12-ročná dcéra mi naznačuje, že dospieva

21. dec 2024

ahojte 12 ročná dcéra mi pomaly naznačuje že dospieva a možno už je tam aj ten Menzes ja sa úplne necítim nato teda skôr neviem ako jej to mam vysvetliť keby náhodou ako ste to vysvetľovali vy vašim dievčatám?

marhulka13
21. dec 2024

Ja normálne narovinu, navyše sa to učia už co štvrtom ročníku. Moja ma 11 a vie úplne všetko

cimage
21. dec 2024

Na stastie sa to ucia aj v skole a kamaratky ju zaskolia ked sa necitis. Kup jej knihu o dospievani, nech si precita a kludne sa ta opyta na nezrovnalosti.

amelia89
21. dec 2024

mozno uz je tam aj ten menzes ? akoze nie si si ista? 👀👀👀 moj 4-rocny syn ked sa ma pytal co je to na vlozku som mu normalne odpovedala

mabenn
21. dec 2024

prosim ta, ako ze sa necitis? ved je to normalna vec a je lepsie ked bude vopred informovana, ako by sa mala zlaknut alebo nepoznat zakladne zenske veci...moj 6rocny uz asi rok vie, ze nieco ako menzes existuje, tak uplne normalne sa s nou porozpravaj, nie je dovod mat nejake okolo toho neistoty a sirit to na dieta

autor
21. dec 2024

ok ďakujem vám velmi pekne baby

lucia13022023
21. dec 2024

@amelia89 to tu nepíš lebo budeš za uchylacku ktorá beha za dieťaťom s vložkou 🤡🤣🤣🤣

mamamasama
21. dec 2024

@amelia89 suhlasim.Moj dvojrocny mal obdobie, ked vsade hovoril tampon. 🤣Toto maju moji chalani vysvetlene odkedy vnimaju.

veronikam33
21. dec 2024

Presne takto som to mala s mamkou ja, moja mi o tom nič nepovedala, a tak som jej nepovedala ani ja keď som ho dostala, pár dní pred 12 narodeninami, bola z toho sklamaná. Mám 12 ročnú dcéru, a 14 ročného syna, s oboma som o tomto rozprávala, je to prirodzená vec, keď mi je zle, boli má brucho, poviem im prečo to je.

koniarova
21. dec 2024

Zamysli sa nad sebou, keď chceš mať pekný a úprimný vzťah s dcérou.

amelia89
21. dec 2024

@lucia13022023
@mamamasama 😅😅😅 akoze nie nasilu ani mu neukazujem nechutnosti ale normalne poviem “zeny maju raz za mesiac menstruaciu” kazdopadne, on by to vediet nemusel ale taka 12 rocna dcera by bola nabrífovaná… ale nesudim,kazdy to nejak mame

alikaa
21. dec 2024

Moja dcera dostala menstruaciu v 9. rokoch. Ked som videla, ze jej zacinaju rast prsia, tak som si s nou sadla a humornym stylom poukazovala vlozky, tampony a vysvetlila zensky cyklus. O 3 mesiace na to rovno prisla za mnou, ze to uz prislo. Ja som ju v ten den pozvala do cukrarne a privitala v zenskom svete. Vdaka tomu to neberie ako nieco "fuj", ale ako normalnu sucast zivota.

Zda sa, ze pre teba je tato tema stale "fuj" a mas problem o tom rozpravat. Mozno ti to tvoja mama ani nevysvetlila, alebo to vysvetlila stylom, ze to musis prezit a je to otrava a hlavne velka hanba. Teraz je ten cas, kedy by si sa na to cele mala zacat pozerat inak, aby tvoja dcera z toho nemala traumu ako ty.

mamamasama
21. dec 2024

@amelia89 uplne s tebou suhlasim. Ved raz budu mat hadam zeny.

autor
21. dec 2024

@alikaa hej moja mama sa na mňa v tomto úplne vykašlala

alikaa
21. dec 2024

A presne preto by si to mala ty urobit inak ako tvoja mama

autor
21. dec 2024

@alikaa máš pravdu nechcem aby sa cítila zle ako ja v tedy

lucia13022023
21. dec 2024

@amelia89 jasne, aj chlapci musia byť edukovani.

andrejka1974
21. dec 2024

Jednoducho jej vysvetlíš že keď objaví na nohaviciach krv tak je to menstruacia a ukážem jej ako sa dávajú vložky ako si ich ma vymieňať moja staršia dcéra dostala 12 mladšia už v 11 tá mladšia je autistka takže tá to nechápe ale je žiaľ stále plienkovana takže to u nás vyriešili plienky staršia to pochopila rýchlo hneď

januska12323
21. dec 2024

12 ročná dcéra už všetko mala vedieť. Dúfam, že toto naozaj nepíše matka.

prasiatko30
21. dec 2024

V 12 rokoch uz o tom maju vediet a urcite uz dievca vie, ze existuje menzes - na viac ako 90% ma uz aj nejaku kamaratku co uz nejaky ten rocik ten menzes maju. Mozno len nevie ako ma o tom hovorit s tebou, kedze z toho robis tabu a velke halo. Rozpravaj sa s nou prirodzene ma 12 rokov aby ti nakoniec nezacala vysvetlovat zaklady anatomie a biologie ona

mikadooo
21. dec 2024

Požičala som z knižnice knižku pre dievčatá, názov si už nepamätám, skús pogoogliť. Ale to bolo okolo 10 rokov keď mala, poradila nám to pediatrička pri preventívke (tých knižiek je viacero, gro je v podstate také isté). Dcérke som povedala, že nech si ju pls prečíta, lebo neviem úplne, ako sa s ňou mám o menzese rozprávať. A keby mala nejaké otázky, tak nech prosím za mnou príde a pobavime sa, alebo skúsime spolu pogoogliť. Lebo nechcem, aby našla na nete nejake somariny a považovala to za pravdu, lebo na nete sa popíše všeličo - aj pravda, ale aj somariny... Knižku prečítala, a potom občas sem tam sa niečo opýtala. Druhá dcéra, tá už vie myslím všetko, lebo prvá mala žiaľ dosť problémy s menzesom, takže riešime úplne otvorene, čo je a nie je normálne, behačky po dr., ostane doma občas, kŕče a bolesti občas, dokonca aj malý už od 5r. už vie, čo je menzes a prečo to baby majú, keď im narastú prská 🤣.

stanulienkat
21. dec 2024

Ty si ten uchyl, co pred 2 dnami zalozil menstruacnu a este jednu uchylnu temu. Pred chvilou ta zmazali z inej temy.

drahusa333
21. dec 2024

Ja som to dievcatam davkovala postupne asi od 9rokov....ak vidis ze sa zacina menit treba jej bud vysvetlit o co ide, alebo kupit knihu, ktoru sa sama prestuduje...moja dcera to dostala v 11tich, necakala som to tak skoro, keby netusi o co ide, asi by sa psychicky zrutila

earlgrey
21. dec 2024

@stanulienkat Teraz som čítala tému, že 12 ročná nevie ako s mamou hovoriť o menštruácii...a tu matka nevie ako hovoriť s 12 ročnou o menštruácii 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ niekto sa dosť nudí

zuzanka2588
Včera o 21:32

Už dávno som sa s ňou ako 9 ročnou rozprávala v 11 rokoch dostala prvy menzes bola z toho trošku v šoku ,ale teraz ako 13 ročná už je s tým pekne zohrana ...normalne sa porozprávať ja sama som mala menzes 11 rocna a pamätám sa ,že moja mama mi neverila ,keď som to povedala vôbec nereagovala bolo to pre mňa strašne ťažké obdobie ,čiže som rada ,že prvá dcéra to má za sebou tá mladsia 4 ročná má ešte čas 😂