12-ročná dcéra vymýšľa pri výletoch

27. júl 2022

Keďže je leto chodíme na výlety,plus toto leto je posledné čo som doma tak máme toho viac naplánované kam ísť.Syncek má 3roky,dcéra 12r.Poslednu dobu sa jej nič nepáči.Vymysla pri výletoch.Priklad keď ideme na neaky hrad zrúcaninu nechce všetko popozerať,že je unavena bolia ju nohy a nevládze.Kazdu chvíľu stojíme čo sa chce napiť,poprípade najesť sa,alebo jej je teplo a chce ísť do tiena.Aj do zoo alebo na túry keď ideme to isté.Nieco pozrieť a hneď chce ísť domov.Kde platíme za vstup chceme popozerať všetko keďže niektoré vstupy sú drahé a možno už viac krát na to a to miesto nepôjdeme.Aby sme všetko popozerali dopodrobna,aj nafotili na pamiatku.Syncek v pohode,prejde aj 4-5 hodín v kuse na nohách a vydrží.Dcera keď bola menšia tiež v pohode zvládala vseliake výlety.Len teraz vymýšľa.Alebo začne revat že ona chce ísť domov.Neviem čo s ňou.

ivangeline
27. júl 2022

Nechce tak2 vylety,nepacia sa jej,neberte ju? Urobte kompromis a vylety vyberajte spolu?

petronellla87
27. júl 2022

Ja mam 35 a ked ma priatel vezme na turistiku mam z toho velmi podobne pocity a stavy ako tvoja dcerka😀

dievcacitajucelist
27. júl 2022

To akoby si o mojom 12-ročnom synovi písala 😁 ja to robím tak, že filtrujem čo povie a chytím sa len toho pozitívneho...ráno prídem za synom, alebo niekedy uz vecer a poviem mu "taký a taky je program na zajtrajší deň" a hotovo...hlavne nesmieš vyjednávať, povedať čo bude a nepodstatne frflanie vypúšťaj z hlavy držím palce

danusskaaa
27. júl 2022

Dcéra ma 10 a úplne ako cez kopirák. Nechce nič, nikde ísť a jej vysnivané prázdniny sú sedieť doma. Doma si zahrá na PC, pozrie mobil, namaluje niečo, pohrá sa s legom... ale je len doma. Žiadny program ju nebaví - či výlet, kupanie, grilovačka, dovolenka. Všetko len ofrfle, mňa výročí do nepríčetnosti a nakoniec je jej všade dobre 🤷‍♀️ nechápem, ale je to o držku neustále ju "nútiť "

melanta
27. júl 2022

Ja mám 40+ a ak by som musela ísť na výlet typu hrady, zámky, pamiatky v meste, tiež by som reagovala ako tvoja dcéra. Nevymýšľa. Už nie je malé decko, má vlastný názor a takéto aktivity ju nebavia. To je proste fakt. Či si si myslela, že ju stále budú baviť aktivity, ktoré ju bavili keď mala 5? Mužovho 9 ročného to tiež nebaví, tak na také nechodíme. Prečo mu robiť zle?

gabika128
27. júl 2022

Nuž keď ju to nebaví, tak ťažko to zmeníš. 🤷‍♀️ skúste sa dohodnúť, alebo ju motivuj niečím, čo má ona rada, po takomto výlete.

pribinak
27. júl 2022

3 ročný krpec nie je pre 12 ročnú žiadna partia. Nech si zoberie kamosku, sesternicu.

Inak môjho 12 ročného by som na hrad nedostala ani párom volov.
Nech ona vyberá destinácie kam by chcela ísť

autor
27. júl 2022

@ivangeline Vyberáme aj spolu.Priklad zoo,no aj tam treba veľa chodiť pokiaľ prejdeme všetky zvieratá.Vyberam aj také výlety kde sú aj detské ihriska.No to zas malého nebaví 🙂
@dievcacitajucelist Aj to som skúšala povedať jej deň predtým, alebo išli sme aj tak že nevedela kam.Ale zakaždým má problém.
@danusskaaa Detto,len doma chce byť na mobile a na notebooku.
@pribinak Vyberá aj ona, alebo povie že jej je to jedno kam ideme.No či výbere ona alebo ja, zakaždým to isté na všetko frfle a nič sa jej nepáči.

viestta
27. júl 2022

Nuž pubertiak ov výlety nebavia. Nech vymysli sama program a vy sa prispôsobiť. Mňa v puberte taketo tiež otravovalo, teraz dobieham zameškané. A niektorí ľudia nikdy nebudú výletovi a napriek tomu sú úplne v poriadku

pribinak
27. júl 2022

Tak nudí sa s tebou a bratom, zoberte jej partacku. Mam tiež 12 ročného, väčšinou ide bratranec či sesternica alebo obaja, či kamoš. Aj náš chodí s kamosom keď idu jeho rodičia

Radšej 1-2 decka navyše ako unudený ufrflaný otrávený puberťák

jana_eyre_2
27. júl 2022

No ja predpokladám, že toto je úplne normálne správanie pubertacky.. možno by ju viac bavilo keby ste vzali so sebou nejakú jej kamarátku.. sama sa obávam toho že ma toto čoskoro čaká, lebo výlety máme veľmi radi a deti sa už blížia k pubertez ale veľmi dúfam že ich to ešte bude chvíľu baviť..

koniarova
27. júl 2022

Čo čakáš od 12 ročnej baby? Nebaví ju to a ty to asi s intenzitou výletov preháňaš. Niekedy je menej viac.

autor
27. júl 2022

@viestta Ja som ako dieťa nikde nechodila, rodičia ma nebravali na výlety.Bývala som celé leta doma.Aj preto chcem aby moje deti nenudili sa doma,aby videli okolie čo kde je.
@pribinak Nemá bratranca ani sesternicu.A kamarátky každá chodí s rodinou alebo sú doma.
@koniarova Nepreháňam to.Raz za týždeň a cez víkend ideme niekam.Ostatne dní sme len doma.Chodi von s kamarátkami,kúpať sa k nim alebo vonku bicykluju sa,sú na ihrisku.

koniarova
27. júl 2022

Raz za týždeň?😁 Neblázni. To by ma zabilo a môjho 12 ročného ani nehovorím. Tomu stačí raz za mesiac s rodičmi. A u teba ešte malý brat. Prečo máš pocit,že sa doma nudí? Lebo ona sa zjavne nenudí.

sissy27
27. júl 2022

Nebaví ju to a asi ju všetci chápeme. Buď jej zoberte nejakú parťáčku alebo proste uberte. Netreba byť každý víkend niekde, všetkého veľa škodí.

viestta
27. júl 2022

Ale ja chápem tvoje pohnútky. Sú absolutne v poriadku. A v absolútnom poriadku je aj tvoja dcéra, toto je vývojová fáza, kazdy zdravý pubertiak nou prejde. Treba to len vydržať. Na jednej aj na druhej strane.

lindous
27. júl 2022

Viem, že to myslíš úplne najlepšie ako sa dá, ale musím sa priznať, že s tvojou dcérou celkom súcitím ... raz za týždeň a cez víkend je podľa mňa dosť intenzívne výletovanie, hlavne vo veku, keď je omnoho väčšia zábava kupko s kamošmi ... v horúčavách čo tento mesiac boli som bola aj ja rada, že som rada a najlepšie mi bolo doma alebo pri vode a neviem si predstaviť chodiť po ZOO či po hradoch, navyše s tým, že ma tam niekto naháňa, osobne radšej nevidím všetko, len preto že by som mala, ale vyberám si všade len to čo ma zaujíma a užívam si výlet vlastným tempom ... ak to vás s mladším baví, tak super, užívajte si to, ale nie je nejaká možnosť, že ona by teda zostala u babky alebo kamarátky aspoň počas niektorých výletov ? tie ostatné, ktoré sama vyberie možno jej budú potom o to vzácnejšie a možno menej ufrflané

autor
27. júl 2022

@koniarova Vidím čo robí doma,ako vstane len na mobile až do cca 16tej,potom chodí von s kamoškami na tri hodiny.Dojde domov ide spať a takto kolom dokola.
@sissy27 Viem všetkého veľa škodí.No nechodíme každý deň na výlety,len raz týždenne.Nemyslim si že by to bolo veľa.
@lindous Čo boli horúčavy to sme boli doma,zas keď je 35 plus tak nejdeme nikam v takom horku.Vylety prispôsobim k počasiu.Samu ju nechcem nechať doma na celý deň.Babky nepostrazia.A u kamarátky tiež nemôže ostať celý deň,nedovolia rodičia.

u2jana
27. júl 2022

Ja ti rozumiem, tiez sme ako deti nikde nechodili, tak si to kompenzujem s vlastnou rodinou. Raz za tyzden je dost. Uber, staci raz mesacne. My teda chodime s detmi vsade turistiky, splavy, hrady, galerie, jaskyne..., vyberam trasy, co by ich bavili. Nasi teda zatial chodia radi, vedia to potom zurocit v skole, ze aha ved tam som bol ;)

katulienkax
27. júl 2022

Ja ta uplne chapem ja som ako decko s nasimi tiez nikde nechodila po vyletoch a teraz si to chcem vykompenzovat a tiez nasa 10 rocna frfle ale ide s nami. Jaj jej dam cele leto na mobile a tablete. Poreve a ide a potom je nakoniec spokojna. A jej kamosky podobne s rodicmi este chodia,

koniarova
27. júl 2022

Nemusíš mi to vysvetľovať. Mám 12 ročného pubertiaka doma. A chova sa presne ako tvoja dcéra. Ja ho nenútim,je to zbytočné míňať čas aj moju energiu. Prejde ho to.

katulienkax
27. júl 2022

@u2jana raz mesacne v lete? Sak leto je nato aby sa nesedelo doma predsa. V zime s prepacenim sedime na zadkoch, ziadne vylety len trocha prechadzka a par dni lyzovacka. Dnesne decka len na mobiloch a tabletoch a potom dopadnu s krivymi chrbtami, ja som tak tiez dopadla skoro v 19, dtrasne bolesti v mladom veku, kebo nasi ma k pohybu neviedli

autor
27. júl 2022

@u2jana Cez školský rok chodíme raz mesačne niekam.Teraz cez leto chcem si to užiť že sme ešte spolu.Ked pôjdem do roboty už nebude toľko času.
@katulienkax Mne sa nepáči keď je celé dni len na mobile.Dobre chodí s kamoškami von,no aj tak trištvrte dna len na mobile.Casto sú to boje no nejak musíme vydržať.

autor
27. júl 2022

@katulienkax My chodíme raz mesačne cez školský rok.No leto si chcem užiť,predsa majú prázdniny majú behať vonku.Nie dva mesiace presedieť doma s mobilom v ruke.

koniarova
27. júl 2022

To je síce pekné,že ty si predstavuješ celé leto chodiť po výletoch. Ale tvoja dcéra o to zjavne nestojí a neváži si ani tvoje úsilie. Neviem,čo by si s tým chcela robiť. Je to proste vývojová fáza. Buď sa zmieriš s tým,že ti to ofrfle a pokazí výlet,alebo zvolníš a dohodnete pravidlá travenia voľného času.

luccija
27. júl 2022

Su prazdniny raz tyzdenne to snad vydrzi.Musi sa prisposobit, lebo potom to je tak ako pises, ze bude cely den na mobile.Casu na svoje nic nerobenie ma dost.Skus vypytat ako spolocnost nejaku kamaratku.A tak to je vekom to bude este horsie.Mozno to skus zmenit za iny typ vyletov.A 12 r by uz nemusela plakat🙂

viestta
27. júl 2022

A čo tak miesto poznávacieho výletu s turistikou dat jeden víkend len pri vode? Alebo kúpalisko. Otrávená môže byť tiež, ale aspon nebude v kuse dudrat.

koniarova
27. júl 2022

@viestta presne. Alebo kino.

betulinka1
27. júl 2022

Neeee je zdrava a v pohode. Proste ju to nebavi a mozno aj kvoli tomu, ze je to do podrobna. Keby ste sa dohodli, ze sadni si tu na kofolu a pockaj nas? Mna tiez nebavi niekde sa dlho motať a 4 hodinová prechadzka tiez nie. Cize najst kompromis ako na to, aby sa necitila, ze musi, lebo jej tie vylety znechutite. Plus s 3 rocnym súrodencom 🤔🤔.

januska12323
27. júl 2022

Ako ja chápem tvoj pohľad ale vidíš že to nejde. 12 ročná môže už ostať aj sama doma, dohodnite jeden výlet podľa teba, druhý podľa nej aj keby to mala byť 40 minútová návšteva unikovej miestnosti tam sa zabaví oveľa viac ako s rodinou na turistike. Trojročnému to bude jedno kde ste boli.