Ako si má dcéra zarobiť v 12,5? Rady ?!
Detská praca je zakázaná. V tomto veku jej prácu, brigádu a zmluvu nikto nedá.
Mize niekomu pomáhať a ten jej mize dať časť príjmu. Ale ja osobne neviem akú prácu by v tomto veku mohla vykonávať
Ty jej môžeš dať vreckové. Jej jediná práca je ucenie do školy a pomáhanie v domácnosti
Na prácu taku ozajstnú má ešte čas
@122839393827338 12 ročnú majú živiť rodičia a nie ju naháňať do práce. Keď tak jej môžu zveriť nejaké úlohy nad rámec domácich povinností a za to jej zvýšiť vreckové, prípadne môže susedom pomôcť okolo domu, zabaviť mladšie deti, vyvenčiť psov.
Každopádne v tejto dobe má dospelý človek problém nájsť prácu, fakt si neviem predstaviť posielať ešte decko pracovať.
@122839393827338 a tak ako píšu baby - nie je legálne, aby 12 r dieťa pracovalo. Musí mať ukončenú povinnú školskú dochádzku, čo je 10 rokov, takže od 16 môže brigádovať legálne na zmluvu.
@122839393827338 Dieta v takomto veku sa ma sustredit na skolu, aby potom nemusela svoje deti posielat na zarobky a vedela sa o ne dobre postarat po kazdej stranke.
a tak mohla by mamine pomahat piect nejake kolaciky, ktore by mohli potom predat ....alebo zabavat deti (strazit) samozrejme s pomocou mamy ...ine brigady az od 15+
@122839393827338 nech poupratuje, pomoze doma a daj jej vreckové. Oficiálne pracovať nemôže do skončenia 10-ročnej povinnej školskej dochádzky.
Ja myslím že môže, buď doma alebo u známych, pod dozorom, niečo upratať, vypliet záhradu.. komu čo treba a dat jej za to nejaké drobné. Môj brat spomínal ako bol v 13 pomáhať nejaké drobné stavbarske práce s otcom v BA. Sestra chodievala hrabať seno so ženami v tom veku. To hrabanie ale bolo zadarmo. Nuž, len to bola iná doba. Môj 11 ročný tiež veľmi chce pracovať a je nešťastný ze nemôže. Ujo hovoril ze ho v lete vezme k sebe na stavbu, keď bude mať na neho čas, ze na neho dozrieva a da mu niečo jednoduché robiť. Myslím, že synator si to s tou prácou asi aj rýchlo rozmysli. Inak rozmýšľam, že ja som na prvé tie legálne brigády chodila od 15tich,neviem ako je to teraz.
@122839393827338 nech nakupuje pre seniorov😀
Myslím, že táto téma má súvis s touto https://www.modrykonik.sk/forum/pubertak/piercing-v-pupku-12-5-rocnej-dcery/ treba peniaze na blbosť
moje deti dostavaju "vreckove" za domace prace, robia takmer vsetko co ja, samozrejme ak maju chut 🙂 myslim, umyvat riak, podlahu, kupelnu, vysavat, rubat drevo, pomahat v zahrade.... proste cokolvek otazka je preco chce peniaze... moje deti si takto zarobili na pc ktorý chceli "svoj" - ok kupili sme ale musel pochopit, ze peniaze nerastu na strome a tak doma pracoval
@kacena4 aj u nás to tak bolo, s tým rozdielom, že nie keď mal chuť, ale od určitého veku už boli niektoré veci jeho povinnosťou
@elizabet173 povinnost je jedna vec, ale ak si chcú deti zarobit robia nadramec 🙂
@122839393827338 v 12tich max tak u známych, pokosenim, pohrabanim záhrady, vencenim psov a podobne... Oficiálne nikde.