rozdiel si mierne zvyraznit crty a zmalovat sa ako kraslica... Ja sama sa nemalujem, ale dcera zhruba v tom veku zacala pozerat po malovatkach, tak sme boli spolu vybrat nieco jemne, vhodne v tom veku.
Mám 13 ročnú má jemné špirálu a lakuje si nechty iné nie
nie