12 ročná dcéra fľáka školu

yollanda
13. dec 2021

Ahojte, moja pubertalna dcera 12 ročná začala totálne flakat školu. Zijeme v zahraničí a je tu akoby v šiestej triede. Ulohy si prestala robiť, neuci sa! Urobili sme s ňou poriadky. Doteraz bola najlepšia v triede. Volala som aj s učiteľkou, že čo sa deje. Ta ju vychválila, že je extrémne usilovná a zapája sa. Doma úplný opak. Keď ju dobre zbuzerujem tak ona len “ nevieeeem”. Nič nevie, všetko ma na háku. Už s manželom nevieme ako s ňou ďalej. Kontrolujeme ju každý deň, ale vždy sa niečo nájde. Každý druhý deň ma doucko, lebo doniesla zle znamky. Bit ju nechcem, mame pekný vzťah, snažíme sa jej rozumne dohovoriť, ale niekedy je jak z inej planety

zuzap33
13. dec 2021

@yollanda a co tak zmenit heslo na wifi, ktore nebude vediet. Veeeela pubertakov nato reaguje.... 😉

katren
13. dec 2021

@yollanda nasa tiez tak...zablokujeme mobil a vsetko je ok 😉

mamina0078
13. dec 2021

Ja by som jej dala dočasne trest, že wifi aj mobil bude mať až keď si splní povinnosti. Sama ukáže, že má všetky úlohy, že je všetko naučená prípadne, že urobila domáce práce ak nejaké robí napr. poriadok v izbe, vynesenie smeti a pod. A keď sa to naučí robiť automaticky vtedy postupne povoľovať pravidlá.

miadi
13. dec 2021

By ma ani vo sne nenapadlo bit 12 rocnu slecnu. Ved Musis byt len ty a muz prisnejsi. Nebude mat dobre znamky nebude mat tv net nepojde nikam na vylet nebude mat oblubene jedlo nebude mat to co mà rada co chce..

h2
13. dec 2021

@yollanda Čo sú to "zlé známky"? Doteraz bola najlepšia v triede, učiteľka ju chváli a nevidí v nej žiadny problém. Nepreháňaš náhodou? A že každý druhý deň má doučko... je to potrebné?

yollanda
autor
13. dec 2021

@h2 nepreháňam, fakt. Z nemčiny mala 2 a teraz 5 a 4 začala nosiť. Wifi a telefón ona absolútne nerieši. Sem tam si zavolá so sesternicou. Kamošky čo ma, tak sa nestretávajú, len v škole

simca06022011
13. dec 2021

Puberta, moja ma pomaly 11 a tento školský rok to iste... 🥴 Resp chvilu zle, potom sa nejak naštartovala, a terra, zase. K tomu homeschooling a zase bude cirkus po nástupe do školy. Vysvetliť poradiť pomôcť vyskúšať sa nenechá uz davno. To musí fakt 5ku nachytať a strasny cirkus musím robit, aby sme na tom mohli pracovať spolu 🤦🏻‍♀️

prasiatko30
13. dec 2021

Ono ci len nie je uz znudena len skola a potom ucenie a nic viac? Ma nejake konicky? Chodi s kamoskami do kina, dat si zmrzku, alebo len tak si zasportovat, naucit sa hrat na nejaky hudobny nastroj, naucit sa novy sport - ja neviem ale ja to skor vidim na burn out. U nas sa vzdy osvedcilo aby mali aj nejaky iny zaujem mimo skolu - vtedy sa organizuju lepsie a tiez ich to taha niekam. Ako sa ucia jej kamosky? Aj to cloveka bud nakopne alebo sa na to vyprdne lebo vsak z toho sa nestriela. Ake inaksie v 12rokoch to este nie je tragedia

tinka_1807
13. dec 2021

@yollanda Hmm... Ak sa z ničoho nič takto zhoršila, tak vám tým niečo dáva najavo. Nejde o to, že na to nemá, skôr trucuje a zjavne má na to nejaké dôvody. 12 rokov je ťažký vek, začína vnímať intenzívnejšie svoju osobnosť, potreby, ciele ... Nedochádza u vás k nejakým sporom ohľadom toho, čo ju baví/nebaví? Nenútite ju zbytočne chodiť na nejaké doučovania/koníčky, ktoré ju vôbec nebavia? Alebo naopak - podporujete ju v tom, čo sama chce, resp. Viete vôbec, čo ju vlastne baví? Čím chce byť v budúcnosti? Ja to vnímam ako taky vykryk po tom, aby ste viac počúvali jej potreby - nemyslím klasické, že - uč sa a vybavené, ale aby ste sa s ňou realne bavili, čo ju skutočne baví a napĺňa, a čo ju v škole naopak nebaví. Príde mi, že ju stále vnímate ako dieťa, ktoré treba kontrolovať, no ona už je slečna, ktorá nachádza svoje ja a možno potrebuje, aby ste ju začali brať viac ako dospelu.

yollanda
autor
14. dec 2021

@tinka_1807 jasne! Chodí na výtvarnú, to miluje. Kamošky ma čo sa lepšie učia. Doma ma voľnosť, ona nikdy nebola taká, že by sa chcela flakat. Doma pekne komunikujeme, s manželom sa nehadame. Postiskame sa, zasmejeme. Doucuje ju svokra online. Ona sa teší že bude kecat s babkou.

maialeo
14. dec 2021

@zuzap33 zmeniť heslo? Veď v mestách je voľných wifi plno. 😀 Nehovoriac o dátach.

odesi
14. dec 2021

Bitka nie je riesenenie, skor ta wifina bude mat vyssi ucinok. Mozno je nieco trapi, ale zas ak sa v skole zapaja a tam jej to ide, tak je tazko povedat co sa deje

zuzap33
14. dec 2021

@maialeo, byvam v meste a tak volne to az nie je. Ved v bytovke su kodovane. A data? To by musel mat predplatene. A ktori rodic to da detom ? Ja nie. Mam deti 15 a 13